lucian_e Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 se poate reduce tensiunea de la 19v la 12v 3 A ? cu un lm ceva? dar am nevoie pe iesire de 3 A minim. am la dispozitie un incarcator de laptop compaq de 19v 3,49A si vreau sa ii aplic ceva la iesire (stabilizator coborator) sa rezulte 12v maxim. acesta din urma se va folosi la incarcarea unui laptop asus eeepc 1000h Link spre comentariu
paul14 Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Poate 7812 si un tranzistor, ca 3A e cam mult pt 7812. Cauta scheme la "Alimentatoare" ca sunt destule. Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Exista stabilizatoare liniare integrate de putere mai mare (LT1083-12/1084-12/1085-12, duc respectiv 7.5/5/3A), aceasi pini ca lm78xx. Doar ca o sa-ti trebuiasca un radiator sanatos. Eu am comandat niste free samples de la mama lor ca vreau sa-mi fac incarcator clasic (fara comutatie) pt eeepc pentru cind ascult muzica. Link spre comentariu
petre_s Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 de ce va feriti de comutatie? http://www.national.com/mpf/LM/LM2576.html Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Eu personal doar cind ascult muzica (m-am uitat pe osciloscop ce iese dintr-o sursa in comutatie si nu sint foarte incintat) Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Eu personal doar cind ascult muzica (m-am uitat pe osciloscop ce iese dintr-o sursa in comutatie si nu sint foarte incintat)Pai sa zicem ca tu bagi 12V sau cat trebuie in laptop curat. Dar circuitele se alimenteaza direct la tensiunea aia? NU! Se alimenteaza la alte tensiuni mai mici obtinute tot din niste surse in comutatie, care sunt zgomotoase. Deci ce realizezi facand asta? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 21, 2009 Partajează Postat Octombrie 21, 2009 Cel mai bine folosesti o placa de sunet pe usb,alimentata separatvezi ca se vorbea pr forum,cu rezultate foarte bune! Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 sa rezulte 12v maxim.Un acumulator de 12V nu se va incarca niciodata la o tensiune stabilizata de 12V! Sau e mai mica tensiunea acumulatorului? Pt 12V iti trebuie oricum in jur de 16V Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 bogdan_: da, in netbook (in orice computer) sint o gramada de surse in comutatie pe placa de baza Dr.L: am un dacmagic Si acuma uite explicatia pentru care eu o sa-mi fac o sursa liniara de 12V/36W chiar daca o sa fie cit jumatate de caramida, numai sa-mi vina sample-urile de la LT? http://www.stereophile.com/digitalproce ... ndex3.html As you've found, the DacMagic can normally attenuate the interface jitter very effectively, but it is true that if the incoming jitter is sufficiently large, it can become outside the timing window that the ATF is able to totally reclock. In particular, we've found that, with laptops, using battery power results in very good total correlated jitter similar to TosLink or S/PDIF (<200ps or lower at 44.1kHz, and with about the same noise floor), but using the typical switch-mode PSU with the same laptop can result in 3000?3500ps of jitter. Link spre comentariu
lucian_e Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 acumulatorul are o tensiune mai mica de 12v (cred ca in jur de 8v) dar am rezolvat problema in felul urmator: am gasit la cineva un alimentator de la un monitor cu 12v/ 3,46 A si am inlocuit mufa de incarcare, care nu se potrivea. sper sa mearga ok fiind in mare cam aceeasi mancare de de peste momentan nu da semne ca nu i-ar conveni. multumesc tuturor pentru ajutor, si imi cer scuze ca nu am reusit sa revin cu informatia mai devreme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum