cosmin88 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Salutare!Dupa cum spune titlul vreau sa schimb polaritatea cu ajutorul unui buton asta ajutandu-ma sa rabatez oglinzile electric (sa le pliez spre masina si sa le deschid apoi din acelasi buton)Am luat un buton original de la dezmembrari care are 5 pini. Pe doi dintre ei i-am identificat si alimenteaza beculetul care lumineaza butonul. Au mai ramas 3 care sunt numerotati 1, 2 ,3. cand apas dreapta pe buton uneste 2cu1 si cand apas stanga uneste 2cu3.Am tras firele de la motoarele oglinzilor am 2 de la fiecare oglinda (un plus si un minus )Alimentarea vreau sa o iau de la bricheta.Vreau sa-mi faceti si mie o schema sau sa-mi explicati cum sa fac acest lucru. Se poate face rabatarea in ambele parti numai din buton sau am nevoie de relee?Astept un raspuns. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Pai, ai nevoie de relee, doua cu 2 pozitii NC/NO.Vezi schema. Link spre comentariu
cosmin88 Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 salut! Nu ma prea pricep la relee si banuiesc ca cele cu 2 pozitii NC/N0 sunt cele cu 5 pini, gresesc? Nu am inteles mare lucru din schema ta,asa ca am desenat eu una mai simpla pe care te rog sa-mi arati cum sa fac conexiunele.Cu rosu plus si cu negru minus. multumesc aniticpat Schema mai simpla Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 unde ai GND inseamna minus de la bricheta masinii,tot ce e deasupra semnului in dreptul caruia scrie 12 V e +de la brichetareleele tale trebuie sa aiba 5 pini - 2 de alimentare, si 3 care fac contact dupa cum urmeaza:cand nu e alimentat releul iti face contact sa zicem pin 3 cu pin 4 iar cand e curent pe el face contact pin 3 cu pin 5.J1 este butonul tau pe care zici ca-l ai. Link spre comentariu
cosmin88 Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Am inteles ce e ala gnd si 12v ca alea vin de la bricheta. Dar eu nu sunt asa avanstat in electronica si nu inteleg anumite lucruri. CR cercul acela ala presupun ca e oglinda deapt sunt 2 ?S1 si S2 iar nu stiu ce sunt presupun ca relee. Eu nu am lucrat niciodata cu un releu. In schema mea am desenat relul exact cu dispunearea pinilor si in partea de jos sunt 2 pini presupun ca ei sun de alimentare.Te rog daca nu e prea mare deranjul foloseste schema mea trage firele pt ca schema postata de tine ma bagat rau in ceata .multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 fa si tu o poza la o rezolutie mai mare, ca nu se intelege nimic Link spre comentariu
cosmin88 Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 imi cer scuze nu am vazut ca a fost urcata la o asa rezolutie mica.Uite am urcat-o din nou acum e mai mare. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Nu prea am inteles eu bine....dar normal ai folosi un comutator ca cele din radiouri.Ti-am desenat o mica schema. Pe firele colorate R+N ai + respectiv -. Pe firele olive ai +/- sau -/+ functie de cum e apasat butonul. Cerculetele sunt picioarele comutatorului. Link spre comentariu
cosmin88 Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 am inteles dar ideea e ca am cumparat dupa cum am zis butonul de la o alta masina avariata de la care am si luat oglinzile ale mele cele originale fiindu-mi furate.Masina mea nu a avut in dotare oglinzi rabatabile doar electrice si incalzite. Cele pe care le-am luat pe langa ce au avut celelete au in plus aceasta rabatare elelctrica pe care vreau sa o fac sa si functioneze.Acum sunt obligat sa folosesc acel buton pentru ca am dat deja gaura in plansa de bord pt el si nu as vrea acum sa las gaura acolo prin folosirea altui buton. Dupa cum am mai spus cine vrea sa ma ajute, o poate face prin a-mi arata cum sa trag firele de conexiune intre toate piesele postate de mine in schema de mai sus.multumesc anticipat Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 In desenul Dvs, de aici viewtopic.php?p=422501#p422501, nu se poate vedea ce reprezinta acele piese,sunt relee,limitatoare?Daca sunt limitatori si un comutator,o solutie poate fi aceasta.[attachment=0]Rabatare oglinzi.JPG[/attachment]Acum am vazut in noul desen,ca apar comutator si buton,puteti da mai multe detalii despre ele? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Puneti o poza, daca puteti, cu comutatorul in sine, ca sa vedem si noi ce tip este. Cu retinere sau nu. Link spre comentariu
cosmin88 Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 sunt relee am si scris dar trebuie dat full sixe la poza ca sa se vada bine.sunt relee pe care scrie 10A 12DC si are 5 pini dispusi exact ca in desen.am 3 astef de relee , un coleg spunea ca am nevoie doar de 2Consumator = oglinzile melesursa = priza de 12v brichetabuton cu 3 pini numerotati ca in desen 1,2,3 . cand apas in sus adica pe albastru uneste pinul 1cu 2 in acest momenta oglinzile afate in pozitia normala ar trebui rabatare catre geam iar in momentul apasari in jos mai exact pe rosu se unseste pinul 2cu3 si are trebui sa rezulte rabatarea oglinzilor catre exterior mai exact sa ajunga in pozitia normala.sper ca a inteles toata lumea ce am desenat in acea schema.Astet pareri legate de conexiunea acestor piese. multumesc anticipat Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Scuze,acum am vazut ca scrie consumator,acesta este un solenoid sau un motor? Link spre comentariu
cosmin88 Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 nu este cu retinere. este cu impuls in genul celor folosite la deschiderea geamurilor. revin imediat cu poza butonului Link spre comentariu
cosmin88 Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 poze buton are urmatoarele poziti contact- 0 - contact dupa cum se vede in poza intr-o parte are 2 fire intr-o parte 3.cele 2 avand culorie maro( minus) si gri (plus) sunt raspunzatoare de iluminatul butonului respectiv scadearea intensitati liminoasa a acestuia la actionarea potentiomentrului masini. Cele 3 sunt raspunzatoare cu rabararea oglinzilor si fiind numerotare 1 galben, 2 albastru , 3 verde.firul albastru e comun 1cu2 sau 2cu3 este motor dar am fact eu de 2 ori plus si de 2ori minus fiind firele de la fiecare oglinda .Ele poti fi unite rezultand un plus si un minus pt ca rabatarea se face la ambele in acelasi timp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum