nana Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Pentru incarcarea unui telefon mobil .. nu e nevoie de sursa de ... curent; Citisem pe undeva de-o limitare la vreo 350ma sau asa ceva... si stiu ca incercasem pe-un nokia vechi (cel cu buton de inchidere separat, langa display) si ... punandu-i aceasta limitare de curent din sursa (la o tensiunea initiala ... mare, fara sa am grija ei datorita limitarii de curent impuse din sursa) el se incarca ok (cred)...Deci domnul meu un acumulator lithiu-ion polimer se incarca de obicei la curentul care il debiteaza si scade treptat odata cu incarcarea acumulatorului. deci daca ai un acumulator de 1000mAh il incarci incepand cu un spike de 1A si scazi treptat in functie de cat de incarcat e acumulatorul.Ce zici tu cu curenti mici este pentru acumulatori NiCd Ni-MH.http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-io ... er_battery Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 asta este schema care o folosesc de 1 an simerge ok Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 am si eu o intrebare legat de incarcator pt masina,am acasa vreo 3-4 incarcatoare de telefon nokia si am zis ca sacrific una dintre ele si o fac la masina, pe un incarcator scria ca scoate 5,4V pe altu 3.3v asa ca am luat un stabilizator de tensiune LM7805 si 2 cond de 0.1 si 0.33mF si am facut un alimentator montat intr-o carcasa de bricheta de masina, totul ok scoate 5v dar telefonul imi spune ca "incarcator nerecunoscut" dupa care am desfacut un incarcator si am dat peste o piesa de care nu aflu nimica nici pe google arata ca un condensator dar e circular si scrie pe el "ptc 81585" sau 51585 asta nu vad exact daca e 5 sau 8 ca pe acolo este lipita picioru lui, interesant e ca sec. trafului este legat in serie cu aceasta piesa dupa care urmeaza partea de redresare si atat, dupa aia deja vine cablu.stie careva ce e piesa aia?poti sa imi spui daca la dioda zener pun una mai mica nu de 6,2 ci undeva pe la 5 daca ar merge? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Scrie pe ea ce piesa e "PTC". In cazul tau,e o siguranta autoresetabilaCauta pe google mai multe detaliiSi nu mai posta in toate topicurile,postezi intr-unul singur Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 am postat in toate unde era vb de incarcatoare pt telefoaner mobilems si scuze daca am deranjat pe careva ca am postat in mai multe locurio sa fac maine o poza la el daca nu o sa uit dar aia sigur nu e o siguranta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Deci tu nu stii ce e,iti explic ce e si apoi spui ca nu e asa? Ai cautat macar ce-i aia "siguranta autoresetabila ptc" Si da,nu se posteaza peste tot,ci doar intr-un singur topic. Nu stiai,ok,dar acum stiiSi daca vrei sa adaugi ceva,apesi butonul "modifica",nu scrii un post nou Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 da ai dreptate, acuma am vazut ca este o siguranta http://electronika.ro/magazin/index.php?cPath=1585_1586 na bun, daca m-am convins ca este o siguranta atunci asta teoretic nu ar trebui sa imfluenteze cu nimic daca este sau nu montat in alimentatoru ce l-am facut, schema pe care am folosit-o este cea din datasheetul lui LM unde se leaga cele 2 condensatoare unu pe intreare si masa iar al 2-lea pe iesire si masa, de functionat functioneaza dar telefonu-l nu-l recunoaste. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Incarcatorul de camera,ce mufa are si ce tensiune scoate?Posibil ca telefonul sa accepte numai o plaja ingusta de valori,cand e vb de incarcare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum