Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa in comutatie Vin=20-40V;Vout=5V/2A

Golem

Postări Recomandate

Cum se poate face? Aveti o schema, ceva?Va rog ajuati-ma!Cu MC34063 rezultatele au fost slabe rau, se incalzeste la 300 mA...Dac se poate tot cu MC34063 dar sa dea la iesire 5V/2A fara caldura...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

2

• Golem

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

MC34063 are un switch intern de 1,5A maxim. Totusi nu ar trebui sa se incalzeasca prea mult la 300mA. Dupa cum a spus si cirip, cel mai bine pune schema, sa vedem ce se poate face. Pentru a obtine 5V/2A trebuie folosit un alt switcher (ori un switch extern). Exista o gramada de astfel de circuite (LM2676, LM2596, LT1074, etc). Atentie si la celelalte componente (bobina bine aleasa, condensatori cu rezistenta echivalenta serie scazuta, cablaj corespunzator).

Link spre comentariu

Am rezolvat-o trebuia dioda musai shottky 1N5822 si bobina de 250uH.Da 1,3A ceea ce e acceptabil, dar integratele alea de care pomeniti voi,LM2678&Co :lol: nu sunt de gasit, pe Maica Domnului nimic...Poate le-ati gasit voi pe undeva...spuneti-mi si mie...Vreo 5 A ar fii si mai marfa :evil:

Link spre comentariu

Am rezolvat-o trebuia dioda musai shottky 1N5822 si bobina de 250uH.Da 1,3A ceea ce e acceptabil, dar integratele alea de care pomeniti voi,LM2678&Co :lol: nu sunt de gasit, pe Maica Domnului nimic...Poate le-ati gasit voi pe undeva...spuneti-mi si mie...Vreo 5 A ar fii si mai marfa :evil:

Nu prea stiu unde s-ar putea gasi in .ro, poate pe la reprezentanti Farnell, RS ori DigiKey.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări