Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

xscope (usb dual osciloscop)

glide

Postări Recomandate

http://yveslebrac.blogspot.com/2008/10/ ... alaxy.html

este vorba de un osciloscop ff simplu pe usb pe care as vrea sa-l fac, singura problema ar fi ca are doua intrari de maxim 5V si eu as vrea ca una din ele sa poata masura un curent de vreo 30V.......este in schema un semireglabila pe una din intrari dar din ce-am citit acesta nu creste valoare voltajului ce poate fi masurat...

as putea face asta cu un divizor de tensiune format din 2 rezistente? nu prea le am eu asa tare, daca e posibil imi poate spune cineva valoarea lor si modul de conectare in schema ? :84

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glide

3

• srdjan

3

• XAN77

2

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

pai ai putea dar nu e un instrument de precizie... ideea ar fi sa folosesti 2 rezistente serie iar intre ele iese semnalul ce va merge la proba. 2 rezistente egale iti inumatatesc semnalul. daca vrei semnalul la proba sa fie de 10 ori mai mic decat semnalul generateg. 3v sa intre la osciloscop cand tu ai 30v semnal R1 trebuie sa fie de 9 ori mai mare decat R2ideal ar fi ca R2 sa fie variabil si sa masori semnalul cu un multimetru inainte sa-l pui la probaLE: are cineva chef sa adapteze softul uC pentru ATTiny2313?sau cineva cu experienta sa faca macar o lista cu modificarile necesare. poate ulterior ma descurc singur

Link spre comentariu

am modificat un pic schema in photoshop ca sa nu mai fac de la zero in eagle ca nu prea are rost........deci intrarea notata cu 5 ar fi capabila sa accepte o tensiune de pana la 50V....avand in vedere ca divizorul e de 10 ori......e corect?conteaza si curent masurta........ca din cate il vad eu e cam firav si ma gandesc ca daca masor de exemplu 25V 3A sa nu mai ard ceva?.......nu-s un electronist ci e doar un hobby pt. mine deci e mai mult decat posibil sa fi intrebat o prostie...daca as prelu un semnal mai mare sa spunem decat cel acceptat de montaj.....imi arde usb-ul de la calculactor sau se arde ceva pe montaj?cat despre precizie nu-i nici o problema.....eu mai mult vreau sa vad forma semnalului pt a putea compara niste montaje.....unul care comanda digital si unul analog......e asa pt placerea mea.....stiu ca as putea sa fac simulari in diverse programe dar eu vreau cu un osciloscop

Link spre comentariu

Tu ai 25V la care vrei sa-i vizualizezi forma de unda. Curent de 3A apare daca pui o sarcina de 25:3=8,33 ohmi, altfel nu. Aceea 25x3=75W este puterea pe care o poate debita sursa ta. Fa un divizor din 2 rezistente cum ti-au recomandat forumisti si nu se va intampla nimic rau.

Link spre comentariu

http://cgi.ebay.com/Xscope-USB-Scopemet ... 286.c0.m14

dupa cum se vede si din ce vinde omul.....e fix acelasi montaj.....eu spun sa-l faci ca nu ai ce pierde.....dupa cum se vede mai jos de acei milivolti se vad si formele de unda.... :dans:

cu ideea de divizor am venit eu plus ca am mai atasat si o schema cu acel divizor.....eu am intrebat daca ar fi o idee functionala in practica.....deoarece cu practica mai slab....

stefan daca il faci sa-mi spui si mie daca merge treaba asta cu divizorul format din 2 rezistente :d

Link spre comentariu

LE: are cineva chef sa adapteze softul uC pentru ATTiny2313?sau cineva cu experienta sa faca macar o lista cu modificarile necesare. poate ulterior ma descurc singur

daca citeai atent pe siteul respectiv vedeai ca trebuie setat PLL in fusebiti, 2313 nu are niciun pll prin fusebiti.
Link spre comentariu

pana il fac eu mai dureaza o viatza, sau mai putin. in functie de chef.ma cam sperie osciloscopul asta daca in casuta aia mica afiseaza forma de unda :speriat (nu prea imi vine sa lipesc carouri pe monitor :rade: )uite si aci un subiect asemanator : viewtopic.php?f=19&t=14091&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=DSO+Osciloscoape+pentru+PC+full+doricum la cat e de simplu chiar e interesant (numai sa cumpar attiny-ul ala)

Link spre comentariu

"the software sync the internal 16.5Mhz pll clock with the USB clock"deci daca softu tine cont de un 16,5MHz evident nu va merge la un cristal de 12, cred eu...poate ma insel; dar daca ai 2313 la cat de simpla e schema incercai inainte sa postezi :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări