Vizitator oroles1923 Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Incerc sa programez un Cerebot (ATMega64L) insa intampin o problema.Cand vreau sa programez placa (folosesc AVR Programmer de la Digilent) imi apare urmatorul mesaj de eroare:Creating SPI communications interfaceConnecting*** Error - Unable to connect to SPI deviceAm incercat sa fac acelasi lucru de pe un alt PC insa aici a mers, problema aparand in momentul in care se facea verificarea memoriei flash al carei continut era diferit fata de ceea ce am incarcat.Aveti vreo idee cum as putea rezolva problema ? Link spre comentariu
Vizitator oroles1923 Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Am scapat de eroarea anterioara,insa aceasta eroare persista:Verifying flash memory*** Verify Error - Flash memory different than file contentsLeaving programming modesi intradevar cand citesc ce e in memorie vad ca e total diferit fata de ce contine .hex-ul pe care vreau sa il incarc.Aveti ceva idei ? Link spre comentariu
nana Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Incearca sa dai un erase la memorie inainte... vezi sa nu cumva sa ai un bootloader pus pe chip deja, am intalnit asta la placile de dezvoltare!!! Link spre comentariu
Vizitator oroles1923 Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Incearca sa dai un erase la memorie inainte... vezi sa nu cumva sa ai un bootloader pus pe chip deja, am intalnit asta la placile de dezvoltare!!!Daca pun sa faca verificarea inainte de erase primesc asta:Erasing deviceVerifying flash memory*** Error - Device not erasedLeaving programming modeP.S. Mai inainte am testat-o din nou nemodificand nimic si a mers. Dupa ce am scos cablul JTAG si reincercat sa o programez, a aparut din nou eroarea. Link spre comentariu
nana Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Pai tu ce interfata folosesti JTAG sau SPI. Oricu una ori cu alta ?!!Verifica sa fie ok fuse biti, incearca sa ii citesti si daca merge da un default. Dupa care incearca din nou sa scrii flashul. Link spre comentariu
Vizitator oroles1923 Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Pai tu ce interfata folosesti JTAG sau SPI. Oricu una ori cu alta ?!!Scuze, SPI-ul il folosesc.Verifica sa fie ok fuse biti, incearca sa ii citesti si daca merge da un default. Dupa care incearca din nou sa scrii flashul.Verificarea e ok:Verifying fusesDevice fuses match specified valueCitirea la fel:Entering programming modeReading fusesDar la scriere:Programming fusesVerifying fuses*** Verify Error - Fuse bits different than value writtenLa scrierea flashului la fel e.L.E. Te-ar interesa care sunt concret setarile de la "fuse bits" ? Link spre comentariu
Vizitator autel Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Ai zis ca la un alt calculator merge. Si eu am patit acest lucru cu o alta placa de la Digilent. Incearca sa reinstalezi windowsul si inainte sa instalezi prea multe drivere vezi daca merge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum