mydylyn Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 am realizat in sfarsit montajul cu ajutorul unui placaj de lemn va multumesc pt ajutor Link spre comentariu
cosmin_h Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Sper ca nu e prea tarziu, dar daca iti proiectezi sau iti proiecteaza cineva cablajul pt vumetre eu sunt dispus sa il realizez si trimit gratuit cu conditia sa pui poze cu montajul pe forum. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Îl fac eu mîine, numai s?-mi zice?i care variant?. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Din poze asta pare sa fie http://english.cxem.net/amplifier/amplifier58.php desi eu am fost multumit de cealalta schema. Acum sa vedem asupra careia se hotaraste. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 un posibil cablaj pentru schema lui cosmin de mai sus......cablajul mai poate fi optimizat.....cred ca exagerai cu acel traseu de masa dar asa imi placu Link spre comentariu
cosmin_h Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Nu eu decid daca acesta schema ramane, eu doar relizez cablajul pt schema asupra careia se hotaraste mydylyn Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 am reusit sal fac in sfarsit va multumesc mult pentru ajutor Link spre comentariu
cosmin_h Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Sa inteleg ca ai reusit sa iti faci si PCB-ul?? Daca nu ai reusit il fac eu GRATUIT Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 Privit poze vazut ca este multistrat deci la gunoi cu ea ca poti sa o freci cu glasspapir pana faci basici la maini ca nu o poti folosi.Ideea cu placa de test sau de carton es cea mai buna(personal am testat si amplifuri audio pe bucati de carton si au mers)De ce toti incepatorii cer sfaturi apoi se cramponeaza de idei proprii care desi li se spune ca nu functioneaza insista Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 deja nu ne mai intelegem ? e un incepator si criticile acide nu isi au rostul.va rog numai postari pe subiect ! omul a spus ca a rezolvat.mydylyn te rog da un raspuns, oamenii se ofera sa iti faca un cablaj.daca se poate sa discutam si alte scheme/cablaje e perfect. Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 deci am facut absolut totul si cablaj tot am terminat cu acel montaj acum as vrea sa ma ajutati cu un cablaj pentru urm schema daka se poate va rog frumos Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 o sa iese un cablaj cat o cutie de chibrite .....poate chiar mai mic....mai bine il faci in aer, nu se merita efortul pentru "3" piese Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Cititnd topicul acesta.. cu VUmetre pe ac... mi-a venit o idee .. si anume sa-mi montez 2 asemenea vumetre intr-un capac dee la CD-ROM-ul calculatorului... insa inainte de a achizitiona acele, m-am pus sa realizez schema http://english.cxem.net/amplifier/amplifier58.gif componentele electronice ~ 6 RON Insa am folosit inlocuitorii tranzistoarelor, anume "CT BC 547 C LE " o placa de test ~ 5 ron si acul unui aparat de masura ieftin chinezesc [ aparatul cu totul a costat 4 RON ] si m-am pus pe treasba cu un pistol de lipit, fludor, sarma, si cele amintite mai sus.... A durat vreo cateva ore, pana am realizat cablajul... si momentul adevarului. Functioneaza, insa nu asa cum mi-as fi dorit eu.... acul oscileaza doar 20%, nu se duce pana la capat, am reglat potentiometrul de pe placa la maxim... insa maxim cam un sfert din tot cadranul se misca. :cry: Ma gandesc ca acul folosit de mine nu e tocmai un ac...chiar bun, probabil rezistivitatea sa este mai mare decat a celorlalte. am pus aparatul de masura pe el... si... 900 OHM are acul... Asa sunt toate acele? ma gandesc si la varianta achizitionarii unui [ sau unei perechi de ace ] din oborul de vechituri... ace pe care as vrea sa le montez in capacul CDROM, urmand ca pe restul placii de test sa mai realizez un astfel de circuit electronic, pentru ca cele 2 ace sa functioneze ... intr-un montaj stereo. insa... pana sa achizitionez acele... daca ma puteti ajuta cuy cateva sfaturi cu privire la acest lucru. Daca e macar sa-mi spuneti cam cati ohm trebuie sa aiba acul oentru acel circuit... eventual daca ma duc dupa ace, sa iau si aparatul de masura cu mine. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 acul oscileaza doar 20%, nu se duce pana la capatReglajul ar trebui facut ca acolo unde se aude semnalul cu intensitatea maxima, dar curat, fara distorsiuni, acul sa fie pe 0db (cam la 60...70% din cursa). Daca nu ajunge acul acolo, inseamna ca ai semnalul prea slab. In acest caz ai putea face la intrare un preamplificator cu un tranzistor - de fapt poti repeta schema celui de-al doilea tranzistor (cu polarizare de 1M si 12K in colector). Ar mai fi o solutie : daca ai diode cu germaniu (seria OA, EFD, etc) le poti monta in locul celor din punte (4 x 1N4148) - cele cu germaniu au tensiunea de deschidere de 0,25V si nu 0,6V ca la cele cu siliciu (valorile sint aproximative), si mai cistigi ceva tensiune care sa se aplice acometrului. Link spre comentariu
suat Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 am citit mesajul si am citit schema..Am uitat sa precizez, nu prea le am cu electronica astea, am reusit... printr-o minune cred sa realizez montajulAm cautat pe gogle diodele cu germaniu... daca nu ma insel... sunt exact astea pe care le-am folosit in montaj... nu stiu ce tip de diode sunt [ sunt de sticla... rosiatica ] Si cum fac un preamplificator? ajuta-ma te rog cu o schema... ma rog... pe intrare mai pun un tranzistor... ?daca va functiona voi mai realiza si un al 2-lea montaj pe aceeasi placa...identic cu primul, urmand sa imi cumpar ace care sa fie identice si care sa provina dintr-o alta scula audio. Acul folosit provine dintr-un multimetru chinezesc cu ac... ieftin... poate fi si asta cauza? Acul defect...sau... impendanta prea mare a acului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum