Vizitator dragdriver Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 da asa e 1n4001 nush de ce am citit 1001, in fine au fost primele diode redresoare care mi-au sarit in ochi, le-am pus, au mers. Link spre comentariu
suat Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 as face un update Am realizat acum ceva timp schema asta. Montasem acele in bay-ul liber de la un CD-rom al PC-ului.. si lipisem firele direct pe o placa audio.Nu ma intrebati cum, am reusit sa prajesc vechea placa de sunet [ cmi8738 ] si am luat un Creative. Super placa. Nu are amplificator de casti in schimb au disparut zgomotele de fond [ pe CMI auzeam in boxe paraziti de la HDD, scroolul de mouse, coolere... pe asta nu aud nimic ] in schimb cand am conectat VU-metrul... alimentat din sursa PC-ului... iar aud zgomote parazite in boxe. Momentan l-am deconectat, dar ... nu vreau sa renunt la el. O alimentare separata a circuitului VU-metrului ar rezolva probnlema? Link spre comentariu
Den Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Da,rezolva.Sau fa rost de mici transformatoare de semnal,puse pe intrarea vumetrului. Link spre comentariu
suat Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Buna ziua. M-am gandit sa realizez un nou circuit pentru VU-metre analogice. Pe primul l-am ales... ca fiind ceva mai simplu... insa... nu ma satisface, in sensul ca.. am reusit sa calibrez acele ... oarecum... in schimb ... nu se misca conform asteptarilor. E greu de explicat... circuitul functioneaza bine, in schimb nu se misca bine. M-am gandit la schema prezentata aici: http://www.sound.westhost.com/project55.htm, cea care foloseste acel operational. Mi-am cumparat majoritatea componentelor pasive, tranzistorul.... in schimb nu am gasit la magazin operationalul si niste diode. Este vorba de : U1A1458 si diodele: 0A91 Operationalul se alimenteaza la 15 V. Se poate folosi alimentat la 12 V? Ce echivalente as putea folosi? Operationalul striu ca e stereo si se alimenteaza la 15 V , am sa incerc sa fac o lista cu ele... in speranta ca voi gasi vreunul la magazinul de piese. VaNZATOAREA nu stie ce operationale are pe stoc. Deh.. asta e cand e un singure magazin in tot orasul cu asa ceva.,.. Link spre comentariu
Den Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Cauta-l si tu ca LM1458.-functioneaza si cu LM358,de fapt cam orice dublu operational.. Link spre comentariu
suat Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Va multumesc frumosAm gasit pe un site de electronice... o lista de operationale... cu diverse preturi Mi-0am facut o lista cu tot ce am gasit acolo, care sa-mi corespunda cu tensiunea de alimentare si sa fie dublu, si mi-am cumparat ..chiar 2 Un LM358 si un TL072 De acele diode mai speciale ce imi puteti recomanda... provizoriu voi folosi 1n4007. Link spre comentariu
Den Postat August 17, 2011 Partajează Postat August 17, 2011 Sunt diode cu germaniu.Nu prea se mai gaseste in comert asa ceva... Daca aveti prin casa,functioneaza cu succes cele folosite la detectie prin radiouri..au corpul din sticla cu o dunga rosie sau diverse culori.. Daca nu gasiti,functioneaza binisor cu 1n4148,montajul va suferii umpic la sensibilitate.. Aici e datasheetul,e umpicut cam greu de gasit pe la noi asa ceva: http://www1.jaycar.com.au/images_uploaded/OA91.PDF Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Va multumesc frumosAm gasit pe un site de electronice... o lista de operationale... cu diverse preturi Mi-0am facut o lista cu tot ce am gasit acolo, care sa-mi corespunda cu tensiunea de alimentare si sa fie dublu, si mi-am cumparat ..chiar 2 Un LM358 si un TL072 De acele diode mai speciale ce imi puteti recomanda... provizoriu voi folosi 1n4007.Ca diode puteti folosi 1N5817-18-19 (dioda Schottky) care au căderea mică de tensiune, numai 0,3 V (aproape cat cele detectoare folosite in montaj) faţă de 0,6 V cât este în cazul unei diode din siliciu. Link spre comentariu
C.D. Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 O schema buna de vumetru analogic: http://i53.tinypic.com/6nyqex.jpg Link spre comentariu
zal Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 cristiand02, văd că tot pozezi din RIM-ul ăla gros din 1980, nu-l ai cumva pe tot scanat, arhivat, etc... ? E la fel de instructiv ca cărţile lui G. D. Popescu, ptr orice electronist amator. Link spre comentariu
C.D. Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Nu am scanat tot RIM-ul. Dar aleg din el doar ce este mai bun si postez ca sa ajut pe cine este interesat. In cazul de fata sunt on-topic, si schema pe care am prezentat-o am si realizat-o fizic, si a dat rezultate foarte bune.Daca nu te intereseaza subiectul treci peste, si lasa-i pe altii care sunt interesati.Tu ai realizat aceasta schema sau ceva asemanator ? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Cred că m-ai înţeles total greşit. Am mare drag de RIM-ul respectiv, înainte de 1990 am copiat de mînă o grămadă se scheme din el şi am realizat cîteva, eu şi încă un amic. Comparaţia cu cărţile lui G.D. Popescu am făcut-o din punct de vedere al simplităţii, eficienţei schemelor şi al ajutorului ptr amatori, mai ales începători. Speram să fii amabil şi să ne fericeşti pe mai mulţi cu conţinutul scanat, dar dacă nu se poate e în regulă. Care e problema? :smt120 Link spre comentariu
C.D. Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Da, in funtie de timpul pe care-l voi avea la dispozitie am sa scanez pe cat posibil toate schemele existente in prima parte. (1-290) si 465 unde sunt cateva tunere FM (nu pe sinteza de frecv)In rest pana la 1060 pagini este catalog de componente electronice cu descrieri si preturi.Intradevar am inteles gresit interventia. Link spre comentariu
suat Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Se misca bine... cu mult peste... celalalt cu tranzistoare. http://www.sound.westhost.com/project55.htm Edit. L-am ars cu un scurt din greseala Link spre comentariu
suat Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 am inlocuit operationalul..... si... voilla.... E o schema buna. recomand cu placere celorlalti. E un VU-metru real, se misca in timp real, nu.. "arunca acul de colo colo".Urmeaza sa inlocuiesc si acele diode, pentru ca... nu e sensibil la semnal. A trebuit sa introduc semnal ceva mai puternic.. ca sa functioneze, nu stiu daca e de la diode sau trebuie adaugat un ... mic preamplificator format dintr-un tranzistor, sau daca OP-AMPUL e de vina [ TL 072 ] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum