Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dispozitiv acustic anti-pisici auto

Vizitator raz3k

Postări Recomandate

Daca stie cineva frecventa (aproximativa ;) ) care sperie pisicile, poate incerc un montaj cu PIC...

frecventa de 3 pietre aruncate spre ele plus vre-o 2 dumnezeii si sigur se sperie lasand gluma la o parte frecventele spuse de raz3k sunt cele care deranjeaza pisicile
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

8

• GEO 53 BN

3

• nelu F

2

• fratello

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Diferite situri diferite date!

16 kHz-42 kHz

http://www.einsecticide.ro/c.php?action=detalii&p=aparat+cu+radar+impotriva+caini%2C+pisici%2C+pasari&id=70

Cat timp se doriti sa functioneze? In continuare sau temporizat? daca ii temporizat atunci de unde se stie cand animalele sunt in 'atac'?

Recomand un http://www.fairchildsemi.com/ds/LM/LM555.pdf pt generarea sunetelor iar pt temporizare inca un 555 sau un 556 care are 2timeri.

numai ca nu se poate obtine decat o frecventa fixa si nu variabila cum se doreste.

Link spre comentariu

Bag de seama ca inca nu s-a remarcat ca schema postata de mine (si care nu-mi apartine) genereaza frecvente diferite ce pot fi setate functie de valorile constatate practic (,) ca eficiente (pana la 10 frecvente diferite).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Dar ceva mai simplu nu se poate? Adica vreun montaj cu tranzistoare, nu cu procesoare.. Spre ex... nu am sa stau sa ma chinui sa dau 100 ron pe vreun dispozitiv de programat PIC-uri ca sa imi fac minunea

Link spre comentariu

Frecventa trebue sa fie peste 20kHz pentru a nu auzi zgomotu si pisicile cu doua picioare ca alea nu trebue sa fuga .Problema mai mare este ca trebue sa avem un difuzor pezo sa poata functiona la aceasta frecventa .Frecventa trebue sa fie variabila pentru ca altfel pisicile tampite se obisnuesc destul de repede cu zgomotu produs si nu se sperie .Frecventa mare este numai sa nu deranjeze oameni altfel merge si clancsonu nu .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Momentan nu, au intervenit alte probleme care nu-mi dau timp, dar inca sunt dispus sa-l fac, ai pic programmer ?

Uite un programator fara surse exterioare, functionand de la portul serial al calculatorului. http://www.bobtech.ro/catalog/programator/prog_jdm.htmlSchema am realizat-o/probat-o si functioneaza ireprosabil. Numai o notificare: La Leptopuri posibil sa nu functioneze caci la unele nu ai tensiune suficienta la port
Link spre comentariu
Vizitator mihneacordescu

Stiu ca exista sisteme anti pisici, anti caini, anti pasari, dar exista cumva si impotriva insectelor? Ma gandeam ca ar fi necesar asa ceva in cazul unei excursii in Delta.

Link spre comentariu

Uita-te mai atent pe schema de mai sus, ai sa vezi ca exista un comutator pentru selectarea modului de lucru (animale/insecte).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

cer scuze ca aduc in discutie acest subiect f vechi.a reusit cineva sa faca asa ceva?functioneaza?poate sa fie si cu PIC (sunt mai compacte si mai simple)....lasa pe cineva inima sa trimita si mie o schema?cu respect

Link spre comentariu

Aveti aici o schema fara PIC, nu va speriati, foloseste doua integrate logice de 2 lei, consumul e mic si are spectru larg de frecvente, ar trebui sa deranjeze tot ce misca (selectabil din comutator) schema e trasa dupa produs comercial.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări