Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator pentru Nokia

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Da este destul de complicat de facut un incarcator pentru acumulatori litiu-ion pentru ca acestia se incarca in impulsuri de curent, nu se incarca in curent constant !!

Mobilul se alimenteaza in cc,in el are circuitele de incarcare!Incarcatoarele auto au cam 5v si 0,5A. Daca masori,incarcatorul tau de priza scoate pana la 8v in gol
Link spre comentariu

Mobilul se alimenteaza in cc,in el are circuitele de incarcare!

Foarte corect. Eu alimentam si din sursa de PC de pe +5v si n'avea nimic. Deci zic ca un LM317 setat pe la 5v ar fi ok. Eu vad o singura problema: de unde gasesti mufa de Nokia (cea care intra in telefon)? Daca gasesti de cumparat sa'mi zici si mie, ca si eu caut.
Link spre comentariu

Eu ma refeream la incarcarea directa a acumulatorului :ciuda: , imi dau seama ca in tel sunt direct circuitele pentru impulsuri. Ia pune un acumulator litiu-ion la o sursa de alim la tens de 3,7V si vezi ce se intampla.

Stiu, am facut si d'astea. Si nu cu 3.7, cu 5v direct. Oricum tensiunea unui acumulator Li-Ion complet incarcat este de 4.3v. Nu am bubuit inca nici unul. :da

pai cu conteaza ce e in tel,atat timp cat noi lucram la sursa din exterior (dar e totusi bine de stiut!)eu incarcam acumulatori cu litiu fara partea electronica(de protectie) direct la sursa stabilizata

Merge si asa dar nu e optim. Nu se incarca complet si se uzeaza mai repede. Cel mai bine e cu circuit dedicat.
Link spre comentariu

Pentru incarcarea unui telefon mobil .. nu e nevoie de sursa de ... curent; Citisem pe undeva de-o limitare la vreo 350ma sau asa ceva... si stiu ca incercasem pe-un nokia vechi (cel cu buton de inchidere separat, langa display) si ... punandu-i aceasta limitare de curent din sursa (la o tensiunea initiala ... mare, fara sa am grija ei datorita limitarii de curent impuse din sursa) el se incarca ok (cred)...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări