Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistol lipit noua tehnologie

c_anicai

Postări Recomandate

Salut nu puteti folosi un circuit ZVS (Zero Voltage Switching) ?

am vazut un circuit de inducție de încălzire :

https://www.youtube.com/watch?v=9q_p2ObiK2A

https://www.youtube.com/watch?v=gZVk2KkugQM

As putea folosi acest circuit pentru un pistol de lipit?

atat doar ca cel din clip are 250w

P.S. Am de la un pistol romanesc secundarul ma ajuta la ceva?

Editat de Black Death
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator Danny Carneala

Salut tuturor  ...am realizat si eu schema de mana a acestui pistol ..pe o ferita de sursa atx de pc  cu 90 spire in primar ....nu face nimik ...ma gandesc ca ori nu am pus bn capetele la bobinele alea de 2 sp cum trebuie ori is prea multe sp in primaru feritei ...aveti idee ce ar putea fi ?...ca tranzistori am folosit   but 11 a

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Dacă citești postarea #25 de la pagina a doua (2), vezi exact ce trebuie făcut. Se elimină practic reactanța serie cu tubul și se adaugă doi condensatori de circa 0,47uF/400Vc.a. Asta, în mare....fiindcă e foarte probabil să trebuiască să mai ajustezi unele valori, să tatonezi numărul optim de spire, să testezi diverse lungimi de anse...

Link spre comentariu
Vizitator Stefan Andrei

Salutare tuturor, as vrea sa construiesc schema cu invertorul de lipit dar nu am toate detalile, spre exemplu nu stiu de cat sa fie sarma care bobineaza ferita sau aceea cu 2sp,2sp,6sp.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Imaginile din primele pagini s-au pierdut . Dupa mine tot siteu-l vechi de la elforum era mai bun nu inteleg de ce s-a schimbat era foarte bun chiar mai bun era pana prin 2015 parca   cand s-au facut si atunci niste modificari 

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Pozele astea le-am mai gasit in pc dar a ramas totul in stadiul de teste.

Am pastrat varianta asta din filmulet si o folosesc uneori - 

invertor_lipit_varianta_secundar_multi_2.thumb.jpg.b76d00f2cf28527b926ef76a814c1e55.jpgschema_finala_invertor_lipit.thumb.jpg.4c2d99f8881fe511c8f7c0f0fd0ede19.jpgpistol_lipit_inverter_test5_copyright_c_anicai.thumb.jpg.4e96d580fcb20027a04711373be3fd71.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări