__farad__ Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Nu stiu cata vor lumina cele doua leduri.Incearca mai bine cu iluminare din spate(exista leduri fara fascicul speciale pentru retroiluminarea lcd-urilor ca cele de la radio-cd-urile auto).Multe VU-metre sunt concepute pt asa ceva bara de semnal este translucida si se va vedea doar ea in intuneric.Eu unul am 4 VU-metre montate (2 pe player si 2 pe amplif) si le-am iluminat din spate.Erau concepute pt asa ceva le-am recuperat din niste deck-uri Tehnoton. Link spre comentariu
suat Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 As fi vrut eu sa le luminez din spate... insa... cadranul ala alb e din aluminiu cred... e metalic si opac. E o tablita inscriptionata cu scala. M-am gandit la metoda iluminarii din spate, insa nu e posibila... nu pt modelul asta de vumetre. [ mai am un vumetru... pot face rost si de perechea lui... in stare optica...impecabila nu exista urme de uzura sau alte urme pe cadran ] insa... e mic are suprafata cadranului cam de 3 x mai mica decat cele pe care le-am folosit, insa iluminat din spate... se vede frumos... se vede doar gradatia... acul este rosu.. se vede roz in lumina albastra... ]Iar acele propriu zise sunt asezate pe [ chestia aia neagra din poze ] care deasemeni nu permite iluminare din spate... Am vazut undeva ace pioneer... avand becul chiar in el... sub cadran, [ deasupra bobinei ]. Link spre comentariu
edypro Postat Decembrie 25, 2009 Partajează Postat Decembrie 25, 2009 super , arata bine , vreau sa pun si eu tot la pc , insa nu gasesc , daca are cineva de vanzare ofer pret bun Link spre comentariu
edypro Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 am gasit vu-metre , vreau sa fac si eu montajul dar nu inteleg ce este piesa denumita ...10 U .... pe schema,poate ma lumineaza cineva Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 26, 2009 Partajează Postat Decembrie 26, 2009 "10u" este capacitatea respectivului condensator electrolitic - adica 10uF= 10 microfarazi . Pe schema sint indicate unde vin terminalele condensatorului polarizat - dunga groasa e armatura pozitiva iar dunga subtire e cea negativa. Link spre comentariu
suat Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 cred ca ar da mai bine pe o carcasa orizontala...decat pe cea vewrticala[ sunt activ, montajul a luat o pauza, pana e gata cablajul de imprimat ] urmeaza sa rezolv problema iluminarii ledurilor[ variaza intensitatea luminoasa in functie de activitatea HDD-ului ] astept cablajul, voi posta fotografii si :)continui.... pe vu-metre am niste leduri rosii... [ un led are 4 celule, se aprinde chiar la o baterie de 1,5V , la 3 V e la intensitate maxima... ], nu se aprind puternic...ci... normal ] As vrea sa le activez....ca odata cu acul sa pulseze si ele...sau... sa le fac ca atunci cand acul va ajunge pe rosu... ele sa se aprinda... pe varfurile de semnal... Edypro... ai mesaj privat cu denumirea si valoarea tuturor componentelor de pe schema... Cred ca am sa vopsesc sau sa fac vreun fel de aparatoare..pe leduri...incat si carcasa de plastic pe deasupra e luminata de leduri..[ o banda adeziva neagra pusa pe leduri cred ca va rezolva problema... acestea vor lumina doar intr-o singura pozitie, nu vor mai ilumina si fata alba. ] Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 am cablajul imprimat, componentele montate exact ca la carte, cu tranzistoarele originale.....conectez 12 V imi pulseasa scurt acul...apoi revine 0 aplic semnal de la PC la intrare....nu... nimic.... sucesc de semireglabil... de la 0 la valoarea maxima... nimic... ce d-zeu poate sa aibe deci totul e legat ca la carte, alimentat la 12 V acul legat, cand conectez alimentarea, il impinge putin.... si sta la 0, cand deconectez... se duce la maxim, apoi revine... in timp ce e alimentat.... , nici o treaba ... Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Ca sa fie treaba toata.... nu sh cum a reusit mydylyn, i-am dat mesaj privat si acestuia..sa va lamuresc....am facut montajul pe o placa de test, si sunt convins ca l-am realizat bine...am repetat schema pe aceeasi placa de test... la fel....am apelat la ajutorul unui electronist sa ma ajute cu un cablaj dedicat acelui circuit...omul mi-a facut o surpriza.... montandu-mi pe una din cele 2 placi, majoritatea componentelor, urmand ca eu sa fac mai departe montajul condensatorului de 470 micro Farad, si rezistorul de 1 mega ce polarizeaza al 2-lea tranzistor. leg cablurile.... leg acul...alimentez.... nu merge... exact aceleasi simtome ca montajul de pe placuta de test.mai realizez montajul pe placa goala... ) heheeee nopesa fie gresite cumva valorile rezistoarelor? Da lu mydylyn de ce i-a mers si mie nu merge? si vb aia, un electronist a facut montajul tranzistoarelor, deci e exclus ca acesta sa le-o fi pus invers [ stiu si eu exact care e BCE-ul oricarui tranzistor acum, am invatat bine lectia, nu 1 2 3 ci B C E ] si nu mergesigur functioneaza la 12 V CC ? Si ncii sa il bat toata ziua la cap pe omul ala, are si el treaba, are clienti, are scule serioase de reparat, numa de mine nu mai sta . :cry: Ce fac? Va rog ajutati-ma. , chiar nu am idee ce sa mai fac...Acum un an dadeam examen la electronica, amplificatorul... am reusit sa-l copii... acum l-am invatat. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Prietene, vezi c? primul condensator e de 470nF, adic? nano. Nu to?i tranzistorii au BCE, trebuie s? te ui?i în datasheet. Schema merge 100% ?i nu e deloc exclus s? fi gre?it electronistul ?la care ?i-a montat piesele. To?i mai gre?im, oricît de buni am fi. Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 mdeah.Am coborat pana la boxa, in locul de vechituri. Am gasit un aparat de radio, ce-l stiam stricat, marca TEHNOTON. Batranel saracul... era praf prin el.. i-au ros soarecii cablurile... in fine... am gasit insa in el 3 tranzistori BC 107Beu cautand tranzistorii originali, incercand sa folosesc BC 108. Ei bine, am facut rost si de vechii tranzistori BC108B, si de cei 107B.Am montat componentele pe placuta, toate bune si frumoase. Momentul adevarului.Cu BC108B nu functioneaza montajulcu circuitul folosind BC107B functioneaza.... insa... semnalul de intrare, trebuie limitat mult... [ la winamp la 1% volum oscileaza acul, merge chiar binisor, mai atinge cateodata marginea...treaba buna, aproximativ [ la 1% la winamp nu aud nimic... ].De ce nu imi merge cu 108B si imi merge cu 107B 2...semnalul e prea puternic, probabil din cauza folosirii altor tranzistoare.. :)well.... show must go on Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Pune o rezisten?? de 2,2....4,7k în emitorul ultimului tranzistor ca s? mai scazi din amplificare ?i rezisten?a din baz? pune-o mai mic?, 220...470k. Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 M-am tot chinuit, m-am tot chinuit, am reusit sa fac sa functioneze cu BC547, nu stiu in schimb cum am reusit sa ard la montaje cate o dioda. Am realizat intamplator, ca e vb de o dioda, pt ca, am montajul astfel incat una din diode este langa masa, si cand am luat placuta in mana ca sa reglez din semireglabil.... imi oscila acul. Am bagat de seama ca imi oscila cand aveam degetul peste dioda si masa. Am scos-o, am verificat-o, am inlocuit-o... si merg perfect.Ce nu inteleg este ca...daca toate comonentele sunt la fel... de ce la unul din montaje, semireglabilul e la minin , si scoate cat celalalt circuit, cu acelasi semireglabil, reglat la 1/4.aproape am reusit montajele, ca am semnal mai mare, asta e, voi pune in aplicare solutia data de rata.mai cauta pe forum, sa folosesc si ledurile VU-metrelor. [ in zona rosie, in fotografie se observa o gaura, in gauara aceea este un led, probabil ca voi incerca sa realizez un circuit separat si pentru ele, astfel incat ele sa se aprinda cam... atunci cand acul ajunge in zona rosie, sau pur si simplu.... sa se aprinda in functie de ... sa-i zic... beat. :)Ce am observat ceva..mai special la ledurile originale de pe VU-metre, este ca... un led are...cam 4 puncte luminoase, nu unul...ca la celelalte.... Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Din cauza factorului diferit de amplificare, c?derea de tensiune de pe diode etc. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Cum determin E B C la un tranzistor... am un multimetru digitalLa orice tranzistor cand masori cu multimetrul digital,valoarea E-B este intotdeauna mai mare decat valoarea E-C.De exemplu daca masori E-B gasesti 478 ohmi,va trebui sa gasesti la masurarea E-C o valoare mai mica adica vreo 475 ohmi.Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic .Succes. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 EC? sau CB? ca nu prea imi e clara treabae posibil sa fie si o dioda intre EC dar aici chiar nu e cazul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum