Spitfire Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Pai, dl. Selena, dar aroma aceea e foarte placuta, romantica, asemeni celei de carti vechi.Intr-adevar, aveam si eu o "Romanta" luata de la colorati, din Valea Cascadelor, si mirosea urat, a...colorati :smt100 .Daca nu era problema de spatiu, ci numai de miros, se rezolva cu betisoare parfumate, sau pur si simplu, dand cu deodorant, ceva "Brut" verde, sau "Intesa" pe sasiu si carcsa la interior.Radio-ul...gigolo. Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 De acord, dar numai in privinta aromei specifice prafului vechi, prajit pe suprafata tuburilor... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Salut,carcasele de la aparatele care au fost reconditionate nu emana miros,dupa ce le scot tot din interior le trag o frecangeala cu pronto(sper sa nu fie considerata reclama),daca e necesar alcool,si daca aceasta igienizare e facuta cu simt de raspundere,se duce orice miros de "ciocolatiu"...e drept ca nu am avut parte de prea multe care sa trebuiasca doar spalate,iar cele restaurate miros doar a lac,o vreme,deci iar nu e problema.Mai rau am patit-o cu ultimul aparat luat dintr-un pod in care salasuiau ceva motani,si l-au marcat de nu a scapat nici traful de iesire,am gasit sarma intrerupta si cu oxid de culoare verde,acolo esenta a trebuit spalatura nu gluma,am folosit si alcool,si diluant pt partile metalice de la sasiu,eram tentat la un moment dat sa-l imersez in apa cu detergent vreo cateva zile,da pana la urma dupa curatiri repetate si minutioase, s-a rezolvat problema,si verificarea a facut-o pisica proprietate personala,la inceput turba cand simtea mirosul,acum dupa curatare,nu mai prezinta nici un interes Boala grea si colectionarea aparatelor astea... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Eu am dat cu lac si la interior, unul din motive fiind protectia lemnului. Oare e vreo speranta sa gasesc butoane originale ? Poate cineva sa faca o poza la capacul din spate si cel de pe fund ? De difuzor original, nu mai intreb........ Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 A iesit binisor... poate ca ai exagerat un pic mai mult decat era necesar... cu lacuirea... dar misa o sa-ti spuna mai multe... Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Avand in vedere ca electronica Carmen-ului meu merge , am trecut la carcasa. Din pacate primul strat de placaj a fost putred (cam in genul panoului difuzorului) si a trebuit sa-l indepartez integral.Pe o laterala a mai ramas ceva dar ma fac ca nu-l vad (nu mi se pare periculos).Deoarece nu mi s-a aprobat cererea privind alocarea de fonduri pentru acest proiect in vederea achizitionarii de placaj , aracet , furnir , etc si tinand seama ca am prin atelier smirghel ,bait de o culoare apropiata cu ce a fost initial (o idee mai inchisa), ceva grund si lac ramase de la lacuirea parchetului , va intreb daca e cazul sa continui lucrarea cu ceea ce am sau sa astept urmatoarea sedintapentru suplimentarea de fonduri din bugetul familiei. Cea mai mare nelamurire o am la grund si lac ,acestea fiind ecologice (pe baza de apa) si nu stiu compatibilitatea acestora cu baitul si nici nu am idee cum ar arata placajul ala(chituit,slefuit bineinteles) dat cu bait si lac. Cam asa arata momentan:[attachment=2]DSC00048.jpg[/attachment][attachment=1]DSC00049.jpg[/attachment][attachment=0]DSC00050.jpg[/attachment]Multumesc anticipat pentru sfaturi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Salut,fata de alte carcase,asta arata inca bine,totusi cu un pic de atentie,se pot desface ornamentele metalice,sunt prinse in cuisoare mici ca niste bolduri,dar mai scurte,cam de 8 mm,si nu se scot greu,in felul asta o sa poti finisa si lacui fara grija rama din fata,cu chituitul nu prea sunt de acord,se cunoaste diferenta dupa lacuire,poate o bucatica de furnir aplicata in acelasi sens cu fibra ca o intarsia,ar arata mai bine,ca sa nu furniruiesti toata laterala,partea de sus arata bine,banuiesc si cealalta laterala,iar panoul pt difuzor merita un pic intarit cu aracet,se cam exfoliaza,la mine era din rumegus presat,si tot a trebuit intarit,daca e ca la Istria(si sigur e,ca sunt aproape identice carcasele),tot acolo va veni montat si traful de iesire,deci ar fi bine daca ai putea rigidiza un pic.La baituire,rama din fata ar fi bine s-o feresti,asa era si la mine,si doar am slefuit-o,arata mai bine in contrast cu celelalte suprafete la final. Grund pt lemn nu am folosit,iar lacul aplicat de mine e tot pt parchet,cu intaritor,asta pe baza de apa nu stiu cum poate fi(cel de care spui ca ai),dar daca rezista la parchet,nu vad nici un motiv sa nu reziste si la alte aplicatii,bait pe baza de apa am folosit,arata bine dupa uscare,numai ca la o carcasa proaspat furniruita mi-a cam umflat furnirul si de atunci folosesc bait pe baza de solventi,sau lac cu bait doar pt prima mana.Succes,si s-o vedem ?la gata? Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Multumesc. Deja atat acel panou cat si carcasa sunt in menghine ,azi am injectat si eu aracet dupa metoda descrisade dvs ,urmeaza sa-l chituiesc cu un amestec de aracet si rumegus (doar unde-i cazul) ,sa-l termin folosind ceea ce am momentan si daca n-o sa iasa cat de cat bine ,tot dupa metoda dvs cu aer cald/spaclu voi da jos tot si voi lipi furnir.(la urmatoarea rectificare bugetara ).Carcasa e mai subtire prin inlaturarea furnirului si a primului strat de placaj ce erau putrede dar nu cred ca se baga in seama. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Nu stiu cat e metoda mea sau nu,da eu de nevoie am aplicat-o,la acel aparat,Istria,lacul initial am vrut sa-l indepartez prin smirgheluire,si era ca guma,frecam pana se incalzea si nu reuseam sa-l indepartez,si cand am vazut ca in portiunile calde se lua mai usor,am incercat cu uscatorul de par,am unul reconditionat,pt uscat cablajele,si cu o lama de briceag,si cand am vazut ca merge,am luat o racleta si usor, usor, am scapat de tot lacul,in unele zone,cum ar fi pe la colturi,tot cu lama de briceag m-am descurcat.La alte carcase a mers cu smirghel,era dur,si se smirgheluia bine,chiar la masina de slefuit plan,cu vibratii,sau la mana,da la Istria a trebuit sa improvizez-nevoia te invata Link spre comentariu
kripton Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Dupa ceea ce am reusit sa vad in poza , caseta arata mai mult decat bine . panoul este mai distrus dar daca iese , oricum , conteaza sa fie plan ca va fi acoperit cu panza . Atentie mare de unde procurati diluant si alte substante , sa nu patiti ce am patit eu cu ceva timp in urma . Am refacut o caseta de RR. "miorita '' destul de distrusa care a reusit satisfacator , dupa slefuire , finisare, inlocuit furnir, lacuire mai multe straturi , aproape gata. La urma, din pricina lacuirii manuale , au ramas usoare dare de lac neuniforn , abia vizibile . m-am consultat cu prieteni ce au cunostinte in arta lacuirii si am ajuns la concluzia ca ar fi indicat indicat inca un strat de lac foarte diluat . Nu am avut nitrodiluant asa ca am cumparat de unde s-a nimerit si am lacuit casta care a iesit superb . am pus-o la uscat . la verificarea uscarii am constatat ca pe o latura lacul s-a exfoliat pana la furnir iar acesta , pe portiunea respectiva s-a innegrit foarte neregulat.Am fost nevoit sa dau jos lacul si furnirul abia pus si sa refac iar acea latura . Nu stiu ce a fost in acel nitrodiluant ( normal ca l-am aruncat) . Nu am reusit sa fac poze cu dezastrul din cauza aglomeratiei din curtea mea care era intesata de sfinti. Nu voi mai lua substante pentru lucru decat de la magazine, in ambalajul lor. Link spre comentariu
kripton Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Iata ca am gasit o poza in care este caseta mentionata mai sus , este dupa al doilea strat de lac. Asa a fost din fabrica, avand mai multe nuante de furnir, ma refer la culoare . cea inlocuita de mine este cea de jos mai deschisa . dupa inca un strat de lac a urmat ceea ce am aratat mai sus . Interesant este ca celelalte laturi ale casetei au reusit fara neplaceri . relatarea mea , sper sa fie de folos, spre a se evita asemenea neplaceri , invatam si din greseli. Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Momentan trebuie sa ma opresc cu carcasa si sa astept rectificarea de buget. Cu ceea ce am momentan nu merge.Grundul (pe baza de apa) , baitul (pe baza de apa) si lacul (tot pe baza de apa) nu se inteleg. Desi le-am dat timp de uscare , se dilueaza reciproc si iese o aiureala.Noroc ca am incercat in prealabil pe altceva. Mi-e ciuda ca am pe un raft in atelier ,de-o saptamana ,un Darclee 4 la care nici nu ma uit decat de la distanta ca mi-am propus sa nu ma apuc de altceva pina nu termin Carmenul. Azi prin Oradea ,avand o fereastra de timp de vre-o 2 ore,am cautat la cateva magazine (specializate pe mobilier si materiale pentru mobilier) , furnir. Se uitau mirati de parca le-as fi cerut lampi. E chiar asa o raritate? Eu n-am gasit. Link spre comentariu
kripton Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Salut,Da , se lucreaza din ce in ce mai putin cu furnir obtinut din lemn, se folosesc imitatii sintetice , usor de aplicat si care pot reproduce cam orice tip de furnir. Se fac de asemenea piese de mobila din lemn masiv deci tot fara furnir. In orice caz , nu la magazin trebuie cautat ci la firmele care restaureaza mobila . sau executa mobila la comanda ( la ateliere ). Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Prin distrugerea sistematica a societatilor care se ocupau de producerea furnirului, probabil a ajuns o raritate, dar interesant de aflat este, daca in conditii casnice, se poate aplica furnirul, ce adeziv se foloseste, cum se preseaza si cum se slefuieste. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Salut,nu stiu daca numai asa se face,dar eu il aplic cu prenadez,aplic in pelicula uniforma cate 2 straturi la interval de cateva minute intre ele,pe ambele suprafete ce urmeaza a fi lipite,si dupa cca 15-20 min(fac proba si cand nu se mai lipeste de mana curata si uscata),il aplic cu aceeasi precautie ca la autocolant-pozitionare optima si eliminarea aerului ce ar putea ramane intre suprafete,dupa care se preseaza sau chiar se poate bate (cu duhul blandetii) cu un ciocan de cauciuc.Prinderea e garantata,doar ca are dezavantajul ca la o pozitionare gresita nu prea se mai pot face corectii,spre deosebire de lipirea cu aracet,care sincer nu am incercat-o,dar probabil ofera o lipire buna daca se rezolva presarea uniforma pe toata suprafata in timpul cat se usuca aracetul,si permite pozitionarea precisa cu corectii a suprafetelor de lipit...probabil o voi incerca la urmatoarea carcasa,macar pe o latura,si atunci voi putea vorbi in cunostiinta de cauza...Slefuitul nu constituie o problema,smirghel cu granulatie 120,160,180,cat vrei de fin sa-ti iese suprafata,si e important ca furnirul sa fie cu 1-2 mm mai mare decat suprafata pe care se aplica,finisarea cu un cuter sau o lama ascutita se face mai bine la pozitie,dupa lipire,desi si aici experienta se capata lucrand,nu sunt reguli stricte,atata timp cat rezultatul final e f bun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum