doru3160 Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Este doza mono,cea despre care spuneti,de altfel sistemul o da de gol(2 cleme laterale),e de la pick-up rusesc mono,si un ac din cele 2 e pt turatia 78,din astea am mai vazut prin targ,am si facut un fel de adaptor dintr-o doza stricata in care am montat o doza din asta ca sa nu modific prinderea pe brat...aici nu mai conteaza greutatea sau forta de apasare,oricum e imensa in comparatie cu pick-up-urile moderne,unde gramul e unitate de masura mare. Link spre comentariu
radianr Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Este doza mono,cea despre care spuneti,de altfel sistemul o da de gol(2 cleme laterale),e de la pick-up rusesc mono,si un ac din cele 2 e pt turatia 78,din astea am mai vazut prin targ,am si facut un fel de adaptor dintr-o doza stricata in care am montat o doza din asta ca sa nu modific prinderea pe brat...aici nu mai conteaza greutatea sau forta de apasare,oricum e imensa in comparatie cu pick-up-urile moderne,unde gramul e unitate de masura mare.Salut. Pe aceasta pagina gasiti informatii despre doza in discutie.viewtopic.php?f=183&t=29388&p=252347#p252347 Link spre comentariu
kripton Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Buna ,Acesta este locul unde acest aparat are condensatorul variabil. butonul este pus ca distantier . Scoaterea placii este singura modalitate ''comoda''de a repara etajul de F.I. fara a demnta sistemul de scala. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Multumesc pt lamuriri,nu vazusem modelul asta nici prin poze pe unde am mai intrat,de asta credeam ca e lipsa,majoritatea il au montat pe panoul de fata,care sustine si scala,nu stiu cat de comod le-a fost in productie sa modifice in asa multe variante un singur tip de aparat...ca pana la urma in schema electrica nu aveau mari diferente de la un tip la altul. Link spre comentariu
kripton Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 salut,Legat de blocurile UKW mentoinate de dvs. , cele de culoarea cuprului, s-au folosit intr-adevar si la aparatele ''darclee'' ( posibil si la altele ) , modelele 1 si 2 , aparate la care s-a folosit cablajul conventional . nu imi amintesc acum si alte tipuri de aparate. Link spre comentariu
pusttiu Postat Noiembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 dau o bere sau beau o bere cu cel care ma poate ajuta sa pun si eu ata la scala de la darcleeul sus mentionat. din pacate are 2 ate, ambele la mine sunt rupte dar inca le mai am ,.,,,am si arcurile de strangere si timp si schema dupa care se poate monta.. rugamintea este valabila pt cineva din iasi care dispune de timplul si dispozitia necesara mai trebuie sa gasesc un bec de 6v din ala de pistol de lipit ca unul este ars in aparat. Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 nu mai este radio.....l-am dat unui prieten care il duce in anglia sunt si pe acolo fani de radiouri antice . mai am un pick-up suprafone provenit dintr-un radio romanesc.... atata destul de naspa, nu are doza si ns daca e functional il dau la schimb cu niste lampi tot de radio...pt un carmen 3 sau bucuresti 500 pe care ma chinui sa le invii.. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Fratele meu alb... pusttitu! Interventiile Dvs,. sunt foarte "inteligente"... Cand lumea de pe forum s-a incalzit suficient... la topic, tu... tiusti... ai vandut scula cu topic cu tot...Chestia asta se poarta la... bazar... Link spre comentariu
Vizitator neuronos Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Salut Am un Darclee 4 S641A2 (placa e modelul din poza de aici)si vreau sa il readuc la viata, are toate componentele, merge ochiul magic cand caut posturi insa nu se aude nimic! O chema si eventual niste sfaturi ar fi bine venite ! Multumesc mult ! [email protected] Link spre comentariu
kripton Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Salut, Schema acestui aparat se afla pe acest forum ( pagina 2 din 5 ) la subiectul < Sfaturi pt. depanarea " Darclee 3 " > ( pagina 2 din 2 , ultimul post din josul paginii ) . acest aparat este prevazut cu pick-up , butoanele reglajelor de ton ( joase si inalte ) se afla dispuse simetric in partea de jos a scalei , are finala ECL 86 si condensatorul variabil este sub placa mare de circuit imprimat a receptorului . Am inteles ca nu exista auditie , desi indicatorul optic se modifica o data cu schimbarea acordului. Totusi ar trebui sa se auda un usor zgomot de brum in difuzoare .Daca se apropie pistolul de lipit de transformatorul de iesire ( cu aparatul oprit ) , in momentul apasarii pe "tragaciul" pistolului ,in difuzoare trebuie sa se auda un brum de 50 Hz . Daca este asa inseamna ca secundarul transformatorului de iesire , conexiunile pana la difuzoare si difuzoarele sunt functionale . Daca filamentul tubului final se aprinde si se aude un usor brum cu aparatul in functiune , se va apasa de mai multe ori clapa de UUS , intrucat semnalul audio de la detector si de la pick-up trece prin contactele acesteia , daca sunt puternic oxidate , nu este auditie .In continuare se va trece la masuratori pe tubul final cum au scris si colegii ,( si pe tubul EABC 80 ) conform schemei de principiu . rezistenta din catod este mai mare decat celelalte, de 1 w si poate avea terminalele dezlipite ( se pot lipi cu succes altele , defectul era frecvent ). Posibil in ultima instanta sa fie tubul defect , pentru a stabili acest lucru sunt necesare masuratorile . Trebuie observat cu atentie tubul EABC 80 , acesta are 3 ( trei ) filamente , au fost cazuri in care cel de la trioda sa fie intrerupt ( sunt legate in paralel deci chiar daca unul se intrerupe , celelalte doua se aprind dar in acest caz tubul trebuie inlocuit ) Link spre comentariu
kripton Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 O mica rectificare ,Shema este la pagina 1 din 2 la subiectul mentionat mai sus . Cer scuze pentru eroare . Link spre comentariu
elctropan Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Va rog mult, as dori si eu schema de la radioreceptorul Darclee care are in final ECL 86.Schemele de pe "Proradioantic" nu sunt suficient de lizibile.Va multumesc Link spre comentariu
kripton Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Salut, Schema se gaseste in topicul "Solicitari scheme aparatura vintage", pag. 4 , postata de colegul @ < coric 66 > (antepenultimul post). Link spre comentariu
Piotr67 Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 mai trebuie sa gasesc un bec de 6v din ala de pistol de lipit ca unul este ars in aparat. Bec din ala am eu la pistolul de lipit. Daca tot vroiam sa-mi pun un led alb in loc, ti-l donez cu placere. Lasa-mi o adresa pe pm. Cat despre ata, si-a mea e rupta demult.... Numai bine. Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Salut, Schema se gaseste in topicul "Solicitari scheme aparatura vintage", pag. 4 , postata de colegul @ < coric 66 > (antepenultimul post).Vă mulţumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum