Vizitator daniel_i Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Am realizat in apartamentul meu o instalatie solara cu care asigur toata lumina necesara. Cine doreste sa vada cum am facut, sa intre pe saitul meu http://www.babanu.ro Daca aveti intrebari sau sugestii lasati mesaj. Dan Link spre comentariu
Vizitator Brezonel Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Felicitari pt instalatie Cat ai dat pe panoul solar ?? Link spre comentariu
Vizitator daniel_i Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 L-am gasit la cineva care il avea insa nu-l mai folosea si i-am dat 800 lei cu tot cu regulatorul de incarcare de 8A, plus ca mi l-a trimis gratis cu o masina de la Odorheiu Secuiesc la Ploiesti. Vad ca in partea aia sunt si unguri foarte de treaba Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Felicitari, frumos realizat! Link spre comentariu
ady_risc Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 vreau sa intreb cat de bine lumineaza acele becuri cu leduri.Daca merg la 220v si consuma 2W 3W dc nu legam direct de la reteau electrica, consumul ar fi ff mic, Dar cu panou ,e adevarat ca va fi zero.cat de tare deranjeaza lumina de la un bec halogen?dar XENON? intr-un apartament? Link spre comentariu
Vizitator daniel_i Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Becurile cu LEDuri de 2-3W lumineaza acceptabil, asta daca nu esti invatat cu becuri cu filament de cate 100W :)Pentru lucrarile care necesita lumina mai multa (cusutul unui nasture xe ex.) am facut o veioza cu mai multe baghete de cate 3 LEDuri la 12V. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 poate dai ceva mai multe am?nunte despre veioza cu pricina...nu de alta, dar am f?cut ?i eu ceva asem?n?tor, îns? nu prea mai sunt mul?umit de ea... la citit înainte de culcare, sau ca lumin? de veghe merge, dar dac? am nevoie de lumin? mai serioas?, nu...?i apropo de proiectul t?u... a? spune c? ai mai m?ri sim?itor randamentul dac? ai alimenta becurile direct la 12 vol?i... a?a dispar pierderile pe invertorul 12/220... pentru c? e cam aiurea, ledurile pot func?iona fain-frumos la 12 vol?i, nu e nevoie absolut? de invertor!!!dac? era vorba de o curte, sau dac? distan?a între panou plus invertor ?i locul de amplasare al becurilor era de zeci sau sute de metri, ap?reau pierderi pe fire, ?i pe 220 alternativ pierderile erau simbolice în cazul ?sta, dar la distan?ele dintr-un apartament pierderile pe 12 vol?i cc sunt nesemnificative... Link spre comentariu
Vizitator daniel_i Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Am folosit becuri la 220V pentru ca in cazul in care raman fara energie in acumulator sa pot schimba imediat pe reteaua veche de 220V - scor stecherul din invertor si il bag in priza. Daca foloseam becuri de 12V (ma gandisem si la varianta asta initial) trebuia ori sa fac alt circuit separat cu fire, lustre, becuri la 12V - sau sa schimb toate becurile ori cu 12V ori cu 220V.Si DACA nu eram atent si alimentam la 220V becurile de 12V faceam niste artificii de toata frumusetea + ditamai gaura in buzunar.Asa ca mai bine folosesc invertorul, oricum vad ca energia produsa a fost suficienta.Si alta chestie, de vreo saptamana am izolat peretii exteriori cu polistiren si a trebuit sa demontez panoul si sa alimentez becurile la retea - am scos frumos stecherul din invertor, l-am bagat in priza si GATA.O sa fac o poza si cu veioza cand am timp, nu e ea prea aratoasa, dar e utila. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 ... nu ?tiu de ce aveam impresia c? trecuse?i iluminatul integral pe panoul solar!!! în cazul ?sta pricep ce treab? are invertorul ?i de ce ai folosit becuri de 220... Link spre comentariu
Vizitator daniel_i Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Pai e trecut integral pe panoul solar DAR pot sa-l trec instant inapoi pe Renel, daca e nevoie. Link spre comentariu
Nucleu Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 super ideea...! Ai putea sa pui niste poze facute noaptea cu becurile cu led de 2W si 3W sunt destul de scumbe...si as vreasa vad cum lumineaza...! :daAre cineva idee ce se intampla cu un panou solar la care bornele sunt in scurtcircuit in momentul cand este luminat? se poate arde?Cum ai facut instalatia electrica pentru baie/bucatarie/camera? ai folosit firele din perete? sau ai tras fir separat???Sunt si becuri cu leduri pt 12V sa nu mai fie necesar invertor? Link spre comentariu
Vizitator daniel_i Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Am tras un fir direct din tabloul electric (de la circuitul de lumina) pana la invertor, cu stecher in capat.Cred ca sunt si becuri cu led la 12V, din cele cu neon economice sigur se gasesc la firmele cu instalatii solare, insa tot scumpe sunt. Link spre comentariu
Nucleu Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 care este economia in bani pe care o faci intr-o luna cu aceasta instalatie? Link spre comentariu
Vizitator daniel_i Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 Nu economia de bani a fost problema cand am facut instalatia, am vrut sa vad daca merge si e functionala in conditiile de la bloc - nu am unde sa pun panoul solar decat pe fatada blocului. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 momentan sint destul de mari costurile unei instalatii fotovoltaice,dar cum energia tot se scumpeste v-a fii rentabil;oricum experimental nu conteaza costurile(atata vreme cat i-ti poti permite);instalatiile astea se combina f.bine cu eoliene,dar la bloc...felicitari pt realizare;au aparut leduri cu randament ridicat(la aceeasi iluminare scade consumul de energie) care au drivere cu IC, de randament ridicat(si 90 si ceva %)care e oricum mai mare decat randamentul convertizorului,dar pt compabilitetea cu reteua renel,tre un 220/50Hz; o solutia ar fi alimentarea tuturor becurilor direct din baterie,iar la trecerea pe 220,alimentarea printr-un traf - ai incercat asta?un IC pt alimentarea eficienta a ledurilor:LM3430(daca necesita mai mult de 12V) si LM3401(mai putin),pdf cu appnote in atas Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum