Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru boxa 3 cai

rares01

Postări Recomandate

tocmai am finalizat un amplificator 2 .1! pt woofer tda 7294 iar pt cele 2 iesiri 2 x tda7296cu wooferul este in regula insa am 2 boxe la care am 2 difuzoare pentru medii 1 tweeter si un difuzor joase as avea nevoie va rog de o schema pentru filtru dar cand dau basul mai tare sa nu imi bage bass pe tweeter sau pe medii sa baraie deranjant! am incercat cateva scheme insa nu'mi place cum suna ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rares01

8

• djlove

2

• VTP

1

• baga

1

Top autori în acest subiect

Am mai spus-o pe forum de zeci de ori: cine poate sa-ti dea un sfat competent daca NU ARE DATE CLARE, REALE si LA OBIECT???- ce difuzoare folosesti in incinte, datele lor tehnice care sunt?- incinta este DIY? Cine a calculat-o??? Wooferul functioneaza corect in ea???In principiu, Ft1 si Ft2 trebuie sa fie in raport de 1:10. Se mai admite 1:8.Daca nu ai datele tehnice ale difuzoarelor nu se pot alege corect frecventele de taiere.

Link spre comentariu

pai nu am date tehnice difuzoarele fiind primite nu prea am date despre ele la partea de joase am un dif blue tech ydd200lpp110 max power 200w impedance 8ohm la inalte am un twwter pe 8 ohmi dar mai multe nu stiu despre el cred ca este de la niste boxe tehnics nu sunt sigur iar la medii la fel difuzoare care nu stiu detalii la ele...

Link spre comentariu

Nu mai face posturi unul dupa altul,ca se supara moderatorii.Vezi ca exista butonul edit.Pentru inceput,poti sa inseriezi un condensator de cativa uF cu inalta,ca sa nu mai baraie.Ce scheme de filtre ai folosit si nu ti-au placut?Cum sunau?Daca inalta are banda 1,5-5khz inseamna ca ii un fel de medie,nu inalta.Difuzoarele de medii,daca au banda 40-20k inseamna ca sunt fullrange.Sunt de masina?Nu cumva au tweeter ele?

Link spre comentariu

cred ca boxele sunt facute din ce a avut respectivul la indemana si nu stiut sa izoleze diful de medii(nu stiu de ce sunt 2) de wofer .Si asta poate fi o cauza de 'baraie' .Niste poze ceva poti face cu filtrele si difurile,din lucrurile prezentate nu se poate deduce prea mult.As tinde sa cred ca este vorba despre niste boxe facute la potriveala

Link spre comentariu

boxele sunt facute la potriveala

prntru woofer folosesc doar cel bluetech

http://www.hellsound.de/contents/de/ima ... 093.781250 acesta este difuzorul de inalte de care ziceam este luat de pe alte boxe...

acesta este filtrul care l'am incercat http://freecircuitdiagram.com/wp-conten ... ssover.gif

tweeterul si mediile sunt izolate de woofer

o schema daca se poate cu valorile exacte ale pieselor pentru filtru

Link spre comentariu

Filtrul acela ar trebui sa functioneze pentru tine.Cum ai calculat bobinele, ce diametru al sarmei ai folosit pentru fiecare din ele. Cum le-ai executat, cu miez sau in aer?

Link spre comentariu

Si au avut aceasi valoare bobinele? S-au le-ai pus asa fara sa ai grija de acest aspect? Pe schema sunt 4 bobine, iar in poza care ai pus-o sunt 3....Oricum sunt sigur ca bobinele de pe acea placa nu aveau valorile necesare noului filtru. In felul acesta nici nu ma mira faptul ca nu ai obtinut nimic.Pune mana si studiaza inainte de a te mai apuca sa faci ceva.Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări