Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistol lipit noua tehnologie

c_anicai

Postări Recomandate

@c_anicai Dar la pistolul actual, daca schimbi ansa cu una mai lunga de Cu, cum se comporta termic?

nu prea ok, adica se cam incalzesc miezul cilindric si tranzistorii destul de tare, mie imi convine ansa de otel deoarece e si mai tare, de multe ori mai indoiam terminalele cu ea pe partea cablata fara sa se indoaie. Oricum sa stii ca nu arunca fludorul de pe ea asa cum se intampla la pistoalele de lipit chinezesti
Link spre comentariu

posibil, ce as putea zice, astept si eu poate se experimenteaza ceva de putere mai mare pe aici, am aratat pozele anterioare, Daca din ignoranta punem ansa scurta de cupru asa cum facem de obicei la pistolul de lipit romanesc o sa ardem tranzistorii, daca e prea lunga merge ea asa si asa dar isi pierde rigiditatea si eu sunt invatat sa mai indoi unele terminale pe cablaj in timpul lipirii.

Link spre comentariu

eu am taiat un fir de otel zincat cred, a fost sarma de arc si vad ca s-a intins ok fludorul pe el, dar alt fel de oteluri prind mai greu fludorul, pentru mine avantajul e ca a iesit o unealta mica si usor de depozitat.

Link spre comentariu

@pisica matache: Ca sa nu mai fim offtopic...ce curent credeti ca incalzeste ansa unui pistol?30A,60A,90A sau peste 150A....Tensiunea in gol in secundarul trafului este de 340mV,iar in sarcina 230mV.@high-voltage:Al meu are ~200A, 300mV in secundardate luate de la "calcul ansa pistol"pentru a obtine aceste tensiuni raportul de transformare la pistolul clasic e foarte mare dar usor de realizat;si la acest model nou ar trebui un raport la aprox jumatate din cel clasic,lucru greu de realizat avand in vedere nr mare de spire in primarcu ansa de otel este altceva,acolo este nevoie de tens mare in secundar pt ca de fapt este un letcon la care s-a renuntat la varful de cupru,rezistenta fiind si elementul de contact cu fludorul

Link spre comentariu

ΔI=ΔU•t/L Pare cunoscut?...

Nu realizez, momentan de unde provine formula, insa acei operanzi "Δ" par sa provina dintr-o relatie infinitesimala, caz in care nu se poate pune semn de echivalenta cu subiectul in discutie.Eu personal, i-am furnizat destule informatii folositoare. Se pare insa ca are probleme de atitudine.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Este legea de variatie a curentului intr-o inductanta.

Am sa incerc sa explic ceva. CATA2003 facea o confuzie intre inductie si variatia inductiei. Daca variatia inductiei este dependenta de produsul Uxt, inductia nu. Inductia este influentata si de eventuala componenta continuua suprapusa. Astfel, chiar daca variatia se afla intre limite normale, inductia maxima poate fi depasita. Componenta continuua muta intreg graficul histerezis in sus/jos, si se poate atinge astfel pragul. Intrefierul estompeaza dar nu anuleaza efectul componentei. Dr.L spunea ca e dreptunghiular. Nu are importanta, daca e trecut prin condensator (cum cred ca e aici) si deci e simetrie fata de abscisa graficului variatiei tensiunii (curentului) in timp. Componenta continuua nu apare doar prin suprapunerea unei Vcc cu un Vca, poate apare si echivalentul ei daca impulsul de deasupra abscisei are un factor de umplere mai mare cu 1% decat cel de sub abscisa. Orice astfel de amestecatura trecuta printr-un condensator se echilibreaza si rezulta simetrie. Nu exista componenta continuua, deci nu e necesar intrefierul, controlul inductiei se poate face din U sau t. Sau N.

Eu zic ca daca privim lucrurile cu calm, avem toti sanse sa aflam cate ceva. Eu am.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Cred ca e fizica relativ elementara. Nu m-am inspirat de nicaieri. Se mai numea si "Legea lui Ohm pentru bobine", parca. Sincer, folosesc formula foarte des. Pe acel topic, miticamy, am pus-o de citeva ori, alaturi de alta: ΔU= ΔI•t/C - legea de variatie a tensiunii pe condensator. Astea sunt ABC-ul. Mai ales in comutatie.

Si uite asa se duce undeva subiectul topicului.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

in schema, aceia mai complexa este o bobina 3mH care nu are datele constructive,o dioda la masa nespecificata.Tr.de putere 50 sp.primarsi probabil secundarul 1 sp. cu platband de 8x2mm.Am inteles corect pana aici? Tranzistorii sant 2sc4242,buw41b,but21c,1300x .Corect?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator hienax22
:da Salutare. Am si eu nevoie de putin ajutor si pot oferi cateva intrebari in legatura cu schema 2 si schema 3(nu cea desenata de mana). Si am sa incep cu schema 2. Care sunt valorile pentru C5,C6,D1,Q1 si Q2 ? vreau sa comand piesele si nu stiu valorile pentru aceste piese. Si inca o intrebare in legatura cu schema 2. Cate numere de spire sunt necesare pe primar? La schema 3 problema este alta. ce inseamna 3mH? :limb: ce componenta este? Ar mai fi inca o problema cu condensatoarele 0,27/400v este cumva 0,27uf sau 0,27nf? Vreau sa ma apuc de cablaje,sa le construiesc pe amandoua si am mare nevoie de cateva raspunsuri. Mulumesc din suflet foarte mult.Toate respectele! :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări