Vizitator raz3k Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Salut, De ceva vreme(de cand cu frigul), minunatele pisici din vecinatate isi fac incalzirea pe masina mea. Nu ma deranjeaza faptul ca se incalzesc, problema este cand ajung la grund... de aceea vreau sa va intreb ce posibilitate exista sa creez un dispozitiv alimentat la 14V care sa-mi emita unde ultrasonice cu frecventa intre 18.000 si 24.000 Hz, aleator si continuu variabil. As vrea sa-l pozitionez undeva in compartimentul motorului. Cat despre consum, imi trebuie ceva cat mai light.Cum ma sfatuiti sa tratez problema? Link spre comentariu
Nucleu Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Mai bine cumperi un senzor de prezenta si cand se apropie de masina sa porenasca o sirena care sa piuie si sa le sperie....ar fi o problema noaptea...! Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Iti dai seama cate borcane imi iau ) Din pacate nu e o solutie. Am gasit gata facut... dar pretul era cam piperat si nu stiu daca as iesi mai ieftin hand crafted Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Cu un pic 12F675 si un difuzor piezo ; setezi in program sa emita cit timp vrei, la ce interval vrei ; in restul timpului PIC-ul trece in "sleep" ; consumul de repaus este de ordinul microamperilor ; o baterie de 9 volti ar trebui sa tina pin'la vara !!! Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Buna idee, sa vad de unde fac rost de un pic programmer cheap si ma pun pe treaba, multumesc. Link spre comentariu
Vizitator bebestrumf Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Salut,Am o problema asemanatoare cu tine referitor la pisici si as dori sa stiu daca ai reusit sa construiesti acel dispozitiv si dc ai rezultate pozitive.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Momentan nu, au intervenit alte probleme care nu-mi dau timp, dar inca sunt dispus sa-l fac, ai pic programmer ? Link spre comentariu
ollync Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Erau ceva aparate de genu asta montate pe masinile de la nemti' sa sperie asa zisii "marderi" cred ca dihori sau ceva de genu asta. Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 stiu, chiar am vazut pe un golf 4, numai ca nu am avut cum sa investighez prea mult, ai idee de unde putem face rost de mai multe informatii ? Link spre comentariu
Vizitator bebestrumf Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Din pacate nu am pic programmer. Exista un site (http://www.einsecticide.ro/c.php?action ... auto&id=84) cu diverse modele de alungat animale dar cam scumpicele... Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Stiu, plus de atat nu stiu daca "deranjeaza" felinele gama de frecvente pe care o degaja aparatul, si odata cumparat cu el ramai Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Uitati o schema fara uC.Pt generare clk se poate folosi tot un 555.Cred ca ar trebui utilizata o baterie separata sau completat montajul cu un circuit care sa-l decupleze de la bateria masinii cand tensiunea scade sub o anumita valoare. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Daca stie cineva frecventa (aproximativa ;) ) care sperie pisicile, poate incerc un montaj cu PIC... Link spre comentariu
Vizitator bebestrumf Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Cred ca trebuie una variabila care sa baleeze singura intr-o plaja mai mare... e o idee Link spre comentariu
Vizitator raz3k Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Intre 18.000 si 24.000 Hz, aleator si continuu variabil, am copiat de pe un site care isi descria dispozitivul anti-pisici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum