Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit amplificator

denny50cent

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• denny50cent

16

• GeoMar

10

• adicontakt

5

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

E de ~0.2 A,daca l-am alimentat direct ce se intampla?!

Pai omule,ca sa functioneze,TREBUIE alimentat cu MAXIM 14,4 Vcc [asa cum spune foicica]. :nebun:

Trebuie tensiune Continua si tu l-ai alimentat la tensiune Alternativa. :ras:

Link spre comentariu

Asa e transformatorul,cum scoate asta curent alternativ?!

Maxim 14,4 V si eu am bagat 9,tot ar trebuii sa functioneze,nu?

Pai nu are cum sa functioneze DIRECT cu transformatorul ca el debiteaza tensiune alternativa.. :ras:

Mai trebuie http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... cts_id=478

plus asta http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=1643

Asta este MINIMUM de piese pentru al alimenta. :da

Intradevar MAXIMUL tensiunii de alimentare este 14,4V,DAR TENSIUNE CONTINUA.Chiar daca ai "bagat" 9V,TU ai bagat tensiune alternativa. Incearca sa pui si celelalte piese recomandate [daca STII sa le montezi,CEEA CE NU CRED,daca NU te pricepi apeleaza la cineva care se pricepe]ca sa ai o tensiune continua [circa 12 Vcc cu traful tau de 9Vca].

Link spre comentariu

Ma scuzati de double post!

Poate sa-mi zica si mie cineva cum sa conectez transformatorul la puntea redresoare,ca nu sunt convins pe unde intra si pe unde iese tensiunea....

http://www.alfaservice.ro/images/Diode, ... nie_pl.jpg

Pai la puntea aratata de tine in poza, iesirea transformatorului [9Vca] se leaga la cei doi pini din centrul puntii redresoare [notati cu AC],iar la + si - se obtine tensiunea continua,unde mai trebuie sa montezi si un condensator de filtraj. :da
Link spre comentariu

Condensatorul de filtraj cum il leg?In serie sau paralel?Pentru ca din judecata mea am impresia ca e nevoie de 1 condensator pe + si unul pe -

Parerea ta este GRESITA. :speriat Trebuie cel putin un condensator de minim 2000 mF/25V [daca este de capacitate mai mare nu strica]. Condensatorul are doua picioruse,unul este plusul iar celalalt este minusul[minusul este de obicei desenat pe capsula cilindrica unde scrie si capacitatea si tensiunea de lucru].

Trebuie sa-l pui in paralel pe punte,corespunzator,adica plusul condensatorului la plusul puntii si minusul condensatorului la minusul puntii.

Tot de acolo pleci si cu doua fire pentru alimentarea Kitului [pentru plus fir de culoare rosie si pentru minus fir de culoare neagra. :da

Link spre comentariu

culorile spre kit chiar nu conteaza pot fi de care vrei tu numai sa respecti plusul si minusul. oare mai functioneaza amplificatorul ala dupa testele astea cu curent alternativ bagat in el?

Link spre comentariu

culorile spre kit chiar nu conteaza pot fi de care vrei tu numai sa respecti plusul si minusul. oare mai functioneaza amplificatorul ala dupa testele astea cu curent alternativ bagat in el?

Ai dreptate @adicontakt :aplauze nu conteaza culorile firelor daca respecta plusul si minusul. :da Dar la cum se pricepe el :ras: , nestiind sa faca nici un redresor simplu format din punte redresoare si cond. de filtraj [a alimentat kitul la tensiune alternativa], ar fi bine sa se invete cu fire colorate, asta daca tot vrea sa invete electronica. :da
Link spre comentariu

Esti sigur ca l-ai conectat asa ca in schema atasata ?Sau are alta schema de conexiune. Ataseaza si tu o poza eventual.Daca DA,inseamna ca s-a dus integratul.

Da,asa e conectata doar ca nu am trecut semnalul prin acele condesatoare . GND IN e vital pentru amplificarea semnalului?Am senzatia ca e intrerupt circuit-ul undeva:|Dar totusi intrerupt nu poate fii (din cate rationez eu) pentru ca ajunge acel bazait la difuzor...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări