Marian Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 imi cer scuze pentru scrierea eronata(tastatura de la laptop e mult prea uzata)... ..nu exista scuza... nici ca ai tastatura defecta... salutare.. am cumparat.. am gasitin.. vreau sa stiu.. are ceva.. Unde e majuscula? dupa punct se incepe o propozitie noua si neaparat cu majuscula, cum deasemenea se incepe orice mesaj nou, cu majuscula. ( stii ce-i aia majuscula? ) ..am cumparat si eu mje uri.. leam imperecheat.. care am specificat o.. are ceva daca le am montat.. asa cum am imperecheat mje urile.. am imperecheat si bc urile.. Stii ce e aia cratima? Daca raspunsul este da, atunci unde naiba e cratima? ...mje uri 340 350.. de la mivarom cate 10 bucati.. leam imperecheat diferenta.. de maxim 3 4 unitati hfe.. Sa nu-mi spui ca nici virgula nu stii ce este si cum se foloseste... Sa nu mai spun ca semnul intrebarii lipseste cu desavarsire, oare chiar nici un caracter din cele enumerate nu-ti mai merge la tastatura, si doar literele mai sunt accesibile, sau in realitate putin iti pasa tie de "chestiile" alea, n-ai tu timp de scris corect, sau poate nici nu stii ce-i aia scris corect...? Ma intreb oare care din cele 2 variante se aplica in cazul tau... mi se pare totusi o intrebare retorica devreme ce raspunsul pare evident. Repet imi pare rau daca par dur dar comportamentul tau in acest sens ( precum al nepermis de multi altii de pe forum ) este pur si simplu nescuzabil, e o chestie de educatie care lipseste cu desavarsire multora, din pacate chiar si unora cu pretentii. Acuma revenind la subiectul discutiei, umbla vorba printre dependentii de haifai audio ca On-Semi, Farnell, TI, poate chiar si T>M>E au componente de calitate, ca sunt imuni la facaturi, dar si preturile sunt pe masura, cine isi permite sa investeasca mai multe zeci de lei pe un singur tranzistor n-are decat sa le ia de acolo. Link spre comentariu
George Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 cum spuneai ca se numeste magazinul cu piese originale sau cel putin bune:D? http://ro.farnell.com Link spre comentariu
ilinca liviu Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 prietene asta e un forum din domeniul electronicii nu al literaturii sau filosofiei.cine intelege mesajul pus in tema bine, cine nu imi pare rau. si sa nu crezi ca sunt brambura si nu stiu sa scriu. vrei sa vorbim literatura sau electronica? Link spre comentariu
paul14 Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Salutare, Am inceput de cateva zile sa fac un Nmos 300, dar am cateva intrebari. In schema R9 este 33r, iar pe cablaj e trecuta 39r, R29-R34 in schema e 0,33r, pe cablaj e 0,44r. Eu am luat rezistente de 33r si de 0,44r, este prea mare diferenta sau pot sa pun si asa? De asemenea C14 am pus de 47nano (daca e musai pun de 100nano), iar R23-R28 pot sa le pun de 22r? Ca finali cred ca o sa merg pe http://www.irf.com/product-info/datashe ... 31n20d.pdf , am cateva bucati care stau degeaba si am inteles ca se potrivesc. Nmos 300500.pdf Link spre comentariu
ilinca liviu Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 revin in legatura cu nmos 500. i .am respectat indicatiile dein schema.Finalii sunt 1x irfp240 iar montajul e alimentat la +-0 75v.Cand il alimentez ia foc rezistenta de 220ohm si cea de 47 kohm..rezistentele sunt de 0.25w daca nu ma insel.Am pus poza si am incercuit rezistentele care fac probleme.Mentionez ca prefinalii tot de la mivarom i-am luat.(asta in cazul in care are legatura cu ei)..multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 Bravo, cumpara in continuare de la Mivarom, se merita sa arzi banii... Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 Piese ..proaste,nu depasii +-30v cu ce iei de pe acolo.. Link spre comentariu
ilinca liviu Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 am dat jos tranzistorii si i am masurat..intre BC BE imi da valori dar intre CE nu da nici o valoare..de fiecare data cand am bagat alte mje uri de la mivarom luate,mi s au ars cele 2 rezistente.Momentan am scos prefinalii si nu mi se mai arde nimic daca il alimentez..Mentionez ca etajul final nu l am alimentat ramanad cu siguranta scoasa.Am facut comanda la FARNELL de mje-uri..Sper ca asta sa fie cauza.. Mai vin cu o intrebare.trebuie marit watajul rezistentelor de la 0.25 la 0.5w.?va multumesc pentru postare Link spre comentariu
ilinca liviu Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Am reușit alimentarea, problema era de la un bc 546 care era in scurt..îmi poate explica unde se pun tastele multimetrului pentru reglajul offsetului si a tensiunii de mers in gol..am încercat un pic potentiometrele si am observat o tenta de încălzire a finalelor...va multumesc anticipat Link spre comentariu
mario_xx Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 (editat) Vrei sa spui testerele multimetrului? Cu intrarea legata la masa pui multimetrul intre masa si iesire, si invarti de pot 1k sa ai o valoare cat mai apropiata de 0V. Cu multimetrul pe o rezistenta de 0.33 ohmi invarti de pot. 200R sa ai 10mv cadere pe rezistenta, asta inseamna 33mA prin pereche. Monteaza toti finalii, pune pe radiator, reglajul il faci cu niste rezistente de 100 ohmi 5W in loc de sigurante, nu suci aiurea de potentiometri ca arzi finali aiurea Multimetrul pe tensiune continua Editat Noiembrie 28, 2014 de mario_xx Link spre comentariu
ilinca liviu Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 aha....multumesc mult pentru raspuns.sunt bun de cinste.:D:vroiam sa spun tastele aparatului...e bine ca sa intels. :aplauze Link spre comentariu
George Postat Decembrie 2, 2014 Partajează Postat Decembrie 2, 2014 Sunt si in poza de mai jos detaliile reglajelor. Link spre comentariu
milo01miau Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Salut, M-am apucat si eu de acest amplificator, varianta cu 3 perechi de mos-uri. Schema am respectat-o pe cea din atasament . Amplificatorul o sa fie alimentat la maxim +/- 60 Vcc. Am cateva intrebari: 1- Se poate folosi Irfp 260 ? 2- Semireglabilul ''Vr2'' care in schema este de 200 Ohmi se poate inlocui cu unul de 250 Ohmi ? 3- C7 in schema pare bipolar, iar pe silk apare electrolitic. De care trebuie? 4- R9 in schema este de 33 Ohmi pe silk apare 39 Ohmi.Eu am folosit 33 Ohmi. Este OK? 5- C14 la ce tensiune trebuie sa fie? 6- Reglajele finale sunt corecte cele din atasament? Multumesc anticipat si astept sfaturile celor care au mai multa experienta in domeniu, tinand cont ca eu sunt la primul amplificator de acest gen. O zi buna. ampl_mos_IRF_450.pdf Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 2. Da, dar ar fi bine sa-i conectati cursorul la capatul dinspre R13. În felul acesta, în cazul unui contact imperfect între cursor si stratul rezistiv, scade tensiunea aplicata între bazele prefinalilor si amplificatorul supravietuieste. 3. La nevoie merge si cu electrolitic simplu (cu plusul la masa). 5. Pe C14 se aplica o tensiune relativ redusa (câtiva volti). Un condensator cu o tensiune nominala de 63V este arhisuficient. 6. Da, dar ceea ce zice la pct. 5 despre curentul prin fiecare pereche în parte nu este valabil decât daca folositi tranzistoare finale împerechiate. 1. IRFP260 are capacitati mai mari fata de IRFP450. Nu am analizat (simulat) diferenta în comportament dar ar putea sa apara probleme privind stabilitatea. Link spre comentariu
milo01miau Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Multumesc mult pentru raspuns. O zi placuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum