tatae666 Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 pt nekkerman problema a fost de la mje-uri aveau hfe dubios de mare peste 400 am ilocuit toate mje-urile si functioneza bine acum merci de sfat Link spre comentariu
nekkerman Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 pt nekkerman problema a fost de la mje-uri aveau hfe dubios de mare peste 400 am ilocuit toate mje-urile si functioneza bine acum merci de sfat Te-ai descurcat bine ! Cu smenuri de alea cu 400-450 hfe, am incendiat atelierul...Pune o poza sa ne dam si noi cu parerea ! Link spre comentariu
maxente Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 pt nekkerman problema a fost de la mje-uri aveau hfe dubios de mare peste 400 am ilocuit toate mje-urile si functioneza bine acum merci de sfatde unde ai luat mje-urile alea? pune si o poza facut cu functia macro sa ii vedem si noisi ale mele sunt cam la fel am dat 50 bani/buc de la meevaro facaturi... cica chipurile sunt de la onsemi asa scrie pe elemje 340 are baza invers in loc de ECB este BCE Link spre comentariu
piglett Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 cica chipurile sunt de la onsemi asa scrie pe elemje 340 are baza invers in loc de ECB este BCEia cauta tu datasheet-urile producatorului si-ai sa descoperi ca asa au fost facute de ei! Link spre comentariu
maxente Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 cica chipurile sunt de la onsemi asa scrie pe elemje 340 are baza invers in loc de ECB este BCEia cauta tu datasheet-urile producatorului si-ai sa descoperi ca asa au fost facute de ei!stiu ca originalele sunt de la onsemi daca citesti mai bine eu ma refeream la faptul ca ce am cumparat eu la 50 bani/bucata n-are cum sa fie originali mai ales ca au un hFE mare undeva la 400 d-asta nici nu le-am alimentat la tensiuni mari ca fac kaboomia uita-te tu in datasheet mai bine unde vezi tu la baza inversata la mje340 fata de mje350 asa cum am eu la facaturile mele cumparate? Link spre comentariu
Vizitator mya Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 Cred ca e o greseala pe cablajul lui Nmos350.Masa amplifului nu ar trebui legata la masa alimentarii protectiei DC ?Pe cablaj este conectata doar iesirea aplifului la protectie. Nmos 350-500 Layout & Tracks.pdf Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 Cred ca e o greseala pe cablajul lui Nmos350.Masa amplifului nu ar trebui legata la masa alimentarii protectiei DC ?Pe cablaj este conectata doar iesirea aplifului la protectie.Da, masa amplifului trebuie neaparat legata la masa protectiei, altfel nu ne face detectia in cazul in care apare componenta continuaNu a fost legata pentru ca se facea bucla de masa daca se tragea un traseu din placa mare aia cu etajul final pe ea, pentru ca montajul protectiei se alimenteaza din traful mic auxiliar Daca te uiti mai atent exista si cablajul sursei de alimentare cu condensatorii de filtraj si puntea de diode, din acel montaj pleaca toate traseele de masa urmind ca alimentarea protectiei sa fie din placa softstartAici gasesti toate cablajele http://sites.google.com/site/quasisdiya ... mos350-500 Link spre comentariu
Vizitator mya Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 Cum sa faca bucla de masa daca se alimenteaza din alt traf ? Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 1, 2012 Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 Cum sa faca bucla de masa daca se alimenteaza din alt traf ?Pai simplu, poti avea 10 trafuri, daca nu legi masa cum trebuie faci bucleToate punctele de masa le pui intr-un singur PUNCT MARECa exemple poti vedea aici cum sa eviti buclele de masa, iti va fi de mare ajutor viewtopic.php?f=5&t=24920 Link spre comentariu
ilinca liviu Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 salutare..am cumparat si eu mje uri 340 350 de la mivarom cate 10 bucati...leam imperecheat diferenta dintre ele fiind de maxim 3 4 unitati hfe .am gasitin toate bucatile si unele care nu mergeau deloc(3 sarme in gol:)))..vreau sa stiu daca e buna marja de eroare care am specificat o....vazusem ceva ca au baza inversata....cum imi pot da seama....are ceva daca le am montat pe acelasi radiator cu irfp 240 .am pus folie de mica din recuperari....asa cum am imperecheat mje urile am imperecheat si bc urile... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Puneti mina si cumparati componente de la magazine de calitate, nu degeaba elforum face reclama la FARNELL.Dai un ban in plus, insa esti sigur 1000% pe ce dai banii.La un calcul total, vei realiza la sfirsit, ca a meritat sa dai un ban in plus si sa stai in fata, decit sa te umplii de nervi si sa arzi cel mai probabil o groaza de alte semiconductoare, in final, aruncind banii pe geam.Cit ai dat pe 10 perechi la mizeria aia de magazin, cumparat 4 perechi originale.Cind magazinele de 2 lei de pe la noi, nu vor mai avea vinzari la fake-uri si chinezisme de 2 lei, se vor reorienta catre calitate, pina atunci, singurii pagubiti sintei VOI! Link spre comentariu
Marian Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 salutare..am cumparat si eu mje uri 340 350 de la mivarom... Tot de acolo am cumparat si eu multe semiconductoare, mai ales tranzistori si culmea, pana acuma unu n-am gasit defect, si de ars doar cateva cazuri izolate unde motivele au fost unele intemeiate. ...leam imperecheat diferenta dintre ele fiind de maxim 3 4 unitati hfe... E suficient din punctul meu de vedere, ma indoiesc ca poti imperechea prea usor la ordin de unitate si nici nu consider necesar. ...am gasitin toate bucatile si unele care nu mergeau deloc(3 sarme in gol... Asemenea episoade se mai intampla, nu-i neaparat vina magazinului. Poate ca e si dupa noroc, eu asa cum am zis n-am avut episoade neplacute pana acum. ...vazusem ceva ca au baza inversata....cum imi pot da seama... Cum adica au baza inversata? MJE340/350 de la dreapta la stanga au Baza, Colector, Emitor, poti confirma cat se poate de simplu cu un multimetru setat pe dioda, n-are cum sa nu stii sa masori un bipolar ca altfel as putea spune ca nu prea are sens sa te apuci de Nmos300... ...are ceva daca le am montat pe acelasi radiator cu irfp 240... Atata vreme cat izolatia este buna intre partea metaliza a capsulelor si radiator atunci n-are nici pe naiba ca le-ai pus acolo. PS: Iarta-ma dar faultezi grav rau Limba Romana si nu-mi pot explica cum este posibil ca un Cetatean Roman sa insulte atat de urat Limba Materna... nu exista scuza, nici ca te grabesti nici ca ai tastatura defecta sau mai stiu eu ce alte motive, respectul pentru Limba Romana si scrierea corecta se invata inca din clasele primare, deci fii mai atent... Link spre comentariu
nel65 Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 sunt ,intr-adevar ,unele loturi (MJE340/350)cu baza inversata,adica e in partea cealalta.Asa a stiut chinezul sa le faca ,insa daca le dibui cum sunt ,nu e nicio problema Link spre comentariu
maxente Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Asa cum am zis mai sus unele clone MJE au baza invers adica au pinii exact ca 2SC5200 Link spre comentariu
ilinca liviu Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 imi cer scuze pentru scrierea eronata(tastatura de la laptop e mult prea uzata)..multumesc pentru raspunsuri celor ce au avut bunavointa de a ma ajuta...revin cum spuneai ca se numeste magazinul cu piese originale sau cel putin bune:D? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum