Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare polaritate din buton?

cosmin88

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin88

22

• miron1947

16

• yo9hnf

2

si practic folosesc doar unu sau am nevoie tot de 2 ?

Daca va referiti la numarul releelor,aveti nevoie tot de 2,daca va referiti la numarul contactelor folosite ambele variante sunt posibile,puteti folosi doar o pereche,sau sa le legati in paralel(ambele perechi actioneaza odata),dar in ultima varianta sunt mai multe conexiuni de facut.
Link spre comentariu

la numarul releelor m-am referit .o sa folosesc o pereche doar. eu nu pot descarca schema realizata de dvs pt a o edita.conform acestui releu am sa scriu aici legaturile intre pini noului releu si celui vechi cu 5pini nou vs vechi pinul 12 <=>pinul 1 pinul14 <=>pinul 2 pinul A1 <=> pinul3 pinul A2 <=>pinul5 pinul11 <=>4este corect? as fi edita-o dar nu pot

Link spre comentariu

nou vs vechi

pinul 12 <=>pinul 1

pinul14 <=>pinul 2

pinul A1 <=> pinul3

pinul A2 <=>pinul5

pinul11 <=>4

este corect?

Da.Pentru a prelua desenul clic dreapta,pe el si save image as.
Link spre comentariu

in ultima schema desenat de dvs in dreapta pinului 5 se vede in fir care coboara in jos.acela este un minus nu?maine sper sa-mi fac timp sa incerc aceasta schema. voi face "scoala" in casa intai pe un motor de ventilator de 12v iar daca functioneaza corect voi face legaturile definitiv pe masina.

Link spre comentariu

este un minus nu?

Nu conteaza polaritatea la bornele bobinei releului,puteti conecta 5 la + si 3 la - sau invers,5 la - si 3 la +.Poate nu cunosteti simbolurile acea linie cu un triunghi cu varful indreptat in jos,este masa,sau - de la baterie.
Link spre comentariu

nu sunt foarte avansat in electronica , am presupus ca e minus, simbolul eu il mai stiu 3lini in forma de triunghi una mai mica ca alta orientate in jos .multumesc mult pentru timpul acordat si in aceasta seara. va voi tine la curent cu ce o sa fac.noapte buna

Link spre comentariu

simbolul eu il mai stiu 3lini in forma de triunghi una mai mica ca alta orientate in jos

Este si acela corect,dar acestea erau simbolurile din Express PCB.[attachment=0]masa.JPG[/attachment]
Link spre comentariu

Am incercat schema acum seara am avut timp si sunt foarte multumit de modul in care functioneaza.In zilele urmatoare o s-o montez pe masina ,abia astept sa vad oglinzile ca functioneaza.Dumnul miron va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat. poate o sa mai apelez la ajutorul dvs.numai bine

Link spre comentariu

M-am gandit si eu la acest aspect insa m-am tot jucat cu releul , l-am supus unor vibrati si am observat ca au in ele un sistem sa-i zic asa antivibrat si nu se pot atinge accidental avand o protecte de plastic intre contacte.O sa le pun pe acestea oricum le pun in interiorul masini si pot zice ca sunt ferite de vibrati .Daca voi gasit unele auto le voi schimba. numai bine

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator ciptuning

Ma poate ajuta cineva cu identificarea pinilor releului din desen? Anume, care este 30, 85, 86, 87a si 87. Stiu ca normal inchis realizeaza 87 cu 87a si normal deschis 87 cu 30, dar mai departe nu. Releu cu 5 pini. Multumesc!

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator saridon

M-ar interesa si pe mine un montaj care schimba polaritatea tot pentru un motoras de plierea a oglinzilor dar sa fie temporizat 3-4 sec. pt ca daca oglinda isi termina cursa si motorul mai este alimentat acesta forteaza si se poate arde.Montajul asta l-as lega la iesirea auxiliara a alarmei aftermarket ca sa le pliez la inchiderea masinii.Ma puteti ajuta?Edit: ar merge daca releele din schema postata de dl. Miron ar fi relee de timp?cu ce fel de semnal se actioneaza astfel de relee si unde gasesc?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări