Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

S-a ars dvd-player-ul din cauza fulgerului

Vizitator eneelectronics

Postări Recomandate

Vizitator eneelectronics

Acum cateva saptamani cand a plouat ca naiba mi s-a ars si dvd-player-ul sigur de la fulgere. Acum nu se mai aprinde de nici un fel si nu stiu la ce umblu sa schimb ca are o sursa destul de complicata cu etajele de Low tension si High tension marcate separat si are multicele componente. Presupun ca beleaua s-a produs in circuitul de tensiune inalta, nu? Siguranta nu s-a ars si ma cam mira treaba asta. Sa incerc sa schimb diodele redresoare? Alea or fi? Astept sugestii daca se poate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

5

• adi_0106

2

• djvas

1

• MishuL

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dan velici

daca esti convins ca s a defectat in momentul cand a fulgerat......eu zic sa i l dai dejeaba depanatorului .astfel economisesti si tu nejte bani :lol:

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Nu. Dar este mai dificil sa-ti recomande cineva pas cu pas, la o schema pe care nu o cunoaste, cum sa-l repari fara sa ai un minim de experienta in depanare...

Link spre comentariu

Eu nu am inteles o chestie....ce treaba au fulgerele cu DVD-ul ?? :shock: avea antena pe bloc ?? :shock: asta se intampla cand iti fulgera antena de afara si iti bubuia televizorul in casa :evil: .... sau ti se parlea SWITCH-u` de la retea din cauza cablurilor dintre blocuri care nu aveau impamantare ..... etc etc .... dar nu vad ce treaba sa aiba DVD-ul cu fulgerele :? ....ceva de la reteaua de 220 V ?? stai la casa la tara ?? numai pe acolo sunt variatii criminale de tensiune, care au reusit sa bubuie un condensator de 350 V de la o inventie a unchiului meu :lol: (aceasta fiind singurul lucru care era in priza fara ATR)............si daca stai la tara si au ajuns N?pe mii de volti in DVD-ul tau trebuia sa se arda siguranta....nu ? :?

Link spre comentariu

adi zero unu zero sase , pai ia gandeste-te tu ce treaba poate sa aiba un dvd cu un fulger ?dvd-ul la ce este conectat de obicei ?la un televizor, da, ai perfecta dreptate televizorul are mufa de antena bagata in spate ?da, din nou ai dreptatedeci pe traseul de masa , lejer fulgerul poate arde orice e mai sensibil si e conectat intr-un fel sa altul la cablul extern degeaba scoti din priza un televizor cand trazneste, scoate-i antena din spate ( cablurile electrice sunt in pamant , cablurile tv sunt in aer )

Link spre comentariu

un OFF TOPIC: 0106 din nick-u` meu vine de la data mea de nastere care e pe.....1 iunie :d si acum ON TOPIC :si nu ar fi trebuit sa se arda si televizorul ?? ca doar el e primu` in circuitul "mortii" :shock: cablurile electrice sunt in pamant la oras...la sate e alt ceva :? acolo sunt LEA care sunt mai predispuse fulgerelor decat antena de pe casa :wink:

Link spre comentariu
Vizitator laurentiujecu

adica ai vazut o sursa de dvd?Poate daca o vezi o sa stii de ce una de tv a rezistat si cealalta nu?

sigur a vazut cam vreo 3 in fiecare zi !si stie si daca una rezista si alta nu!dupa constructie iti dai seama ce e bine facut si ce e rau!
Link spre comentariu

Am mai spus eu prin alte topicuri, la tzara sau prin zone unde firele de curent sunt pe stalp se intampla fel-de-fel, de ex. la mine la moshie s-a intamplat sa se atinga firele la furtuna shi sa intre o faza pe firu' de nul, shi cum p'acolo nulul e cam izolat de pamant (nu ca la cofretele de bloc, unde nulul practic e impamantat) va imaginatzi cam ce s-a intamplat la 2/3 din consumatori... Shi deseori curentul vine cu cocoloashe, d'aia eu acolo folosesc TV-uri pe lampi, nu mi s-au ars niciodata....

Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Marca e ProVision si nu e vreun stift de la noi de aici. Cred ca o sa incerc cu depanatorul, dar vroiam sa-mi bag eu nasul prin el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări