Vizitator Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Imi place ca am aflat lucruri interesante din experienta altora si ii rog pe cei care stiu, sa spuna o alta metoda de prindere a panzei pe placa frontala; eu am prins cu pioneze, ca asta am avut, dar la incercarea de a prinde cu capse de tapiterie, m-am lovit de incapatanarea lor de a intra in lemn, chiar cu reglajul la maxim si chiar daca lemnul are in jur de 50 de ani.Referitor la mirarea domnului Feri, ma gandesc ca unii din cei experimentati, nu se amesteca in discutiile avute de incepatori.da niste gauri de 0,8 - 1 mm in placaj, apoi folosesti pioneze chinezesti. eu asa am facut si e ok Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Solutia cu pioneze a fost folosita, dar fie din cauza lipsei de experienta, fie din cauza pionezelor, nu a iesit chiar ca de fabrica, deci l-am demontat si am incercat cu aparatul pentru capse de tapiterie, fara rezultatele scontate, deocamdata. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 La aparatele mai vechi se lipea cu clei de oase sau cu un adeziv tip aracet ,se folosea un dispozitiv,o rama pe care se intindea panza pentru a pastra linia cusaturilor paralela.Eu personal folosesc prenadezul.Aplic un strat de prenadez pe conturul placajului si un strat subtire pe spatele pinzei.Se lasa sa se usuce pina ce prenadezul nu se mai ia pe mana.Cum majoritatea au forma dreptunghiulara se procedeaza in felul urmator:se preseaza cu podul palmei coltul din stanga sus si tinand apasat,se intinde panza pe latura scurta.Se procedeaza la fel cu latura lunga.Avem doua laturi lipite.Se preseaza cu podul palmei coltul din dreapta sus si se intinde cealalta latura scurta.Ultima latura ramasa, pe lungime, se intinde din aproape in aproape astfel incat cusaturile materialului sa fie paralele,sa nu apara serpuite.Metoda necesita ceva antrenament asa ca cei doritori sa o incerce ii sfatuiesc sa exerseze cu o pinza obisnuita pe o bucata de placaj. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 M-am apucat si eu sa reconditionez cutia unui aparat de radio Carpati, facut de Radio Popular, are la vreo 50 de ani piesa, l-am luat functional de la userul lazaroiu, are lampile originale Tungsram din `50 pe el. In 2-3 ore i-am dat jos vopseaua/lacul acela si l-am luat usor la smirghel cu granulatie progresiva. Am aplicat un strat de bait si a doua zi un strat de lac(la pensula ce-i drept ca nu am compresor), mai urmeaza inca un strat si cred ca e gata. Cu sasiul e alta poveste, l-am degresat pe cat posibil si apoi i-am dat un strat de email argintiu, mai ramane sa ii schimb toate firele ca sunt casante cele vechi si cateva ajustari cum ar fi o ata de scala noua ca ii lipseste, un bec de scala etc. Cam asta a iesit deocamdata (click aici pt mai multe poze): Cum vi se pare? Traseu sfoara scala Carpati Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Traseu sfoara scala CarpatiMultumesc! Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Am ales sa prind panza tot cu capse de tapiterie, pentru a fi sigur ca sta intinsa si pentru ca e demontabila. Acum, aparatul arata asa : Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Fata de starea initiala arata bine.Data viitoare cand mai reconditionezi o cutie incearca sa folosesti bait si lac incolor sau poti folosi lac colorat dar intinde-l bine, in pozele anterioare arata de parca l-ai dat cu bidineaua.Am zis ca e mai bine lac incolor+bait fiindca folosind bait te poti apropia mai usor de culoarea originala si lacul incolor se poate aplica apoi in mai multe straturi, un lac colorat inchide din ce in ce mai mult suprafata dupa fiecare aplicare in plus.Pune si o poza cu interiorul aparatului, iar cu atasamentele.....pune poze de rezolutie mai mica si link catre cele mari(vezi cum am facut si eu, ca doar nu am pus degeba link). Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Are dreptate kosmin,lacul cu bait e bun doar pt prima mana,dupa care se foloseste lac transparent,dar lasand asta la o parte,nu exista comparatie intre starea initiala si cea de acum,arata mult mai bine,si ca o completare,eu personal as incerca daca ar fi aparatul meu,sa refac ornamentele metalice de la butoane,cu putina atentie si ceva mai multa migala,nici nu stii ce ar putea iesi din tabla de Al de la dozele cu bere,unde mai pui ca trebuie si golite inainte de a fi folosite Succes. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Imi insusesc criticile legate de aspect, lacul a fost aplicat manual, cu pensula si slefuiri intre straturi.Adevarul e ca nu am tinut neaparat sa respect originalul, acesta parea vopsit cu vopsea de culoare maro; am considerat ca valoarea lui merita o incercare de reconditionare, doar pentru a capata experienta.Cat despre butoane, ele nu sunt cele originale ale aparatului si nu stiu daca merita efortul.Am solicitat ajutorul la refacerea capacului din spate, la topicul deschis special.Voi reveni cu poze. Link spre comentariu
kripton Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Salut,Cel mai bine este sa se foloseasca baitul traditional . astfel , iese in evidenta frumusetea lemnului cu minunatele fibre .Baitul sub forma de praf este cel mai indicat . prepararea lui ce face prin fierbere de scurta durata in apa . intensitatea culorii se poate obtine apoi prin diluarea cu apa . aplicarea baitului este foarte simpla . Se inmoaie ( numai un colt ) o carpa curata in bait, se strange apoi ( carpa ) in mana pentru uniformizarea umiditatii si se freaca usor si repede in miscari circulare . se reia inmuierea carpei pentru suprafetele mai mari . dupa uscare se poate reveni unde culoarea a ramas prea deschisa . daca accidental s-a colorat o suprafata prea intens, se poate incerca ''deschiderea '' acestei suprafete cu un smirghel foatre fin . Lacul incolor aplicat dupa aceea , mu face decat sa reliefeze simai mult design-ul specific al furnirului .Iata caseta ( despre care am amintit in topic ) la care am fost nevoit sa schimb de doua ori aceeasi bucata de furnir ( cea de jos ) , culoarea este mai deschisa dupa cum a fost initial de fabrica .P.s. Fierberea baitului sa se faca la foc mic. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Eu am folosit o pensula ff mica gen 7-8cm latime si 1-2cm grosime din par foarte fin (din acela negru) pt aplicarea baitului(care l-am cumparat din praktiker, se gaseste la cutie de metal) si daca se aplica repede si e intins bine iese destul de uniform, cu carpa am incercat pe o bucata de furnir separat si iesea cam in dungi .... acum na fiecare cu metoda lui. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Azi am facut nista poze, deocamdata doar vedere din spate, cu ce ar trebui sa fie finalul, dar nu e obligatoriu sa ramana asa; macar capacul din spate, daca as reusi sa gasesc modelul... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Asta ar fi o poza, care seamana cu cea gasita larusi, deci cea pe care am ales-o de model. si originalul : Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Eu zic ca te ai apropiat foarte mult... Logoul acelea filigran nu prea vad cum poti sa-l reproduci daca nu ai un model fizic la indemana...Butoanele (romanesti...) le asi fi suflat cu negru, nu si partea metalica ar fi aratat mai bine si mai aproape de original...Felicitari!!! (Multi, foarte multi dintre noi, doar dam (cu) parerea...!!!). Link spre comentariu
kripton Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Salut, As fi vrut sa postez aici numai caseta ( desi este de tv, este tot din lemn ) dar cred ca s-ar fi desfacut daca demontam aparatul din ea .De la distanta pre in regula dar numai de aproape se vad problemele .Este o caseta mai deosebita ca si tipul aparatului pe care, dupa refacerea acestei casete il voi posta la locul potrivit cu amanuntele specifice,aici numai caseta intereseaza mai ales ca este o provocare destul de pretentioasa . se vede ca este distrusa partea dreapta , rama din fata este foarte compromisa credca trebuie refacuta in totalitate . Asta nu ar fi o problema mare . Ma supara insa denivelarea din partea de deasupra a casetei . Cred ca < doru 3160> vorbea de reimpregnarea si apoi presarea cu aracet dar aici am impresia ca va trebui sw indepartez furnirul insanu voiputea gasi modelul apropiat . daca cineva a avut asemenea lucrare si a reusit ,as fi bucuros sa stiu si eu cum .Multumiri . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum