Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema termostat calorifer electric


Vizitator alexseverin

Postări Recomandate

Vizitator alexseverin

am un calorifer electric pe ulei.pb e in felul urmattor:se incalzeste normal fara probleme dupa care declanseaza.pana aici e k dar problema e ca nu mai cupleaza din nou si se raceste.trebuie sa misc eu de regulatorul acela de putere sa l dau mai tare ca sa porneasca.un sfat ceva?(in afara de"sa-l arunc si sa-mi iau altul")

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • miron1947

    3

  • The Stressmaker

    1

  • doru3160

    1

  • blazeu

    1

De cele mai multe ori bimetalul cu care e echipat acel termostat e de calitate indoielnica,si diferenta dintre pornit-oprit(acel delta T)se mareste,ca sa nu mai zic,am intalnit temostate care actioneaza ca releu termic,proportional cu , curentul strabatut,si care nu au nici o legatura cu temperatura caloriferului,se poate schimba cu unul la fel,si e la noroc daca va functiona,sau se poate adapta un termostat cu capilar,care e mult mai bun,eu am gasit cu domeniul 0-100*C(folosite in industria textila)si merge de cativa ani fara probleme,dar mai ales fara supraveghere,binenteles i-am montat si un termocontact cu declansare la 100*C pt orice eventualitate...dupa cum se poate "confectiona un electronic",cu cateva componente si un releu sau tiristor,caloriferul in sine nu are de ce sa fie schimbat,cele noi avand aceeasi problema.Mare atentie la masuri de prevenire a supraincalzirii,acel element de reglaj trebuind obligatoriu dublat de un dispozitiv independent de protectie.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator maranello

Salutare, primul meu post aici.Nu are rost sa deschid alt topic pentru ca am o problema asemanatoare:Am un calorifer electric de 2000W care nu mai porneste, am desfacut partea din fata si am inceput sa misc de fire si sa masor unde se opreste curentul. Am ajuns la concluzia ca termocontactul de protectie este defect, cand am pus mana pe el s-a crapat in 3 bucati (era "prajit" si plin de negreala). Daca leg firele pe direct merge, dar nu este o solutie pentru ca nu mai este protejat, corect ?!Este identic ca astept cu cel atasat, difera specificatiile de temp si A (notate cu negru in poza).Am cautat pe net, dar nu stiu multe magazine de electronice si nu am gasit nimic asemanator cu al meu. Help !

Link spre comentariu

Termostat ca acela din poza gasesti in filtrele de cafea (100),unele fiare de calcat(175),posibil in aeroterme si in cuptoarele cu microunde pe magnetron(105).Pentru un calorifer cu ulei mai vechi,ai termostat cu tub capilar,probabil defect, daca spui ca e "lenes".Cred ca cel de filtru de cafea e bun pentru tine,cu conditia sa-l pui cat mai aproape de tubul capilar al termostatului vechi,daca nu e introdus odata cu rezistenta in interior.Stiam ca la 125 grade uleiul mineral fierbe si poate sa ia foc asa ca atentie ( http://www.referatele.com/referate/fizi ... iuri-v.php - ignora gramatica,scoate informatia :) ).

Link spre comentariu
Vizitator maranello

problema mea difera un pic fata de cea din primul post, o sa incerc in prima masura sa caut pe la magazinele de pe Maica Domnului si daca nu gasesc acolo, ma apuc de demontat filtrele de cafea si fierul de calcat :)@The Stressmaker, thx pt. info

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Uleiul mineral suporta pana aproape de 200 (doua sute) de grade inainte de a se descompune si eventual de a se aprinde (desigur in prezenta oxigenului, insa in calorifer nu cred ca are destul sa arda)(uleiurile "termale" ajung si la 250 grade)In orice caz, un dispozitiv de incalzire cum e caloriferul cu ulei are nevoie de un mecanism de reglaj (termostatul de lucru, reglabil) si de unul de protectie (termostat de protectie reanclansabil, sau siguranta fuzibila - asta trebuie inlocuita). Pericolul provine din descompunerea uleiului cu degajare de gaze; presiunea poate provoca explozia carcasei de tabla si improscarea lichidului fierbinte care produce ARSURI, precum si gazele care probabil sunt iritante, si abia apoi incendiu. Practic, depasirea temperaturii de 80 de grade inseamna deja risc de arsuri la contactul cu asemenea temperaturi. Nu scoateti protectiile si nu alimentati "pe direct" in cazul defectarii termostatului de lucru!Toate cele bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări