Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutorrrr...

costyy86

Postări Recomandate

Vreau sa fac pana sambata 24.09.2009 un joc de lumini pentru un glob de oglinzi dintr-un modul de la instalatia de craciun, cu 6 sau 8 leduri dar nu stiu ce sa pun in serie ca sa nu imi arda ledurile, ca modulul merge la 220V, si din cate stiu eu ledurile merg cu, curent continuu, pe cand modulul merge cu alternativ.Multumesc anticipat...Scuzati-ma daca am postat gresit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costyy86

5

• GeoMar

1

• remus68

1

• pgh

1

Top autori în acest subiect

nu stiu ce sa pun in serie ca sa nu imi arda ledurile, ca modulul merge la 220V

Exprima-te mai clar ! Ce e "modulul" ? LED-urile fac parte din "modul" ? Daca nu poti desena schema circuitului, macar pune o fotografie cu "modulul" .
Link spre comentariu

Modulul este acea cutiuta de la o instalatie electrica de pe piata cele ieftne,care controleaza cate 4 randuri de becuri, si ledurile nu sunt de la ea, ledurile sunt leduri care au catod si anod si sunt alimentate la 3-3,5vRog moderatori sa il mute unde ii este locul ca nu stiu unde sa postez , scuze inca odata.

Link spre comentariu

Ledurile merg si la 220V alternativ, nu prea imi dau seama ce vrei sa faci , dar poate te ajuta: inseriaza un led cu o rezistenta de 60-70 kohmi si prin 2 fire introdu in priza,apoi adaptezi, ai sa vezi ca merge(faceam lampa de control in tinerete )Grija mare sa nu te curentezi.

Link spre comentariu

Ledurile merg si la 220V alternativ, nu prea imi dau seama ce vrei sa faci , dar poate te ajuta: inseriaza un led cu o rezistenta de 60-70 kohmi si prin 2 fire introdu in priza,apoi adaptezi, ai sa vezi ca merge(faceam lampa de control in tinerete )Grija mare sa nu te curentezi.

Sigur nu fac artific prin casa? nu de alta dar sa nu raman fara curent :rade: , o sa incerc si sper sa mearga ca atunci am rezolvat problema, multumesc mult pentru sfat
Link spre comentariu

Sigur nu fac artific prin casa? nu de alta dar sa nu raman fara curent :rade: , o sa incerc si sper sa mearga ca atunci am rezolvat problema, multumesc mult pentru sfat

Ai dreptate. Era valabila cererea ta era pana pe data de 24.09.2009,asa cum ai scris tu, citez, "Vreau sa fac pana sambata 24.09.2009 un joc de lumini pentru un glob de oglinzi......" :ras:

Oricum ai deschis topicul tocmai pe "20 Oct 2009, 20:43" :nebunrau: :aplauze

Link spre comentariu

Ai dreptate. Era valabila cererea ta era pana pe data de 24.09.2009,asa cum ai scris tu, citez, "Vreau sa fac pana sambata 24.09.2009 un joc de lumini pentru un glob de oglinzi......" :ras:

Oricum ai deschis topicul tocmai pe "20 Oct 2009, 20:43" :nebunrau: :aplauze

Sunt cam greu de cap :nas: dar ce vrei sa spui? :nas:

Link spre comentariu

Ce vrea sa spuna e ca luna a 9-a = septembrie iar noi suntem in luna a 10-a. Daca nu cumva ai gasit o modalitate de a calatori inapoi in timp nu cred ca e posibil sa realizezi ceva pana pe 24.09.2009

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări