Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificator ...

Vizitator nashka

Postări Recomandate

Vizitator nashka

Cand o sa pun in aplicare alimentarea de mai sus o sa va impartasesc si voua rezultatul (asta in cazul in care in care nu o sa fie "FATAL error" LOL).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Si cum vrei sa o pui in aplicare?Si ma rog care e scopul? Sa nu imi spui ca vrei sa economisesti banii de traf.La cat de mult o sa te coste condensatorii de filtraj banii de traf vor parea un chilipir. Asta ca sa nu mai vorbim de piese care vor fi mult mai scumpe.Tu sti ce putere are un amplif cu linii de alimentare de 110V? :shock: Avand in vedere ca esti la inceput nu te apuca de proiecte ambitioase si periculoase. Incepe cu ceva normal.

Link spre comentariu

nashka,Nu m-as fi bagat, dar am impresia ca te indrepti catre o chestie periculoasa. Mai au multi nevoie de tine. Hai, posteaza o schema, fa-o cum poti (chiar si paint), asa ca sa discutam. Unii pe-aici mai stiu sa folosesca si simulatoare si sa stii ca ajuta. Hai, baga o schema a ceea ce vrei sa faci ca sa vedem ce optiuni sunt.Cirip

Link spre comentariu

E vorba de 2 punti duble "+ / gnd / -" inseriate la 220 adica 110V + 110V. Practic vreau sa impart curentul de la priza si astfel obtin alimentarea necesara pentru fiecare amplificator si renunt la transformator. Sugestii ???...

Posted ImagePosted Image ce e aia o "punte dubla" ca eu pana acum nu am mai auzit asa ceva...

din ceea ce CRED eu ca te-ai referit poate sa insemne 3 lucruri:

1. sa ai un amplificator care se alimenetaza de la +150Vcontinu/gnd/-150Vcontinu

2. sa ai 2 amplificatoare SEPARATE care se alimenteaza de la +75/gnd/-75 V fiecare

3. sa ai 2 amplificatoare SEPARATE care se alimenteaza de la sursa de tensiune normale, adica nediferentiala,sunrsa simpla

care dintre asta e: ???

iar problema e in felul urmator: ceea ce zici tu e teoretic TEORETIC posibil.. dar gandeste-te:in cazul 2 si 3 , ambele amplificatoare trebuie sa conseme in exact acelasi timp exact acelasi curent..

altfel daca unu ar consuma mai mult si unu mai putin caderea de teniuse pe unul ar fii mai mare si unu mai mic...

asta inseamna exact aceeasi boxa la iesire, exact acelasi semnal..adica o sa ai pe ambele iesiri acelasi semnal....

iar la tensiunile alea o sa ai in cel mai rau caz 2*500W /4 ohmi...si la tensiunea aia si la puterea aia nu e de joaca...ceva gresit si pierzi o tona de bani...

ar merge totusi sa faci un amplificator de vreo 1kW sau ceva.. care sa il alimentezi direct de la 220, si sa faci o masa virtuala cu 2 condensatori....ceva de genul asta ar merge..dar la 180V cat trebuie sa tina condensatorii aia sunt scumpi.. mai ales ca ai nevoie de vel putin 2*10.000 daca nu chiar 2*15.000 pt asa amp....

daca e cazul o sa mai detailez putin.. daca e cazul...

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

E vorba de 2 punti duble "+ / gnd / -" inseriate la 220 adica 110V + 110V. Practic vreau sa impart curentul de la priza si astfel obtin alimentarea necesara pentru fiecare amplificator si renunt la transformator. Sugestii ???...

nu ai voie sa faci asa ceva ! :idea: din cate stiu este si interzis prin lege :roll: prin america am auzit ca cineva facea asta pentru ca ei acolo au si prize de 110V cu priza mediana la 50A . oricum iti spun sincer sa nu te apuci pana nu mai consulti si alti oameni ! cert este ca nu o sa ai o solutie mai ieftina decat cea cu traf pentru ca tu va trebuii sa faci o masa virtuala si la puterea si tensiunea aia o sa ai nevoie de niste electrolitici mult mai scumpi decat un amarat de traf toroidal :)
Link spre comentariu

nu stiam ca exista tole circuleALEA SUNT FERITE ....dar ferite normale de merg pina in 50-60 Hz nu 50 khz ca la SMPS-uri

Daca nu stiai inveti acuma. Eu n-am vazut trafuri de retea cu miez de ferita. Nu zic ca nu exista, dar nu vad rostul feritei la 50Hz. Oricum, majoritatea trafurilor toroidale sunt cu tole.
Link spre comentariu

nu stiam ca exista tole circuleALEA SUNT FERITE ....dar ferite normale de merg pina in 50-60 Hz nu 50 khz ca la SMPS-uri

Daca nu stiai inveti acuma. Eu n-am vazut trafuri de retea cu miez de ferita. Nu zic ca nu exista, dar nu vad rostul feritei la 50Hz. Oricum, majoritatea trafurilor toroidale sunt cu tole.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: trimitemi si mie o poza cu tolele alea circulare te rog
Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

bla bla bla.. yada yada yada... toate ca toate! printr`un caz de exceptzie.. fac rost de TOLE CIRCULARE... eu intreb... ca poate, poate ies mai ieftin.. pe mine ma costa 66 de euro un traf pt ce`mi trebe mie... :(

Link spre comentariu

rau ai facut...eu am vazut circulare numai cu tor de ferita...nu am vazut cu tabla
Link spre comentariu

rau ai facut...eu am vazut circulare numai cu tor de ferita...nu am vazut cu tabla

Am crezut ca ma insel eu si am desfacut chiar acuma doua astfel de miezuri. Nu au tole circulare, dar au banda de tabla laminata la rece si infasurata in forma de "melc". NU au ferita. Vezi sa nu te insele plasticul in care sunt prinse tolele are o culoare asemanatoare cu a feritei si te poate induce in eroare. Daca sapi vei descoperii...tole.
Link spre comentariu

nashka, "expresia magica" cu care ne innebuneau profesorii inca din liceu (am facut un profil industrial) era separare galvanica

la asta se refera Vasile, care stie ce spune.

iti spun din experienta caci acum 25 de ani cand eram young & inoccent am incercat si eu asa ceva -din motive asemanatoare (pe atunci se gaseau greu trafuri de puteri mari si erau f.f. mari si urate) si mai ales eram eu convins ca am sa rezolv problema cu o solutie minune :d

concluzia - forget it !

ps - TheOne - in America nu sunt prize de 110V cu priza mediana. eventualul contact din mijloc este impamantarea

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări