franzm Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Diferenta majora dintre ansa de cupru si cea de otel este permeabilitatea magnetica. De aici rezulta impedante diferite. De asemenea distributia campului magnetic generat de curentul prin ansa difera, rezultand curenti turbionari mult mai mari in ansa de otel. Amintiti-va de calirea otelului cu curenti de inalta frecventa. Link spre comentariu
Vizitator aniel Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 ma puteti ajuta si pe mine cu schema de cablaj imprimat pentru pistolul acesta?am incercar sa il construiesc in aer dar nu merge.nu prea ma pricep ce e drept,dar pe cablaj sper sa reusesc... Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 ... inițial, mă tenta ideea să fac un pistol de lipit după tehnologia asta... dar am acum altă ”prioritate”: mi-ar trebui un așa-numit ”cuțit fierbinte”, în special pentru tăiat/decupat/găurit plastic.mă blochează faptul că am nevoie de o lamă, nu de o ansă, și nu prea am idei cum fac să folosesc o lamă... simpla conectare a ei însemnând un scurt de toată frumusețea.se simte careva mai inspirat decât mine? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Inductie?Daca nu...o lama cu o rezistenta de putere in carcasa metalica (un nou tip de varf de letcon etc) Link spre comentariu
adryan21 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 va salut!! am incercat si eu varianta cu sursa atx pe ramura 12v cu un tor dintr-o sursa identica bobinat 8 spire cu 4 lite paralel de 0,4 si secundar bara de Cu cu diam. de 6mm si ansa de otel si functioneaza ok doar ca se incinge torul foarte tare deci si primarul si nu mai am loc de spire in plus. am incercat si cu E + E cu miez mult mai mare dar ansa doar se incalzeste putin. Precizez ca primarul nu se incalzeste nici traful si am mai scazut si cate o spira pana la 5 si nimic. traful provine tot de la o sursa in comutatie care lucra la 125khz. :cry: Link spre comentariu
Vizitator sebaco26 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 ... inițial, mă tenta ideea să fac un pistol de lipit după tehnologia asta... dar am acum altă ”prioritate”: mi-ar trebui un așa-numit ”cuțit fierbinte”, în special pentru tăiat/decupat/găurit plastic.mă blochează faptul că am nevoie de o lamă, nu de o ansă, și nu prea am idei cum fac să folosesc o lamă... simpla conectare a ei însemnând un scurt de toată frumusețea.se simte careva mai inspirat decât mine? Eu as incerca o ansă din fier beton de 10-15mm pe care sa o turtesc sau sa o polizez in functie de cat de subtire imi trebuie si daca ai grija sa lasi o distanta mica intre conductori ar seamana destul de mult cu un cutit. Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 ... inițial, mă tenta ideea să fac un pistol de lipit după tehnologia asta... dar am acum altă ”prioritate”: mi-ar trebui un așa-numit ”cuțit fierbinte”, în special pentru tăiat/decupat/găurit plastic.mă blochează faptul că am nevoie de o lamă, nu de o ansă, și nu prea am idei cum fac să folosesc o lamă... simpla conectare a ei însemnând un scurt de toată frumusețea.se simte careva mai inspirat decât mine? Pe vremuri taiam plastic cu o bucata de nicheliana prinsa intre 2 cuie batute in lemn. Nichelina o alimentam la tensiune mica, aceasta depinzand de grosimea materialului de taiat. Unul din capete era lasat mai lung, pe el plimbind firul de legatura, in felul acesta reglam tensiunea. Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 De la ultima postare am reusit sa scriu ce este trecut in atasament (peste o ora). Am procedat asa deoarece am mana dreapta luxata si am tastat cu stanga (cu viteza melcului). pistol lipit comutatie.doc Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 ... inițial, mă tenta ideea să fac un pistol de lipit după tehnologia asta... dar am acum altă ”prioritate”: mi-ar trebui un așa-numit ”cuțit fierbinte”, în special pentru tăiat/decupat/găurit plastic.se simte careva mai inspirat decât mine? Eu am o ansa plata cu care tai plastic. Este suficient, dupa parerea mea, sa decupezi o ansa din tabla, adica sa faci lama "goala" in interior. Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Decat sa decupezi o ansa din tabla mai simplu e sa bati o sarma de cupru pe nicovala Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Zilele astea am testat si eu un pistol de lipit in comutatie,alimentat la 12-16V,CC.Dupa ceva incercari,am ajuns la schema,frecventa si raportul optim de transformare.Traful facut pe un miez de ATX;desi primele teste le-am facut cu unul nemodificat,care mai avea loc in fereastra,permitandu-mi sa introduc o spira din tabla Al,in cele din urma am desfacut traful pe care am bobinat 2x20spire,cu CuEm de 1mm diametru.Cu ansa de 2mm diametru,functioneaza perfect,tragand din sursa de 12V,cam 3,5A.Semireglabilul de 10K,e conectat in pin 6 si regleaza frecventa optima,care e cca 10-15khz.Pt 12khz am masurat cca 6,8K,pentru cine nu are cu ce masura frecventa.Potentiometrul din pin 2,regleaza umplerea semnalului de iesire,permitand reglarea comoda a temperaturii ansei,sau folosirea unei anse mai subtiri,pentru lipituri fine. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Mai pun cateva oscilograme,pe care le-am luat pe un pistol romanesc,Radioprogres.Am masurat atat tensiunea pe ansa,cat si curentul prin aceasta.196mV,la 234A,cca 50W disipati pe ansa.Masuratorile mi-au fost de ajutor,pentru dimensionarea trafului in comutatie... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 ...Am masurat atat tensiunea pe ansa...Ar trebui sa specifici si dimensiunile geometrice exacte ale ansei pe care ai facut masuratorile Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Lungime totala 90mm,diametru,2mm.Daca exista interes,pot face masuratori si pe alte lungimi/diametre. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Ma intereseaza, pentru a regla un calcul practic al anselor. Mi-ar prinde bine, cat mai multe date. Ar fi si mai bine, daca eventual ai putea masura si alti parametri, cum ar fi temperatura la care ajunge ansa si/sau timpul in care ea ajunge la aceasta temperatura. Daca poti face aceleasi seturi de masuratori si la pistolul cu invertor, este cu atat mai bine. Tabeleaza datele si pune-le pe topic. De asemenea, ar fi interesnti si parametrii corespunzatori (tensiune/curent) din primar ai trafului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum