Vizitator vladgsm2005 Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 salut! Sunt incepator in domeniu. mi s-a starnit interesul de a-mi face o ""pereche de ochelari"" cu care sa pot vedea lumina infrarosie.am gasit pe net niste chestii dar nu ma ajuta deoarece nu gasesc filtre de lumina nicaieri in romania.As dori sa-mi spunetzi dak avetzi vreo sugesteie despre cum sa fac ""ochelarii acestia""sau dak stiti cum sa vad lumina infraroshie fara a implica camere, telefoane, etc,va multumesc! (nujtiu dak lam incadrat unde trebuie subiectul deci va rog sa ma scuzatzi..) (nu am mai gasit nici un subiect despre asa ceva pe site.) Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Nu stiu unde ai vazut tu ochelari care transforma spectrul IR in spectru vizibil. POate doar in filmele cu 007 dar si alea sunt sf-uri. In primul rand , ochiul uman nu distinge radiatia IR iar singurul mod sa o convertesti ( intr-un mod cat mai eficient entrul ochiul uman ) este sa folosesti camere sensibile la IR. De fapt , TOATE camerele video sunt sensibile la IR numai ca in fata senzorilor se pune un filtru IR , filtru care opreste radiatiile infrarosii si care pot altera culoarea subectilor. Spre exemplu , culoarea rosie , daca o vezi cu o camera sensibila la IR , va avea o nuanta de gri in prezenta becurilor cu incandescenta . Daca la camera web scoti filtrul IR si iluminezi camera cu un banal led IR o sa ai o surpriza de proportii. Trust me. Pe baza unei banale camere web am facut o instalatie de vizionare pe timp de noapte ptr autoturismul pe care il posed. Oare de ce nu a facut US Army niste ocheari atat de usori , fara camere and stuff si isi sileste soldatii sa care pe "kashketa" echipament de vreo 2kg ? Doar asa , ca nu au ce face soldatii decat sa care greutati pe cap. Cu alte cuvinte, ceea ce spui tu si ceea ce vrei poate se va realiza in urmatoarele decade. Eu unul , nu am auzit sa se fi inventat ochelari sensibili la IR . Cum nu am auzit nici faza cu ochelarii cu raze X ) Numai bine . PS: inainte de a posta pe forumuri diverse aberatii , documenteaza-te bine ptr ca e vb de nitzica fizica si anatomie umana . Citeste aici niste raspunsuri : http://answers.yahoo.com/question/index ... 824AAKvrL7 si aici http://www.societyofrobots.com/robotfor ... pic=4712.0 si lista poate continua Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Alea sunt altfel.Sau daca vrei neaparat alea 2kg sunt acumulatorii de la proiectorul in infrarosu :)Folosesc si ele o sursa de lumina in infrarosu dar doar in intuneric absolut si e ceva local nu poate lumina o suprafata mare. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Exista ochelari sensibili in infrarosu, au inauntru un convertor electronooptic, practic o camera video+un afisaj LCD, se alimenteaza de la un mic acumulator, dar sunt scumpi rau.Mai bine urmezi sfatul userului de mai sus, cu camera web fara filtru IR. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 As dori sa-mi spunetzi dak avetzi vreo sugesteie despre cum sa fac ""ochelarii acestia""sau dak stiti cum sa vad lumina infraroshie fara a implica camere, telefoane, etc,Omul a intrebat daca se pot face ochelari sensibili la IR fara chestii electronice .Raspunsul este NU.Eu nu stiu sa existe vreun material care sa transforme lumina IR in spectrul vizibil.Tot ce stiu sunt niste componente ELECTRONICE care sunt sensibile la IR iar informatia parvenita de la ele poate fi interpretata si afisata de diverse sisteme de afisare.In schimb , nu stiu daca exista vreo Lentila , vreun Filtru sau mai stiu eu ce pinza magica pe care daca o pun la ochi vad in IR.Alea de are armata nu au iluminator IR ci se folosesc de IR-ul nativ al planetei , al lucrurilor ..... Ce ar insemna sa iluminez cu IR in fata si un tip aflat de 20Km sa ma vada cu o banala camera video si sa imi traga un glont in cap doar ptr ca sunt suficient de bou sa imi iluminez calea noaptea . Aici vb doar de aplicatiile militare. Daca vb de domeniul casnic nu este nici o problema . @vladgsm2005ia o telecomanda si priveste cu telefonul in led ( telefonul fiind comutat pe aparat foto sau video ). Cam acest principiu au inceput sa il foloseasca unii hoti mai tehnici sa fenteze camerele video de supraveghere ;)Am raspuns in felul ala pentru ca este o intrebare "ciudata" ca sa nu zic altfel. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Recent a fost si pe Discovery la o emisiune.Chiar si cei de armata au o sursa de lumina infrarosie pentru locatii in care e bezna completa,in pesteri subterane etc.Logic e ok pentru ca daca cineva sta la panda cu asa ceva tu nu mai ai nevoie da lumina ir ca ai de la el.Am scos filtrul la unele camere si a crescut simtitor vizibilitatea in infrarosu dar au aparut unele efecte negative in spectrul vizibil.Intrebarea initiala are un raspuns simplu.Nu,deocamdata,pe viitor o sa apara. Link spre comentariu
Vizitator vladgsm2005 Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 multumesc mult de informatii...m-am mai gandit sa conectez o camera web la un telefon ..:Dse poate asa ceva..? (am un lg u880 shy un nokia e50) sau la vreun dysplay (sa nu ma coste mult.. ) ps repar telefoane dysplayuri mufe etc am pe acasa.. aveti vreo schema sa fac asa ceva si sa pun un dysplay de telefon..?multumesc inca o data. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Salutare !Nu stiu cum se face ca ceri cate ceva imposibil de fiecare data :DCel mai bine este sa iti achitionezi un telefon cu camera ( cat mai buna ) si scoti filtrul IR .Asa obtii o camera sensibila la IR si daca mai si iluminezi zona in IR artificial atunci s ate tii distractie.Numai de bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 bun, acum intrebare: care-i filtrul IR la o camera web? o am dezmembrata in fata... in fata senzorului e un grup de lentile plasate intr-un cilindru de plastic cu filet... etc. care-i filtrul? Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Exact primul dinspre senzor. Are o culoare rosietica.Asemeni culorii de film developat de apaat foto. Un rosu spre grena.Ala e filtrul IR. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 gata, am reusit... c-o lama noua de cutter si cu multa grija l-am scos... acum sa vad de unde fac rost de film fotografic(am citit ca se inlocuieste filtrul IR cu 2 bucati de film fotografic negru) si de 200 LED-uri IR Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Nu se inlocuieste nimic.filmul fotografic este pentru a face camera sensibila la IR si cu filtrul ala . polarizeaza IR-ul astfel incat sa treaca de filtru dar trece numai o parte din IR-ul sesizat.Lasa-l fara filtu si atat. Ai sa vezi ca merge mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum