Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCB in Eagle-un adevarat chin

Electron

Postări Recomandate

Ma chinui de ceva vreme sa scot un PCB in Eagle la un amplificator cu EL 84 si nu prea stiu cum s-o fac bine. Am desenat schema, mi-a scos PCB-ul, dar l-a scos aiurea de tot, adica a aranjat componentele ca pe soldati in armata. Ce as putea face ca sa le aranjez calumea?Mai e o problema: dupa ce salvez schema si layout-ul, nu mi le mai deschide apoi. Le transforma intr-un format de fisiere pe care si le asuma OrCAD-ul (am si programul asta instalat) si nici cu OrCAD nu pot sa le deschid. Versiunea de Eagle e 4.13 Pro (cu crack de pe net) Cand deschideam cu Eagle imi dadea o eroare in care spunea, printre altele, ca e posibil sa fie de la faptul ca detin o copie ilegala a programului. Inca o intrebare: cand imi scot la imprimanta PCB-ul, o sa fie de dimensiunile reale ale componentelor? Ca am vazut ca atunci cand il proiectez e mult mai mare fata de cat ar trebui.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

3

• bogdanm

2

• Incepator

1

• Pasare Dan

1

Top autori în acest subiect

Vizitator byteworks
Ma chinui de ceva vreme sa scot un PCB in Eagle la un amplificator cu EL 84 si nu prea stiu cum s-o fac bine.

Am desenat schema, mi-a scos PCB-ul, dar l-a scos aiurea de tot, adica a aranjat componentele ca pe soldati in armata. Ce as putea face ca sa le aranjez calumea?

Le aranjezi manual. Autoplace e un moft mult mai scump decit autoroute.

Mai e o problema: dupa ce salvez schema si layout-ul, nu mi le mai deschide apoi. Le transforma intr-un format de fisiere pe care si le asuma OrCAD-ul (am si programul asta instalat) si nici cu OrCAD nu pot sa le deschid.

Versiunea de Eagle e 4.13 Pro (cu crack de pe net) Cand deschideam cu Eagle imi dadea o eroare in care spunea, printre altele, ca e posibil sa fie de la faptul ca detin o copie ilegala a programului.

:evil: no idea :evil:

Inca o intrebare: cand imi scot la imprimanta PCB-ul, o sa fie de dimensiunile reale ale componentelor? Ca am vazut ca atunci cand il proiectez e mult mai mare fata de cat ar trebui.

Da, si ai si optiune de scalare, oglindire.

Nu dispera, inceputul e intotdeauna greu.

Spor!

Link spre comentariu

Fii FOARTE atent, ca daca ai o versiune de eagle crack-uita prost, nu o sa iti mai poti deschide fisierele salvate deja. Aparent totul e OK dupa ce pui crack-ul, dar la un moment dat (destul de aleator) Eagle incepe sa dea erori, si dupa asta nu iti mai poti deschide vechile fisiere. Foloseste varianta freeware, sau ... cauta un crack ca lumea :d In cazul in care te intrebi: nu am idee de unde poti face rost de un crack ca lumea.

Link spre comentariu

Asa arata eroarea pe care mi-o da:"Load error 292 on file C:\...Please contact CadSoft if you are sure that the file has not been damaged (for instance due to disk problems or during file transfer), and that the file has not been edited with an illegal copy of EAGLE"

Link spre comentariu

Dap, stiu, aia e. Din pacate fisierele tale sunt destul de pierdute daca iti apare asa ceva. Nu stiu daca a gasit cineva solutia la problema asta. A, si NU contacta CadSoft ;)

Link spre comentariu

Solutie:Reinstalat eagle ,realizat din nou proiectul,ai nevoie de un program in plus care se numeste:PDF Factory si ai sa ai desene la o calitate buna si reala.Este usor, dar la prima vedere....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca vrei sa mai poti deschide fisierele iti mai dau eu un program - pare-mi-se ca se numeste filepatch - sau ceva de genul asta . Oricum incearca o versiune mai mica de 4.1 - eu folosesc 4.03. La versiunile peste 4.1 nici un crack nu e bun. Cu filepatch-ul o sa le poti deschide dar unele or sa fie complet abramburite.Daca te intereseaza programul - da-mi o adresa de mail.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

de ce va complicati,nu cred ca faceti cablaje asa de complexe ca sa nu ajunga varianta free de la Eagle.Iar cu Autoplace nu are rost sa te complici ca mai mult te incurca decat ajuta,foloseste aranjarea manuala si o sa vezi ca daca piesele is aranjate bine si autorout-ul o sa mearga mai bine ,dar in unele locuri si autorout-ul trebuie ajutat manual

Link spre comentariu

eu la scheme mai mari, pt a evita varza de la final la aruncarea pe placa,pun cateva componente pe schema, comut pe board si le-asez cat de catsi tot asa pina la final, dupa aceea incep rutarea exclusiv manual.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări