Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistol lipit noua tehnologie

Postări Recomandate

@miticamy -multe transformatoare.....folosesc MJE13005-13007-13009

Vorbesti de cele chinezesti, miticamy se refera la cele europene, mai serioase, care s-au facut cu BUL. Iar schema, de la ST a plecat, si ei au dezvoltat tranzistoarele respective special pt aceasta aplicatie, chinezii au maimutarit-o si si au simplificat-o, punand si componente ieftine si neperformante.Eu am pus pe site-ul meu, prin 2006, releveul a doua modele gasite atunci pe piata, unul chinezesc si unul european, spre comparatie, m-am folosit practic de ambele modele de-a lungul anilor, iar cele cu BUL au fost mai bune.(articol)
Link spre comentariu

Intreb si eu ca nepriceputu'...nu pot folosi pentru un pistolet din asta, iesirea de 12 volti alternativ, ai unei surse ATX?

Nu vad de ce nu, numai sa fie bine calculat raportul de tansformare si sa nu intre ATX-ul in protectieNeaparat un miez cu caracteristic bune, de preferat unul tot de ATXEu alimentam asa trafuri de linii
Link spre comentariu

ei, ... filmarea mea de aici se vede mai ok.varianta mea nici nu prea are pericol de electrocutare deoarece am folosit iesirea de 11 ... 12 volti a unui invertor pt spoturi halogene.bcMkwzlsewg

Intreb si eu ca nepriceputu'...nu pot folosi pentru un pistolet din asta, iesirea de 12 volti alternativ, ai unei surse ATX?

cred ca da, de ce nu, tot asemanatoare e varianta mea, iar sursa atx ar avea mai multe avantaje ca putere marita ... etc, poate gresesc .... sa ma corecteze cineva.Ar fi o varianta foarte accesibila deoarece surse at ... atx is pe toate drumurile acum cu modernizarea asta a calculatoarelor.
Link spre comentariu

7 ... 8 spire pe ferita aia bobinat cu 4 sarme odata de 0,4 ... 0,5 - iar iesirea ... o spira (sau jumate)de sarma cupru groasa care alimenteaza ansa, exact cum se vede in filmaresecundarul cu o spira initial a fost din doua sarme cupru 2,5 in paralel dar pe urma am gasit una de 4 mm diametru, au mers ambele variante, cel putin ultima e functionala de ceva timp.ferita e tubulara ... gen deparazitare cablu monitor.alimentarea e direct cu 11,5 sau 12 volti alternativ de inalta frecventa, adica exact ce scoate invertorul pentru spoturi halogen de 60 wati.

Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic, eu am ansa de otel in filmuletul de mai sus si merge continuu chiar si 30 min fara sa se incalzeasca alte piese sau miezul de ferita periculos, probabil intra miezul in saturatie folosind ansa de cupru, tot ansamblul de la traf pana la varful ansei are 9 cm si ceva

Link spre comentariu
incearca ansa din sarma din otel de 1,5 mm diametru aprozimativ - o sa se incalzeasca ok...
;
...eu am ansa de otel in filmuletul de mai sus si merge continuu chiar si 30 min fara sa se incalzeasca alte piese sau miezul de ferita...
Ansa din otel se magnetizeaza in campul electromagnetic puternic si atrage diferitele piese din proximitatea locului lipiturii, daca nu chiar una sau chiar ambele piese care urmeaza a fi lipite. Din acest punct de vedere este practic inacceptabila. Intr-o interventie anterioara a mea cu aproximativ un an in urma, incercam sa scot in evidenta faptul ca este foarte greu de ajuns la un set de parametri optimi ai ansei. Intre timp nu am mai avansat cu cercetarile proprii relativ la subiectul in discutie. Am in desfasurare mai multe proiecte, care pentru moment sunt prioritare. Am remarcat insa ca nimeni nu acorda nici un fel de importanta calculului ansei in stransa legatura cu cel al transformatorului, tema pe care am tratat-o in interventia mea anterioara. Fie ca vrem, fie ca nu vrem, calculul este o etapa a practicii. Ar trebui deci, ca cei mai multi sa isi revizuiasca perceptia relativ la necesitatea si uneori chiar obligativitatea acestei etape.

...probabil intra miezul in saturatie folosind ansa de cupru...
Pericolul saturatiei, exista permanent la transformatoarele invertoarelor, avand in vedere ca in primar avem de obicei un curent continuu in comutatie. Pentru a depasi chestiunea se poate folosi un intrefier. Pentru dimensionarea acestui intrefier, recomand articolul subsemnatului Calculul intrefierului unui transformator.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări