pusttiu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 inca o data am pus mina pe un radio care nu e complet... nu are capacul din spate, nu are toate lampile in el, iar pick=upl e vraiste...suprafon..uscat plasticul ala de pe plata, un ac e lipsa, doza dubla . deoarece lampile nu sunt toate, nu il pot pune in functie. arata ca un darkle, SERIA este ELECTRONICA 04 36940... are ochi magic cu em84 , iar in loc de ez80 are pusa o pune 3PM din aia romaneasca.. (ns daca modificarea e de fabrica sau facuta de cineva, dar arata profesional ) blocul de ultrascurte US 65-73MHz (arata cidat rau de tot , cind invart variabilul intra si iese un miez dintr-o bobina, sincer pina acum nu am mai vazut modelul asta de bloc... nici aici nu stiu ce lampa e ... o sa pun o poza. ca recunoaste aparatul si stie de schema sau lampi , ms mult de ajutor http://img40.imageshack.us/gal.php?g=dsc00806sg.jpg am finalul cu el84, ochi magic em84, un ech81 dar ns care lampa...restul inca ns :( cu stima, florin c. Link spre comentariu
Andr3y Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Knx, taci bre' ca tu nu te compari cu pusttiu! El nu aduna aparate in stilul tau!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Salut,se pare ca e un Darclee4,blocul de UUS are forma cea mai uzitata la RR romanesti,au mai fost un tip mai patratos,din tabla cuprata(asta trebuia sa aiba un ecranaj din tabla de Al)si singurul cu acord cu CV,blocul de Traviata,in rest toate au fost cu acord cu inductanta variabila,iar lampa e ECC85,si cu rezultate mai bune am folosit E88CC,in rest gasesti schema in catalogul de radioreceptoare romanesti,mai ales ca e final cu EL84,eu de curand am cumparat un Darclee 5,cu ECL86 in final,o schema mai rar folosita.Spor la smotruit Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 singura nelamurire dupa ce m-am mai uitat pe pozele expuse,e ca nu vad unde e ascuns condensatorul variabil,volantul se vede,doar daca e sub blocul de UUS,dar putin probabil,chiar daca rezolutia e slaba,nu se vad nici firele si nici axul,nu am avut modelul asta de darclee,dar cred ca pt MA ar trebui sa fie si un CV Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Pe eticheta de aluminiu din spate trebuie sa scrie tipul de forma SxxxAy seria, anul de fabricatie si producatorul... Asta, teoretic! Link spre comentariu
pusttiu Postat Octombrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2009 buna seara, din pacate pe eticheta din spate scrie doar o serie pe care am si trecuto in primul post. dar daca am citit eu eronat mie mi se par toate cifre. legat de denumire nu ma interesat niciodata daca se scrie dracklee sau darkle sau in alt fel, am scris doar cum mia venit la mina.... si nici nu stau sa corectez posturile... eu banuiesc ca este un darclee 3, pt ca blocul de us , este sub primele doua circuite de inalta, si nu ca la darclee 4 unde e sus,,,, acum am pus mina pe o schema da darclee dar nu vad ce lampi sunt... am abia doar cablajul din spate vazut si e ca si la mine... pe el nu zice lampile. ps : la darclee 4 aparatul are niste picioruse... iar al meu e ca 5 si 3 clasica carcasa, doar ca pickp-ul e cu brat rotund si nu patratos ca la 5. redresarea cu punte mai este facuta in darclee? sau e modificat de cineva? ps2. mi-au trecut prin mina pana la ora actuala cam 40de radiouri , de la mende si capri pana la LEV acord si carmen sau darclee , la nici un radio romanesc nu am mai vazut blocul acesta de US. pls o lista cu lampile folosite aici , am pus un ech80 si a iesit fun din rezistente ) Link spre comentariu
marianjoita Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Am si eu unul asemanator. Lampile sunt ECC 85 (UUS), ECH 81 (cea de langa comutatorul de game ), EBF 89, (cea din stanga cand il privesti din spate), EABC 80 (in mijloc) si EL 84 (cea din dreapta). Redresarea se face cu un seleniu dar eu cand am reparat alimentatorul am folosir o punte de 1.5A (de-asta am gasit). Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Salut,asta e jucaria din ultimele zile,cu care m-am jucat,e acelasi sasiu,doar ca finala e ECL86,in rest e identic,poate te ajuta la inspiratie,lampile sunt in ordinea enumerata mai sus,nu am reusit sa ma ocup de pick-up,dar cat de curand il voi pune pe picioare,am gasit duminica in targ o doza cu 2 ace,care sper sa se potriveasca si sa mai fie si buna Alimentarea a trebuit reordonata,era o manareala de 2 lei,cu multe rezistente in paralel,o singura dioda redresoare,si i-am montat o punte 1PM4 cu o rezistenta serie de 3,9 ohmi/7W,ca si filtrajele le-am schimbat,am pus niste c-uri unguresti de 150+30mf/450V(asta am avut sa se potriveasca si mecanic),in rest,nu a solicitat alte schimbari,inca merge cu ce a fost dotat,si pe UUS a intrat de la 94 pana pe la 104MHz,am avut noroc,am gasit un bloc in stare buna,ca la al meu se bagase cineva si deformase carcasele de la bobine,si cam agatau miezurile la acord,dar imi e de ajuns,e mai bun decat deloc-nu am reusit ca la blocurile de UUS cu tranzistoare sa extind banda receptionata,blocurile de tipul asta sunt de fabricatie mai recenta,cum spuneam si mai inainte,a mai fost un tip de bloc UUS,mai patratos,arata de parca era facut din tabla de Cu de 1mm,am avut la Modern modelul ala,dar alte tipuri in afara de astea 2 cu inductanta variabila nu am intalnit la aparatele romanesti,cu exceptia celui de Traviata,care e cu acord cu CV. http://i33.tinypic.com/sb115h.jpg http://i34.tinypic.com/29382l4.jpg http://i35.tinypic.com/j7ys76.jpg http://i37.tinypic.com/x5owmw.jpg La al tau,mai mult ca sigur a fost scos variabilul,la majoritatea din ce-am vazut era amplasat pe panoul vertical din spatele scalei. Seria si la al meu are doar cifre,fara litere,si nu prea imi e clar de acolo anul de fabricatie. Pick-up inca nu are,arata jalnic,dar daca ma gandesc bine si radioul nu arata mai altfel,nu se distingea nimic de pe sasiu,se puteau planta flori cat pamant a avut,si acum e mai aratos http://i33.tinypic.com/35kltlk.jpg http://i38.tinypic.com/2irm802.jpg Link spre comentariu
nicolaus Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 O poza cu doza cu doua ace se poate sa puneti?Sau un link...Multumesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Daca nu e graba,o sa pun luni,o am la serviciu,ca acasa nu am liniste sa ma ocup de asa ceva,nici la serviciu nu prea am,dar dupa program am conditii de atelier,acasa doar lucrari de mica anvergura Am avut sasiul,l-am pus la punct si l-am montat in carcasa,acum am luat pick-up-ul si incerc sa vad ce se poate face cu partea mecanica,sper sa nu fiu nevoit sa refac role sau bucse,si la urma voi monta doza,cat despre placi,am o sacosa cu populare vechi,nu ma indur sa pun discuri bune pe asa ceva. Link spre comentariu
pusttiu Postat Octombrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2009 daca o sa aveti nevoie de ceva pt pick-up , am eu unu dintr-un radio, dar nu are doza si is taiate toate firele, nu stiu nici cit e de bun motorul sau altceva pe la el, dar cred ca e bun de pises de schimb si il dau pe niste lampi tot de radio ... sau gasim noi ceva prin atelier cel mai mult ma doare ca e rupta ata de la scala si nu stiu pe cine sau cum sa o montez... era cindva printr-o carte de aia cu scheme de radio si cum se pune scala dar e nevoie de multa rabdare si eu nu am ) miine sau luni daca nu am probleme la munca il bag iar in priza... :(( sa vad pe unde mai scoate fun Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Salut,cu ata de la scala e relativ usor de rezolvat,numai ca trebuie sa ai arcul de tensionare(daca nu...merge si unu' de la pix),acul indicator,ceva fir de pescuit,sau ata chirurgicala(eu o folosesc mai bine decat firul de pescuit pt ca are aderenta mai buna la axul de antrenare,si e stabila termic,si in timp,la imbatranire),toate rolele de ghidare de pe traseu,si (eventual) condensatorul variabil,ca tot nu m-am lamurit unde e ascuns,si o poza la traseu,pe care o pot face de la al meu,ca abia l-am montat in carcasa Cat despre fum,doar daca iti face placere,altfel,eu as masura filtrajele sa vad ce mai e de capul lor,si in primul rand pun sursa la punct,apoi bag lampile de la final,dupa ce vad ca merg toate astea,ma bag pe partea de radio,da ce-i drept eu n-am avut norocul sa-mi treaca prin mana 40 de aparate,or fi fost vreo 20 da cine sa le numere ,mie imi place sa le savurez cat le am la lucru,dupa aia nu ma mai tenteaza asa tare...si am pregatit un set de lampi numai pt probe,sunt noi,si le montez de fiecare data cand incep lucrul la un aparat(nici nu trebuie multe,cam toate aparatele romanesti au ECH81,EBF89,EABC80,ECC85 sau E88CC)in felul asta elimin din start un motiv sa nu functioneze,daca vrei stabilim o zi si te ajut la scala,tot eram curios unde e variabilul de la aparatul tau si vedem si ce ai de la pick-up...la al meu motorul stiu ca e bun,da mai mult n-am apucat sa vad,ca trebuie sa-l desfac,sa-l curat,si pe masura ce montez,rezolv si problemele ce apar.In catalogul de scheme de radioreceptoare mai dadeau ceva trasee pt scala,da nu la toate...la Darclee 3 parca era dat...si banuiesc is cam toate la fel.Daca fac exceptie cu Darclee-ul asta proaspat pus in functie,pana acum nu am gasit nici un aparat cu lampi la care sa nu trebuiasca sa schimb macar cateva cuplaje,asa ca nu ar fi rau sa ai pregatiti niste condensatori de 10,22,47,si 100nf la 400V,prind bine la casa omului In rest,rabdare si tutun. Link spre comentariu
marianjoita Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 pentru toti posesorii de Darclee 3 Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 O poza cu doza cu doua ace se poate sa puneti?Sau un link...Multumesc.Salut,asta e doza,nu stiu inca ce-i cu ea,nu am apucat s-o probez,am vazut ca e umblat la suruburile de fixare a celor 2 jumatati,dar prefer s-o probez si abia pe urma sa vad de ce nu merge,daca nu va merge,desi eu sper sa fie buna.http://i36.tinypic.com/w1935l.jpghttp://i34.tinypic.com/2vkf5a8.jpgNu am incercat pe la magazine,dar banuiesc nu e nici o sansa sa se mai gaseasca asa ceva,nu am mai vazut nici tipuri mai noi de vanzare... Link spre comentariu
nicolaus Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Multumesc pt imagini.Vroiam sa fac comparatie cu ce am eu, este una cu doua ace in directie opusa, dispuse la capatul unui cilindru, iar la celalalt capat are doua lamele asezate pe lateral.Ma interesa daca a mea este stereo(eu cred ca nu), este luata noua de la ,,rusi''(basarabeni sau ucraineni care veneau la noi in oras sa vanda si asa ceva acum cativa ani buni). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum