Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metre analogice

mydylyn

Postări Recomandate

• 10 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 105
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suat

26

• mydylyn

12

• remus68

11

• Stefan

7

Top autori în acest subiect

buna, am facut si eu acest circuit si nu vrea sa mearga corect, in sensul ca este foarte sensibil, cum ii dau semnal acul se duce la maxim instant, am realizat doua astfel de circuite.Singura modificare care am facut-o am inlocuit

tranzistoarele bc108 cu bc 107

vu metrele sunt acestea http://www.tehnoelectric.ro/produse/ap_ ... 5x48x24_mm

circuitul http://english.cxem.net/amplifier/amplifier58.gif

ceva pareri.

Link spre comentariu

nu merge nici cum :((am pus tranzistori bc 547 in locul celor bc107 si o rezistenta de 3.3k la emitoru tranz si nimic, cum ating intrarea acul se duce la maxim

Link spre comentariu

ceva mai simplu. ai un potentiometru/semireglabil? daca da, pe un capat bagi semnal, pe celalat capat il pui la masa si cursorul il legi la intrarea montajului.

Link spre comentariu

am facut ce mi-ai spus cu un potentiometru, dar acuma ori ii la minim acul ori la maxim, in functie de cum invart din potentiometru, semnal ii dau din calculator de la placa audio

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Nu, decît dacă intervii aiurea cu el în lanţul audio şi mai poate indirect, dacă are o alimentare proprie cu un trafo pus aiurea în carcasa amplifului, preului sau ce sculă vrei s-o dotezi cu aşa ceva.Mai trebuie să ţii cont că nu orice sursă de semnal suportă încă o sarcină pe ieşire, cum este un vu-metru simplu, ce se leagă de regulă la ieşirea amplifului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări