Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistol lipit noua tehnologie

Postări Recomandate

La schema 3 problema este alta. ce inseamna 3mH? ce componenta este? Ar mai fi inca o problema cu condensatoarele 0,27/400v este cumva 0,27uf sau 0,27nf? Vreau sa ma apuc de cablaje,sa le construiesc pe amandoua si am mare nevoie de cateva raspunsuri. Mulumesc din suflet foarte mult.Toate respectele!

3mH e o bobina de soc de 3 milihenry, 0,27/400 inseamna 270 nanofarad la 400 volti...fara suparare, daca astea-s nelamuririle, ma indoiesc ca veti putea duce la capat o asemenea constructie...poate ar fi bine sa apelati la un electronist, daca va trebuie musai.
Link spre comentariu

in schema, aceia mai complexa este o bobina 3mH care nu are datele constructive,o dioda la masa nespecificata.Tr.de putere 50 sp.primarsi probabil secundarul 1 sp. cu platband de 8x2mm.Am inteles corect pana aici? Tranzistorii sant 2sc4242,buw41b,but21c,1300x .Corect?

bobina nu e asa importanta, poate avea 100 sp sarma 0,1 pe o ferita de soc mica, diodele alea 3 sunt identice de comutatie pot fi ba159, chiar si 1n4007 uneori. In timpul testelor e recomandat un bec filament 100 wati in serie cu alimentarea pentru a evita distrugerea unor componente in timpul testelor.
Link spre comentariu

tranzistorii sunt la fel ca in schema cealalta, condensatorii la 350 ... 400 volti, ti-am modificat alimentarea sa o pricepi mai bine, puntea redresoare vezi tu, una la 400 ... 600 volti /1 ...2 amperi, atentie in timpul experimentarii pana la stabilirea unui regim corect de lucru recomand inseriat cu alimentarea un bec de 100 wati pe partea de 220 voltinu mai este nimic de explicat, vezi si tu schema de la un bec economic daca ai ceva dubii.

post-26429-139829389858_thumb.png

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări