Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator stereo ECL82

centeulacent

Postări Recomandate

Evident ca pe parcursul construirii amplificatorului puneam poze si impresii, iar legat de schema electronica cred ca raman tot la cea propusa de mine deoarece consider ca ma complic putin (in cadrul schemei dvs. "hpavictor") pentru ca transformatorul de iesire are o priza mediana, iar eu doresc in mod deosebit schema care am ales-o pentru ca am auzit cum canta (nu face zgomot) acum 2-3 ani un pick-up care avea o schema similara (sau identica numai stiu sigur).:) Multumesc inca odata pentru toate sfaturile oferite ! Mentionez ca am sa demarez construirea amplificatorului de indata ce am toate piesele. :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• centeulacent

20

• md_2910

4

• Depanatoru

3

• +_Florin_+

2

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Evident ca pe parcursul construirii amplificatorului puneam poze si impresii, iar legat de schema electronica cred ca raman tot la cea propusa de mine deoarece consider ca ma complic putin (in cadrul schemei dvs. "hpavictor") pentru ca transformatorul de iesire are o priza mediana, iar eu doresc in mod deosebit schema care am ales-o pentru ca am auzit cum canta (nu face zgomot) acum 2-3 ani un pick-up care avea o schema similara (sau identica numai stiu sigur).:) Multumesc inca odata pentru toate sfaturile oferite ! Mentionez ca am sa demarez construirea amplificatorului de indata ce am toate piesele. :)

cind sunt gata trafurile ,trimit si soclurile(moca)
Link spre comentariu

Sa-i spunem si de ce: caracteristica urechii umane este logaritmica. Ca sa ai senzatia ca taria - puterea - creste liniar pe masura ce rotesti potentiometrul de volum, puterea in difuzor trebuie sa creasca logaritmic in realitate.Daca asculti muzica la puterea de 1W sa spunem, ca sa ai senzatia ca puterea s-a dublat aceasta trebuie marita la aproximativ 10W!

Link spre comentariu
Vizitator arhi45

centeulacent, Eu incerc sa scap de unele fiare, (din motiv de boala). Daca platiti expeditia va fac cadou un traf de retea toroidal, nou. Atentie: fara priza centrala! (trebuie sa redresati cu punte cu semiconductori).UE: (daca n-am uitat): 150, 185, 200, 220V / 600mAfilament 5Acred ca are si o infasurare de filamente de 5V/2A (ptr tuburile octal, mari)O sa puteti sa-l folositi mai tarziu ptr un amplificator mai mare

Link spre comentariu

Imi puteti oferii va rog specificatiile exacte ale transformatorului? Pentru ca nu am inteles de fapt din mesajul dvs. daca tensiunile de iesire ale transformatorului care vreti sa mi-l donati sunt cele din postul dvs. sau transformatorul are tensiunile 6.3 V 1.5 A (filamente) si 235 V 300 ma pentru anodica doar ca nu are doua infasurari de 235 V pentru tensiunea anodica?:)

Link spre comentariu
Vizitator memyself

centeulacent:Da, dar maine, locul meu pentru hobby era la birou. Acuma sunt acasa.Tensiunile de iesire sunt ptr cea anodica sunt cele mari: 185....220V. Dar bineinteles ca e o unica infasurare cu o unica grosime de sarma, si cu prize, deci oricare va livra 600-700 mA (nu mai tin minte).Infasurarea de fialment 6.3V / 5AIar cea de filamente pe stil vechi, ptr tub octal 1.5ACand l-am comandat am uitat sa iau in cont caderea de tensiune pe diodele din redresoarele octal (cam 44V pe una singura). Cum nu are priza mediana in secundar (vroian chiar sa pun doua tuburi), trebuie acuma sa redresati ori cu semiconductori, ori mixt (un 5AU4 si doua diode semiconductoare). Daca va ramane destula tensiune dupa redresare va pot trimite si 5AU4. Faceti-va socotelile, si va trimit.maine va trimit specificatiile precise si o poza.marianjoita:cu placere. Dar daca sunteti in varsta, ma gandesc ca e mai bine sa ajutam tinerii. (nu va suparati)Mai am, cred, doi transformatori ptr PP de el 84, facuti (destul de curat) de dj dog. Nu i-am folosit ptr ca am cumparat telefunken. Miez foarte mare si intercalarea primar secundar foarte elaborata. Mai pot adauga circuitele imprimate ptr dynacord st35, facute de fabrica. (luate de pa ebay, le vand la acelasi pret) schema, etc... si cred ca si traf de retea (de recuperare pentru st35, tole EI). dar vedeti ca asta face multe kg.Un kit SE 6L6 montat cu tot cu cutie care e si pus la punct, merge, dar era in curs de montare definitiva in carcasa, cand m-am imbolnavit. Trimit poza, ca sa va dati seama..un kit John Linsley Hood, prima versiune, (1969), care suna splendid. Adica: Circuitele imprimate neatinse (de pe ebay) tranzistorii montati pe radiatoare (MJ10035, parca, FOLOSITI cateva zile la probe, dar buni), ceilalti tranzistori, (cautati schema pe google).Tuburi.....nu stiu, 4x 807 cu 2 socluri si 2 capusoane anodice. NOS sovietice, nefolosite. 6pi18 6n6, 5AU4, in fine.. cateva sute, bune, dar banale. 8-9buc 6C19 triode exceptionale ca sunet, (dar 1.5W in SE), 6L6 versiunea sovietica, nu mai stiu. NU AM ecl82, el86, pcl-uri...etc.O carcasa goala rack de 43 cm noua (ebay), inaltime 7cm.o pereche traf iesire el34 3.5k:8ohm, fara priza UL, incercate, tot pe cale de finalizare, marca (cred) transcedar (americane)

Link spre comentariu

http://www.drtube.com/datasheets/5au4-ge1960.pdf

Astea sunt datele de catalog ale tubului 5AU4. Consider ca aceasta lampa redresoare nu prea merita sa o folosesc pentru niste amarate de ECL82. Insa dupa cum am mentionat la inceputul subiectului este primul meu amplificator pe lampi, va multumesc frumos pentru tot ajutorul acordat si eventual mai tarziu dupa ce am sa termin acest proiect deabia inceput am sa incerc si ceva mai serios. Daca dvs. doriti puteti sa expediati transformatorul si cele doua tuburi, iar eu la randul meu voi pune poze cu acest amplificator si cu urmatoarele ce vor urma. :)

Am cautat la cele doua magazine din mica "provincie" (Drobeta)...si nu am gasit rezistente de 100 ohm 6 W (-intrebai vanzatorul de rezistente de 7W si face ca la ce iti trebuie asemenea valori ca nu am avut astfel de cereri pana acuma-am zis de 7 W pt. a evita incalzirea-2 buc.) si 1 K 6 W (-de preferabil tot 7W-1buc.). Sunt dispus sa le cumpar am cautat si pe la vanzari si nu am gasit...

:)

Link spre comentariu
Vizitator memyself

Bine, cum vreti.

Daca vreti sa folositi ez81 (mai mic, noval), cred ca am un traf EI tocmai bun, si care are si gaura ptr soclu deja facuta, O sa va trimit maine si poza l;ui si alegeti. (nu uitati ca platiti transportul). Poate mai am si un EZ. Va trimit insa si pe cele mari.

cat despre rezistente....mi-e lene sa caut chiar si pentru mine. Spuneti-mi unde le puneti, celula de in filtraj, ce valoare? si in catodul lui EL82 ce valoare? daca imi cad sub ochi fara efort vi le trimit.

ECL82 nu e "amarat"! Exista un model de audionote cu ecl82. Este oarecum echivalent ca pentoda cu el84, sau 6pi14, adica cu "clasicele" tuburilor audio. Deci nu este un tub "rusinos"!

vedeti si schema asta

http://www.bonavolta.ch/hobby/fr/audio/ecl82_4.htm

care suna foarte frumos.

De fapt ceea ce "suna frumos" nu p[rea este tubul ci transformatorul de iesire si difuzorul. Asta e secretul. Tuburile, cu mici exceptii sunt bune toate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări