c_anicai Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 10 nf poti pune intre 4,7 si 22nf Link spre comentariu
iozsi Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Am facut montajul dupa schema ce mi-ati dat-o.Inca nu am reusit sa o reglez.Am incercat-o in casa si am descoperit ceva interesant.dupa ce am cuplat amplificatorul de montaj,fara sa alimentez ampliful,mergea mai bine decat cu antena proprie! Dupa ce am alimentat si amplificatorul a trebuit sa tot reglez trimerul.Am sa ma duc la un electronist sa-mi calibreze la fix frecventa si puterea.Cred ca nu are nimic ca am pus bobinele in paralel. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Nu prea e bine ca ai pus bobinele paralele, daca le puneai perpendiculare erai sigur ca nu exista cuplaj intre ele.Nu ar strica sa pui in serie cu antena o bobina care sa lungeasca antena din punct de vedere electric. Si fizic vorbind, antena mi se pare mult prea mica fata de lungimea de unda pt a avea un randament cat de cat acceptabil. Link spre comentariu
iozsi Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Antena e doar provizorie.O bucata de sarma. Link spre comentariu
c_anicai Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 bobina de iesire e un fel de acord inseriat cu antena dimensiunea acesteia depinde de lungimea anteneinu coonteaya ca ai pus bobinele paralel deoarece una e un fel de soc si ambele sunt pe iesire, nu conteaza asa mult cuplajul, ai gresit la traseul de masa, firul de intrare si de masa la intrare tre sa fie scurt sau chiar ecranat, reglaje le poti face astfel, faci un simplu detector cu dioda efd cuplat la un instrument de masur?, dupa ce ai reglat curentii de repaos la cei doi tranzistori masori nivelul RF la intrarea primului etaj, dupa primul si al doilea etaj, reglajul pe iesire il poti face tot cu acel detector care il apropii de antena si reglezi capacitatea de acord iesire pina ai deviatie maxima pe instrument. eventual mai adaugi un capacitor semireglabil intre colectorul finalului si masa, zic aceasta deoarece in multe cazuri capacitatea aceasta era data de izolatia de mica care izola finalul de radiator.daca nu ai aparat masura cauti un indcator de la un vumetru si improvizezi cu cateva rezistente, si o dioda efd de redresare Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Va rog sa ma scuzati ca redeschid acest subiect, caut si eu de ceva timp o schema functionala. A mai facut cineva aceasta schema, functioneaza satisfacator? din cate stiu eu reglarea pe frecventa se face destul de greu fara aparatura necesara. Daca cineva are ceva cunostinte despre acest subiect il rog sa pozteze, scheme , indicatii etc, primim chiar si critici, doar sa fie la obiect. Eu promit ca daca reusesc sa realizea ceva practic, o sa vin cu schemele si detaliile de executie.Exista foarte multe subiecte interesante pe acest forum, regretul meu este ca majoritatea dupa multe discutii si pagini citite nu se ajunge la un final. De ex se ia o anumita schema electronica se intoarce pe toate partile, se fac modificarile necesare (care dureaza luni de zile si multe pagini scrise) si la sfarsit nimeni nu mai spune daca schema respectiva cu modificarile aferente functioneaza corespunzator.Inteleg ca pentru avansati este clar dar pentru noi incepatorii care dorim sa invatam aceasta meserie din pasiune, si dupa ce cauti si incerci o multime de scheme si acestea nu functioneaza te gandesti sa renunti, cu toate ca greselile facute in scheme sunt foarte mici dar in acelasi timp si foarte importante, exact atat cat schema respectiva sa nu functioneze, o mica virgula uitata la o anumita rezistenta e de ajuns de multe ori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum