denny50cent Postat Octombrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2009 E de ~0.2 A,daca l-am alimentat direct ce se intampla?! Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 E de ~0.2 A,daca l-am alimentat direct ce se intampla?!Pai omule,ca sa functioneze,TREBUIE alimentat cu MAXIM 14,4 Vcc [asa cum spune foicica]. Trebuie tensiune Continua si tu l-ai alimentat la tensiune Alternativa. Link spre comentariu
denny50cent Postat Octombrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Asa e transformatorul,cum scoate asta curent alternativ?! Maxim 14,4 V si eu am bagat 9,tot ar trebuii sa functioneze,nu? http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=4687 Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Asa e transformatorul,cum scoate asta curent alternativ?! Maxim 14,4 V si eu am bagat 9,tot ar trebuii sa functioneze,nu? Pai nu are cum sa functioneze DIRECT cu transformatorul ca el debiteaza tensiune alternativa.. Mai trebuie http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... cts_id=478 plus asta http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=1643 Asta este MINIMUM de piese pentru al alimenta. Intradevar MAXIMUL tensiunii de alimentare este 14,4V,DAR TENSIUNE CONTINUA.Chiar daca ai "bagat" 9V,TU ai bagat tensiune alternativa. Incearca sa pui si celelalte piese recomandate [daca STII sa le montezi,CEEA CE NU CRED,daca NU te pricepi apeleaza la cineva care se pricepe]ca sa ai o tensiune continua [circa 12 Vcc cu traful tau de 9Vca]. Link spre comentariu
denny50cent Postat Octombrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Am inteles,va multumesc de raspunsuri si rabdare! Link spre comentariu
denny50cent Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Ma scuzati de double post! Poate sa-mi zica si mie cineva cum sa conectez transformatorul la puntea redresoare,ca nu sunt convins pe unde intra si pe unde iese tensiunea.... http://www.alfaservice.ro/images/Diode, ... nie_pl.jpg Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Ma scuzati de double post! Poate sa-mi zica si mie cineva cum sa conectez transformatorul la puntea redresoare,ca nu sunt convins pe unde intra si pe unde iese tensiunea.... http://www.alfaservice.ro/images/Diode, ... nie_pl.jpg Pai la puntea aratata de tine in poza, iesirea transformatorului [9Vca] se leaga la cei doi pini din centrul puntii redresoare [notati cu AC],iar la + si - se obtine tensiunea continua,unde mai trebuie sa montezi si un condensator de filtraj. Link spre comentariu
denny50cent Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Condensatorul de filtraj cum il leg?In serie sau paralel?Pentru ca din judecata mea am impresia ca e nevoie de 1 condensator pe + si unul pe - Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Condensatorul de filtraj cum il leg?In serie sau paralel?Pentru ca din judecata mea am impresia ca e nevoie de 1 condensator pe + si unul pe -Parerea ta este GRESITA. Trebuie cel putin un condensator de minim 2000 mF/25V [daca este de capacitate mai mare nu strica]. Condensatorul are doua picioruse,unul este plusul iar celalalt este minusul[minusul este de obicei desenat pe capsula cilindrica unde scrie si capacitatea si tensiunea de lucru].Trebuie sa-l pui in paralel pe punte,corespunzator,adica plusul condensatorului la plusul puntii si minusul condensatorului la minusul puntii. Tot de acolo pleci si cu doua fire pentru alimentarea Kitului [pentru plus fir de culoare rosie si pentru minus fir de culoare neagra. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 culorile spre kit chiar nu conteaza pot fi de care vrei tu numai sa respecti plusul si minusul. oare mai functioneaza amplificatorul ala dupa testele astea cu curent alternativ bagat in el? Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 culorile spre kit chiar nu conteaza pot fi de care vrei tu numai sa respecti plusul si minusul. oare mai functioneaza amplificatorul ala dupa testele astea cu curent alternativ bagat in el?Ai dreptate @adicontakt nu conteaza culorile firelor daca respecta plusul si minusul. Dar la cum se pricepe el , nestiind sa faca nici un redresor simplu format din punte redresoare si cond. de filtraj [a alimentat kitul la tensiune alternativa], ar fi bine sa se invete cu fire colorate, asta daca tot vrea sa invete electronica. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 daca a busit amplifu sigur se lasa de legat fire indiferent de cum sunt ele colorate sau alb negru Link spre comentariu
denny50cent Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Omul din experienta invata.Nu se mai aude acel bazait specific care se auzea inainte in schimb nu se aude nici muzica dar se aude sunet static,care il am si la alte boxe... Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Esti sigur ca l-ai conectat asa ca in schema atasata ?Sau are alta schema de conexiune. Ataseaza si tu o poza eventual.Daca DA,inseamna ca s-a dus integratul. Link spre comentariu
denny50cent Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Esti sigur ca l-ai conectat asa ca in schema atasata ?Sau are alta schema de conexiune. Ataseaza si tu o poza eventual.Daca DA,inseamna ca s-a dus integratul.Da,asa e conectata doar ca nu am trecut semnalul prin acele condesatoare . GND IN e vital pentru amplificarea semnalului?Am senzatia ca e intrerupt circuit-ul undeva:|Dar totusi intrerupt nu poate fii (din cate rationez eu) pentru ca ajunge acel bazait la difuzor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum