Nucleu Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Salut! Poate suna putin prostesc dar as dori sa vad si parerea altora care au mai multa experienta... si poate este benefic si pentru multi de pe acest forum! Daca ar fi sa va cumparati un osciloscop nou pentru al folosi la proiectele voastre ce fel de osciloscop ati alege? Unul digital sau unul analogic? Care este avantajul folosiri unui osciloscop digital in afara de lucrurile vizibile ca si masurarea automata a frecventiei cu ajutorul cursorilor si asa mai departe... si ce avantaje in afara de pretul mai mic aduce un osciloscop analogic! Care vi se pare lucrul cel mai important la un osciloscop? Astept pareri de la oameni cu experienta... Link spre comentariu
adynis Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 si eu voiam pt. hobby un osciloscop .. si mi-am luat un picoscope 2204 digital; In mod special am vrut digital pentru a putea masura semnale ne-periodice; Eu il voiam pentru a vizualiza semnalul unei telecomenzi de aer conditionat. Cred ca este un plus important al unui osciloscop digital. Link spre comentariu
florincccc Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Am un pico 2203-digitalul are o gramada de avantaje, masurarea tensiunilor medii, de varf, frecventa, inregistrarea formei de unda, analizor de spectru....-unii zic ca arata urat trasa, zdrentuit dar oricum afiseaza cu acuratete mai mare decat cele mai multe analogice.-eu vad ca principal dezavantaj faptul ca-l controlezi cu mausu, e ca dracu' fata de o scula cu butoane materiale pe un panou. Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Eu nu am experienta dar s-a ivit ocazia si am pus mina pe unul digital. Daca nu tii sa fie de mare firma nu e asa de scump, am dat sub 17 mil. pe unul de 2x100MHz monocrom. Are multe chestii faine, incepind de la autoscalare (apesi un buton si daca pricepe ceva din semnal seteaza automat sensibilitarea si baza de timp) continuind cu cursoare, functii matematice intre canale (+, -, *), analiza FFT, legatura la computer (din pacate programul de pc e de cacao, face exact ce face si de pe panou, n-are nici macar data logging).Si daca esti nostalgic poti sa-ti setezi "remanenta" Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Prefer un osciloscop analogic si o placa de achizitie. Link spre comentariu
Nucleu Postat Octombrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2009 cu placa de achizitie de date cum se lucreaza... la ce ajuta? Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 cam la fel cu un osciloscop digital f?r? ecran!!! de fapt, partea leului din pre?ul unui osciloscop digital e reprezentat? de circuitele de intrare ?i calibrare. restul, adic? afi?area în sine nu dep??e?te pre?ul unui monitor lcd banal, ba chiar e mai ieftin? în multe cazuri!!!...eu a? înclina spre unul analogic... capabilit??i rezonabile, ?i ceva mai u?or de depanat dac? se defecteaz?... la cele digitale se cam repet? povestea de la lcd-uri... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum