Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificator ...

Vizitator nashka

Postări Recomandate

Vizitator nashka

Am un modul de amplificare dar din pacate nu a fost livrat cu tot cu sursa si nu as vrea sa dau o gramada de bani pe un transformator. Daca poate cineva sa ma ajute cu niste scheme de transformatoare toroidale (ca astea se poarta acum avand in vedere dimensiunile mult mai reduse fata de cele clasice), as fi profund recunoscator... Alimentarea de care am nevoie este 2x45V , 9A.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Posted ImagePosted Image

nu ma pot oprii de ras..

sa o luam de la capt : (ca sa intelegi dece rad asa)

scheme de transformatoare nu sunt...

ceea ce vrei sa zici tu e sa bobonezi tu singur un transformator..

asta inseamna sarma Cu-Em in primar si in secundar, si un tor de ferita...

sarma probabil ca o gasesti la un atelier de bobinaj(desii nu cred ca ti-o vand tie) si mai trebuie torul de ferita..care nu prea vad unde-l gasesti..

si apoi toata munca sa bobinezi un toroidal.. ceea ce nu e tocmai simplu..depinde de cati W e ..dar sunt multe spire..

cel mai bine te duci gasesti pe undeva un transformator care e de puterea care iti trebuie tie.. si verifici ca primarul sa fie bun.. si rebibinezi numai secndarul..si gata...

sau iei unu gata facut din comert

si n afara de sursa mai trebuie si punte si condensatori..stii asta...

probabil ai ceva de pe la adelaida cred care se alimenreaza la 2*45 continu maxim.. (probabil) deci ai nevoie de vreo 30V alternativ

Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

vreau shi eu niste "SCHEME" de traf`uri toroidale :P... tare.. la o adica.. cat de greu e sa bobinezi un toroidal?! sa luam un caz particular (tata lucrand la o firma de confectii metalice) cand as putea face rost de un tor de ferita; care formula de calcul?! la un atelier de bobinaj ar stii aia ce sa faca daca le duc tor`ul (la dimensiune coresp) si sarma?!

Link spre comentariu

Ce vrei sa faci cu toru de ferita? Traf de chopper?Trafurile toroidale pt alimentari clasice nu au miez de ferita ci tole circulre si se calculeza aproximativ la fel ca unul clasic.Nr. de spire pe volt=frecventa/suprafata.

nu stiam ca exista tole circuleALEA SUNT FERITE ....dar ferite normale de merg pina in 50-60 Hz nu 50 khz ca la SMPS-uri
Link spre comentariu

nu mai radeti de om fara sa ii si raspundeti la intrebare... :d de bani dati pe modulul de alimentare oricum nu scapi. daca citeai pe forum inainte de a cumpara modulele de amplificare ai fi stiut ca alimentarea, radiatoarele si carcasa te pot ajunge mai scumpe decat restul. asta e.traf de 5-600W nu cred sa gasesti prea usor altfel decat toroidal, plus ca cele pe tole E+I sunt si foarte mari....Ucc=Uca x 1,4142. adica asa cum zicea csl1131, ai nevoie de un traf care sa iti scoata vreo 32Vca, o punte redresoare de minimum 20A (sau mai mult) si cel putin doi condensatori electrolitici de 10.000uF/63V (sau mai mult). in paralel cu electroliticii pui cate o placheta sau un multistrat de 0,1uF/63-100V si sa nu uiti sa pui si cate o siguranta in primar si in secundar.

Link spre comentariu
Vizitator nashka

Dar totusi mai am o intrebare (sper sa nu declanseze un nou tsunami de rasete ca prima). Daca folosesc 2 amplificatoare alimentate la 120 V fiecare si le fac 2 punti bine filtrate si inseriate la 220 V (cu alte cuvinte renunt la traf.) ? Am vreo sansa ? Eu, teoretic, zic ca ar trebui sa mearga. :?: :?: :?:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Ai o sansa mare sa dai ortul popi cand o sa pui mana pe iesirile de la dif si nu numai asta, chiar cand o sa pui mana pe amplif daca carcasa acestuia este metalica si mai rau - toate aparatele legate la acest amp o sa fie mortale.

Link spre comentariu
Vizitator nashka

E vorba de 2 punti duble "+ / gnd / -" inseriate la 220 adica 110V + 110V. Practic vreau sa impart curentul de la priza si astfel obtin alimentarea necesara pentru fiecare amplificator si renunt la transformator. Sugestii ???...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări