Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sal

Vizitator deluxsoft

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabitzu8

2

• srdjan

1

• GeoMar

1

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

Intai invata ceva electronica...niciodata nu poti sti prea multa... si nici nu pare ca stii...

Invata ce e ala volt...ce e ala amper...ce e ala ohm.... si care sunt diferentele intre ele....

Mai capata ceva experienta....

Apoi..pune mana pe un multimetru.....

Si daca ai invatat ce ti-am mentionat mai sus.. nu mai ai nevoie de ajutor in masurat....

Numai bine :bere:

Link spre comentariu

ma intereseaza doar sa vad dak e defect k sa schimb. Altceva nu

DA,dar pentru asta trebuie sa inveti si ceva electronica ,asa cum a mentionat si @Mindware mai sus.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cine imi explica si mie cum se masoare un condensator, rezistenta, tranzistor si un circuit ca sa vad daka functioneaza

propun totusi sa il ajutam. cauta carti pt inceptori in ale electronicii, gasesti literatura si pe forum (toti am fost incepatori odata - era bine sa fi fost atent si la orele de fizica din scoala si liceu) daca sunt intr-un circuit le deconectezi (dezlipesti), poti sa le masori cu un multimetru :- rezistenta o masori pe scala ohmetru (ohm, Kohm, Mohm);- condensatoarele pe scala cu xxx nF sau uF;- pentru tranzistoare trebuie sa "nimeresti" piciorusele :nas: in multimetru notate cu Emitor, Baza, Colector dar vezi inainte daca e pnp sau npn.importanta este si inspectia vizuala a componentelor - daca au picioruse rupte cel mai bine le aruncicondensatoarele umflate,cauciuc imbatranit, scurgeri de lichid se arunca (dar nu la gunoi)rezistoarele se mai pot carpi, dar nu se merita- sunt de obicei cele mai ieftine componentedaca ai piese cu 3 picioruse pot fi si altceva decat tranistoare ......s.a.m.d. - experienta se capata pe parcurssucces deluxsoft :dans:
Link spre comentariu

importanta este si inspectia vizuala a componentelor - daca au picioruse rupte cel mai bine le aruncicondensatoarele umflate,cauciuc imbatranit, scurgeri de lichid se arunca (dar nu la gunoi)

dar decat sa le arunci in natura mai bine la gunoiPS consider ca merita precizat... am vazut multe maini criminale care dadeau cu picioru in ecologic si estetic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări