Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

e bun osciloscopul?

riciu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riciu

3

• nickrvl

2

• +_Florin_+

2

• Liviu M

1

Top autori în acest subiect

ce ziceti, osciloscopul asta, http://www.tme.eu/osciloscop-analog-10m ... 16__2.html, ar fi bun pt un incepator ca mine? eu nu am lucrat niciodata cu un osciloscop si habar nu am cu ce se manaca. vreau sa cumpar unul cu care sa invat sa lucrez, dar totodata nici sa nu fie prea performant pt ca... nu are rost deocamdata. astept parerile voastre.

Am eu unul la fel, e fara pretentii, minimal daca pot zice asa insa pentru inceput e satisfacator. Oricum mai tirziu o sa ajungi la concluzia ca era bun unul mai performant cu doua spoturi etc pentru ca de invatat inveti si pe unul profesional insa un cuvint are de spus pretul.
Link spre comentariu

da, nickrvl, dar eu acum fac electronica...mai deloc, intrucat nu mai am timp si spatiu, etc. dar vreau sa ma reapuc serios si totodata sa incep si cu osciloscopul. deci eu acum fiind cu electronica la nivel de hobby, ma gandesc ca ar fi suficient unul la 4 mil. pt ca nu am sa-l folosesc in fiecare zi cu un scop anume ci doar asa sa invat sa umblu cu un osciloscop. cand voi trece la televizoare(daca se mai merita) si alte chestii mai complicate, atunci imi voi lua altul mai profesional, dar atunci deja voi avea baza invatata pe asta. sa zicem ca as avea acum bani sa iau unul mai scump, dar intrebarea e... am eu la ce sa-l folosesc acum? eu zic ca nu. asa ca deocamdata incep cu asta mai ieftin.

Link spre comentariu

da, nickrvl, dar eu acum fac electronica...mai deloc, intrucat nu mai am timp si spatiu, etc. dar vreau sa ma reapuc serios si totodata sa incep si cu osciloscopul. deci eu acum fiind cu electronica la nivel de hobby, ma gandesc ca ar fi suficient unul la 4 mil. pt ca nu am sa-l folosesc in fiecare zi cu un scop anume ci doar asa sa invat sa umblu cu un osciloscop. cand voi trece la televizoare(daca se mai merita) si alte chestii mai complicate, atunci imi voi lua altul mai profesional, dar atunci deja voi avea baza invatata pe asta. sa zicem ca as avea acum bani sa iau unul mai scump, dar intrebarea e... am eu la ce sa-l folosesc acum? eu zic ca nu. asa ca deocamdata incep cu asta mai ieftin.

Despre asta e mult de vorbit, important e ca acum ai cu ce vedea forma unui semnal.Poti masura si frecventa cu el insa greoi, trebuie sa masori efectiv pe ecran dimensiunile formei de unda raportat la caroiaj si sa faci un mic calcul.
Link spre comentariu

Parerea mea: un osciloscop merita, da' nu ala. Mie mi se pare mult prea slab.Daca tot o sa-ti iei altul mai tarziu, banii dati pe asta-s cam aruncati.Repet, parerea mea.

Link spre comentariu

... îns? pofta vine mâncând, ?i odat? ce-ai prins microbul visezi numai chestii cu specifica?ii de st? mî?a-n coad?!!! :rade:

Posted Image

ce seam?n? cu osciloscoapele alea iemi de care era plin pe vremea lui cea?c? prin licee (de electro), ?i "unit??i radioprogres"...

acum, vorba lui zal, dac? te intereseaz? doar audio, po?i foarte frumos s? folose?ti un softule? ?i s? vizualizezi forme de und? prin placa de sunet a PC-ului...

dac? e?ti ferm convins c? ai ce face cu un osciloscop "serios", ?i nu-?i g?ure?ti buzunarul prea tare cump?rându-l, ia-l!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări