yo4hhp Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 M-a trosnit acum o idee, si m-am gandit s-o expun pana nu se evapora :naughty: O merita construita o astfel de scula de indoit si chiar debitat tabla pentru carcase, constructii mecanice etc? Cutitele sunt mai greu de gasit, dar poate cu vreo "lipeala" pe undeva s-ar procura, eventual confectionate de un mester Si metoda de actionare mai e de ales: manuala, electrica..hidraulica. Cred ca o lungime de lucru de 500mm ar fi de ajuns.LE. Scuze, am uitat ca exista aceasta sectiune. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 19, 2009 Administratori Partajează Postat Octombrie 19, 2009 eu nu cred ca merita sa-l faci pentru ca unu nou de 70cm este in jur de 1000 euro. Probabil il faci dar nu iese asa cum ar trebui, solid, precis http://www.quantum-machines.com/product ... index.html sau unu mai de amatori http://www.quantum-machines.com/product ... index.html nu vreau sa te descurajez dar sculele e bine cumparate daca vrei sa faci lucrari de calitate, si eu m-am "autodotat" dar incet renunt la improvizatii ca nu merge... Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Hmmm..destul de ieftin!! Mersi de lamurire. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Hmmm..destul de ieftin!!Alta oferta.http://www.preisgalaxy.de/produktsuche/abkantbank---hobby-art-515049-shop-105-produkt.html Link spre comentariu
catalin Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 renunta sa il faci cumparal. deoarece te va costa mai mult facandul uh! in primul rand partea de hidraulica. dupa care te lovesti de cutite care banui ca stii ca trebuiesc realizate dintr-un otel tratat. Link spre comentariu
draku Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 am vazut la cineva un abkant facut in regim diy, din niste sine de tramvai cu lungime de ~1 mindoia tabla de fier de 2 mmpun o schema. poate inspira pe cineva Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 lungime de ~1 m indoia tabla de fier de 2 mmDaca se opteaza pentru doar 440mm,deschidere activa,poate fi utilizat si cornier de 50mm, celelalte repere pot fi la fel.O varianta modificata a celui prezentat si unul pentru hobby comercializat.[attachment=0]Abkant 01.jpg[/attachment][attachment=1]Abkant.jpg[/attachment] Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 O varianta modificata a celui prezentat si unul pentru hobby comercializat.[attachment=0]Abkant 01.jpg[/attachment][attachment=1]Abkant.jpg[/attachment]Sint bune ambele ca idee, pot indoi tabla la un unghi mai mare de 90 grade. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 pot indoi tabla la un unghi mai mare de 90 grade.Da,mai ales ca tabla,revine putin dupa indoire,deci pentru a obtine un unghi drept,trebuie indoita cu cateva grade mai mai mult de 90. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 pot indoi tabla la un unghi mai mare de 90 grade.Da,mai ales ca tabla,revine putin dupa indoire,deci pentru a obtine un unghi drept,trebuie indoita cu cateva grade mai mai mult de 90.Un vis de-al meu e sa-mi fac un abcant cu matrita si cutit insa inplica multe.... vise... Link spre comentariu
Vizitator bh-01-zup Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 viewtopic.php?f=59&t=50459abkant de vanzare Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Preturile sunt intr-adevar descurajante, in ciuda indemnurilor lui Vasile de a lua ca varianta de baza, un utilaj profesional cumparat din comert.Eu te incurajez sa nu disperi. Acolo unde exista pasiune, sunt posibile si realizari pe genunchi. Ceea ce trebuie stiut insa , este faptul ca miile de euro sunt inlocuite cu sute de ore de munca - uneori grea si in orice caz, mainile nu vor mai fi ale unui intelectual tipic. Nu stiu inca cand va fi aceasta, dar intentionez sa postez pe forum un subiect privind constructia unei prese manuale. Despre abcant sau ghilotina, nu stiu inca daca sunt prioritatile mele, insa promit sa te ajut cu tot ceea ce pot - in special cu sfaturi - dar si cu chestiuni practice. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 O idee in realizarea cutitelor. Intr-o presa hidraulica de 100tf, am folosit cutite tip Abkant, care le-am realizat din foi de arc de camion, rupte, cu latimea de 100mm si grosimi variabile de 9...12mm. Am folosit foi de arc "obosite" care in timpul functionarii au devenit drepte (arcul nou are o forma parabolica). Pe muchia utila, am efectuat o ingustare prin polizare pe toata lungimea activa (e suficienta precizia, daca e polizat cu atentie si iese o dunga subtire si destul de dreapta). Am indoit cu usurinta tabla de 10mm, pe lungimi de pina la 400mm (atit am avut necesar) dar presa putea mult mai mult, tinind cont de forta ei. Foile de arc, realizate din otel ARC3, au rezistat foarte bine, fara sa am nici un fel de problema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 Iata cum decurge calculul razei de indoire a poansonului - r0 - atunci cand se cunosc caracteristicile materialului tablei (pentru table din otel) raza efectiva de indoire - r - si unghiul de indoire - alfa0. Atasamentul ire1 este un screen dupa un program de calcul in MATHCAD, pe care il folosesc eu, insa am deschis aria algoritmului de calcul si se pot vedea cele doua formule folosite (incadrate in campuri galbene) Sus in campul verde personalizat sunt explicitate marimile care intervin in calcul cu exemple numerice in casetele verzi. Jos in campul bleu personalizat se pot citi rezultatele calculului in casetele bleu.[attachment=1]ire1.png[/attachment]In atasamentul ire2, este deschisa aria "bazei de date" unde in tabelul din stanga sunt date intuitiv caracteristicile diferitelor materiale. Langa tabel in dreapta este o matrice continand datele din tabel, utilizata de program pentru automatizarea calculului. Cel ce nu poseda programul MATHCAD (care este foarte util pentru cei tari la matematica) sau care nu poate din diverse motive sa-l foloseasca, poate efectua calculul cu un simplu calculator de buzunar. Incercati cu datele din exemplu.[attachment=0]ire2.png[/attachment]Pentru carcase si sasiuri indoite, raza de indoire efectiva se ia de 0,5...1 mm. O raza mai mica duce la curgeri prea mari ale materialului in jurul fibrei medii care provoaca subtieri sau chiar (local) inceput de ruptura, iar una prea mare este inestetica si duce la consum suplimentar de material. Pentru table de aluminiu sau alte metale neferoase, calculul este putin diferit si nu am acum unul disponibil. Atunci cand voi dispune de el il voi posta aici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Preturile sunt intr-adevar descurajante, in ciuda indemnurilor lui Vasile de a lua ca varianta de baza, un utilaj profesional cumparat din comert.Eu te incurajez sa nu disperi. Acolo unde exista pasiune, sunt posibile si realizari pe genunchi. Ceea ce trebuie stiut insa , este faptul ca miile de euro sunt inlocuite cu sute de ore de munca - uneori grea si in orice caz, mainile nu vor mai fi ale unui intelectual tipic. Nu stiu inca cand va fi aceasta, dar intentionez sa postez pe forum un subiect privind constructia unei prese manuale. Despre abcant sau ghilotina, nu stiu inca daca sunt prioritatile mele, insa promit sa te ajut cu tot ceea ce pot - in special cu sfaturi - dar si cu chestiuni practice.Anunt pe toti cei interesati ca prima postare a subiectului promis in acest citat a fost facuta in cadrul acestui subforum iar topicul se numeste Presa manuala cu surub. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum