Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistol lipit noua tehnologie

Postări Recomandate

salutare, intre timp am facut rost de diac, si am incercat prima schema din pdf-ul atasatcand alimentez se vede ca este un consum, adica face scanteie la prizadar nici o tensiune pe primarul trafuluiposibil din cauza ca nu am fazat corect trafo driver?o sa inversez infasurarile sa vad ce obtin, dar intai vroiam sa aflu

Link spre comentariu

prima schem? din pdf-ul t?u este foarte ok ?i e cea mai simpl? posibil, revin la torul de excitare cu trei înf??ur?ri: am specificat pe schema din ultimul post dar se poate urm?ri sensul si pe a doua poz? cea cu componente discrete, începuturile vin: 1 baz? tranzistorul de la plus, 2 mas?, 3 conectarea median?, adic? unde se une?te colectorul cu emitorul.totdeauna la baze vine un început ?i un sfâr?it pentru comanda în antifaz?, a treia înf??urare e pentru men?inerea oscila?iei dat? de la impulsul diaculuicurent în gol nu poate fi dac? exci?i tranzistorii în antifaz?, numai o component? infim? acea care trece prin rezisten?a care alimenteaz? diacul.aten?ie e periculos pentru diac dac? nu introduci o rezisten?? de 10ohmi intre diac ?i baza tranzistorului, impulsurile pot distruge diacul ?i tranzistorul de la mas?. Dioda D are un rol important de a desc?rca condensatorul C1 în antifaz?.

Link spre comentariu

am recuperat câteva aici cele mai importante viewtopic.php?f=41&t=48468&st=0&sk=t&sd=a&start=75 a se vedea ultimul postrestul am sa vad cum pot sa le actualizez.sa schimbat domeniu unde erau adica s-a mai adaugat un .RO in coada la linkul unde sunt postate pozele, pacat ca nu pot edita nimic din urm?pozele sunt tot acolo dar mai trebuie adaugat un .ro in coada la domeniu din linkul lor ca sa fie accesibile

Link spre comentariu

Mi-am reparat si eu invertorul la lampa halogen dupa ce i-au puscat tranzistori in urma unui scurt .....pacat ca nu are limitare de curent in primar , sa trec sa subiect , eu nu am miezuri r cum apare la tine in poza , asa ca ma gandesc sa folosesc din sursa atx trafu si sal-i bobinez secundaru cu tablade 1mm , totusi nu a incercat nimeni sa vada daca nu sunt bune si inelele de ferita din filtrarea tensiuni la atx-uri alea mari si galbene ???

Link spre comentariu

Mi-am reparat si eu invertorul la lampa halogen dupa ce i-au puscat tranzistori in urma unui scurt .....pacat ca nu are limitare de curent in primar , sa trec sa subiect , eu nu am miezuri r cum apare la tine in poza , asa ca ma gandesc sa folosesc din sursa atx trafu si sal-i bobinez secundaru cu tablade 1mm , totusi nu a incercat nimeni sa vada daca nu sunt bune si inelele de ferita din filtrarea tensiuni la atx-uri alea mari si galbene ???

miez din ala gasestri ori pe firul de inalta de la traf de linii la monitoare CRT, ori pe cablu care conectezi la placa video de la monitoare unde are o chestie de plastic ca o unflatur?. Nu sunt bune inelele de ferit? aproape de nici un fel, înd? traful de iesire de la surse nu vad de ce nu ar merge, chiar ai putea obtine putere mai mare.
Link spre comentariu

pai schimbi in primul rand pocnitorile alea de tranzistori, pui niste mje-uri de comutatie 1300xcauti doi condensatori de 0,27-0,47 uF/400v pe care il legi in serie, un capat la + si un capat la -, iar la priza mediana legi primarul trafuluicelalalt capat al primarului il legi la capatul infasurarii de 6 spire de pe toroidalul cel mic, care duce la droselul ala micde preferat este sa incerci sa faci schema domnului c_anicai sau schema din pdf-ul meu, cea cu amorsare cu diacte descurci tu

Link spre comentariu

am si eu o intrebare, sau mai multe, ca sa vad daca am inteles bine. Schemele montajelor din becurile economice au becul in serie cu inductanta aia simpla E+E, iar celalalt capat al tubului vine printr-un condensator doar la +, nu si la minus ca in schemele bloc din documentatiile de pe net sau cum folositi voi in aplicatia cu pistolul de lipit. E musai asa in cazul tubului sau e o economie de un condensator care conteaza mai putin in cazul alimentarii tubului ? Bobina respectiva E+E a carei inductanta influenteaza direct puterea bagata in tub (am cam modificat dealea din diverse motive) este de fapt primarul transformatorului vostru de la pistolul de lipit ? Sa inteleg ca daca la un montaj de bec economic conectez si condensatorul spre (-) avand astfel punctul median dintre condensatoare care il voi lega direct la bobina E+E, eliminand tubul-strapandu-l, voi avea de fapt o simpla sursa smps la care adaugand un secundar peste bobina E+E obtin diverse tensiuni ? In caz afirmativ, modificand numarul de spire la bobina E+E, adica primarul, ce va influenta asta ? banuiesc ca raportul dintre nr. spire primar/secundar va influenta tensiunea secundarului si nr. spire/volt.... pentru ca e interesant de stiut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări