sarbu Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Am o intrebare ,daca se poate inlocui toata partea de comanda (SG3525 si IR2110)cu partea de comanda de la o sursa PC (TL494 si trafo pentru comanda tranzistori) si cum se modifica trafo driver pentru comanda tranzistori mosfet. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Se poate dar mai bine o lasi asa. Trafo de comanda a tranzistorilor trebuie rebobinat pentru cel cu mosfeti adik>>> 12sp primar si 4x14sp secundar, asta iti trebuie daca sursa care o ai e fuul-bridge. Dar ce problema ai de vrei sa inlocuiesti Sg cuTl ?? eu zic ca mai bine o repari pe asta daca este stricata.Multa bafta! Link spre comentariu
sarbu Postat Octombrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Multumesc pentru raspuns Cilibiu,problema mea este ca am o sursa de1000w (iesiri :21v ,5v,12v,-12v,-5v) realizata cu TL494 si tranzistori npn,nu stiu ce tip sunt ,pentru ca sunt explodati(sursa a fost alimentata la 380Vca).Eu am un modul de putere IGBT MG10Q6ES50A(1200V,15A) pe care vreau sa-l utilizez pentru comanda trafo .Nu imi place la schema utilizarea c.i. IR2110 care se distruge in cazul defectarii unui tranzistor MOSFET. In scheme de variatoare turatie industriale tip ABB sau Danffos nu se utilizeaza circuite integrate ci transformatoare care protejaza partea de comanda care este sofisticata si scumpa,deci cred ca este mai bine sa fac la fel.Trafo de iesire este aproximativ cu cel indicat in schema. M-ar interesa daca folosesc schema de full bridge,datele transformatorului se modifica sau altceva. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Intre schema cu cele 2 Ci-uri si cea cu trafo nu este prea mare diferenta, in loc de cele 2 IC-uri pune un traf de comanda, 14sp primar si 4x12sp secundar. Atashez 2 poze ca sa iti dai seama mai usor. Am gresit in primul post al meu, cu nr de sp! Link spre comentariu
sarbu Postat Octombrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Multumesc mult pentru scheme D-le Cilibiu! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Cu placere si sa ne spui si "noua" (cei de pe forum) daca ai reusit sa rezolvi ceva si daca au fost probleme! Ca poate alti useri nu va mai trebui sa deschida subiecte noi cu aceeasi problema si sa invete din asta!Multa bafta in continuare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum