Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistol lipit noua tehnologie

Postări Recomandate

O mica lamurire, nu le am cu halogenele astea la ce le ziceti halogene o poza se poate?

spoturi cu bec mic cuar? în oglind? care se monteaz? în tavan fals, invertor este partea de alimentare a acestor becuri, un transformator electronic, nu clasic pe baz? de tole. Nici eu nu sunt meseria?, în din astea dar le-am prins din mers.
Link spre comentariu

in legatura cu carcasa eu am pus montajul cu piesele intr-un incarcator de telefon si cu fire am mers separat cu torul si secundarul la care am facut o carcasa de lemnmicuta , e ca si cum as folosi un letcon numai ca mult mai scurt. Am treferat lemnul pt ca rezista mai bine la temperatura decat mai stiu eu ce plastic. Ca sa nu se transmita caldura de la secundar la infasurarea primara am folosit un furtun siliconic pe care l-am luat de la un expresor de cafea, pri el trecea apa fierbinte. Chiar si asa tot se incalzeste torul de ferita de la secundar. Daca ajuta cu ceva ce am zis mai devreme , at va urez spor la treaba. Toate bune!

Link spre comentariu

caut? textolit gros... dac? ai vre-un vecin/amic care lucreaz? la cfr, la linii sau la scb, vorbe?te cu el, poate faci rost de o bucat? de textolit sau stejar pentru izol?ri electrice între sec?iuni de cale.o s? fie înnebunitor s? tai ?la, dar rezist? la temperatur?, ?i po?i face ?i ceva ar?tos...?i dac? ai unde freza, cu atât mai bine: faci 2 foi între care pui doar secundarul cu ansa.dac?-i mai dai ?i form? de pistol, ca s? fie mai u?or de ?inut în mîn?, o s? fie ok.mai ales c-am priceput c? se poate l?sa bini?or în priz? vre-o or?.?i o sugestie, nu ?tiu cât de bun?: dac? pune?i pe 220 un variator de putere, din cel pentru becuri, are vre-un efect, devine mai u?or controlabil? puterea ansei, sau e degeaba??

Link spre comentariu

mai ales c-am priceput c? se poate l?sa bini?or în priz? vre-o or?.?i o sugestie, nu ?tiu cât de bun?: dac? pune?i pe 220 un variator de putere, din cel pentru becuri, are vre-un efect, devine mai u?or controlabil? puterea ansei, sau e degeaba??

am s? v?d unde pot g?si textolit dar e cam greu în acest moment, oricum nu e chiar grab?, am 4 buc pistoale de lipit normale, dou? române?ti care fac fa?? din "82, unul chinezesc wolworth si unul ceva mai puternic parkside.alimentat suport? mai mult de o or?, ?i cred c? forma de ciocan lipit ar fi mai u?or de executat, cu întrerup?tor sau f?r?.da merge cu succes de redus puterea cu un dimmer cu triac, am încercat chiar ast?zi, numai c? plaja de ac?ionare trebuie ajustat? cam 50% pân? la aproximativ 95%, cred c? exist? 5%pierderi prin înserierea triaculu.Folosirea unui dimmer presupune excluderea condensatorului de filtraj, oricum invertoarele pt. halogene nu au a?a ceva.
Link spre comentariu

puteti posta aici in topic si schema sursei, fara amorsare cu diac?

nu e necesar s? mai fac schema.se elimin? diacul rezisten?a de alimentare condensatorul ?i dioda respectiv?.se adaug? o rezisten?? 470k între baz? ?i colector pe tranzistorul de la mas?.se adaug? o rezisten?? de 100k în paralel cu un condensator 1nf/2kv între colector ?i emitor pe cel?lalt tranzistor.sau se adaug? rezisten?e de 1megaohm între baz? ?i colector la tranzistori (variant? nerecomandat? deoarece dac? nu se amorseaz? oscila?ia ambii tranzistori au curent repaos pe colector.)
Link spre comentariu

@c_anicai -uite o schema pt halogene,cu tensiune variabila :daEu vreau sa adaptez asta la un balast pt neoane :freaza: [attachment=0]schema halogen.jpg[/attachment]

schema e ok, pentru halogene nu e chiar ok deoarece plaja nu e chiar bun?, îns? la pistoul de lipit e foarte bun? deoarece nu e necesar? o plaj? de reglaj extins?.
Link spre comentariu

puteti posta aici in topic si schema sursei, fara amorsare cu diac?

nu e necesar s? mai fac schema.se elimin? diacul rezisten?a de alimentare condensatorul ?i dioda respectiv?.se adaug? o rezisten?? 470k între baz? ?i colector pe tranzistorul de la mas?.se adaug? o rezisten?? de 100k în paralel cu un condensator 1nf/2kv între colector ?i emitor pe cel?lalt tranzistor.sau se adaug? rezisten?e de 1megaohm între baz? ?i colector la tranzistori (variant? nerecomandat? deoarece dac? nu se amorseaz? oscila?ia ambii tranzistori au curent repaos pe colector.)
cred ca v-ati referit aici la schema finala, nu?eu am realizata momentan prima schema, cea desenata de mana
Link spre comentariu

Am f?cut modific?rile dup? cum mai ?in minte, ?i am mai ata?at o schem? ca s? te po?i lua dup? ea.

Posted Image

oricum probele le faci cu bec 100w serie cu 220 , ?i f?r? electrolitic filtraj, sa nu ai necazuri cu tranzistorii.

variantele fara diac nu mi se par chiar ok, si daca nu ai diac poti pune un indicator neon cum e la creionul de tensiune. Poate am postat o schem? f?r? diac dar nu erau stabile termic ?i le-am sters din calculator.

Schema care am pus la pagina 2 scris? de mân? tot cu diac este. Am f?cut ?i dou? variante f?r? diac, dar erau pe montaj provenit de la becuri economice cu neon, la care numai am schimbat 2 condensatori ?i ?nlocuit tranzistorii, îns? nu m-am obosit s? ridic schema exact?, varianta a doua din acest post ar merge, s-ar amorsa prin polarizarea unui tranzistor ?i inc?rcarea unei capacit??i, dac? nu pui rezisten?? 470k ?i la cel?lalt tranzistor în baz?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări