Vizitator hunterirc Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Salut tuturor membrilor , Domnilor , observ ca pe acest forum se discuta lucruri serioase , de aceea imi cer scuze ca intrerup cu intrebarile mele probabil stupide. Am de scris 2 memorii , un ATmega16 si AT90s2313. Problemele mele sunt : 1 Scrierea. Eu am un sigur continut de memorie si nu stiu cum sa il scriu, dar tinand cont de destinatia montajului -emitere de semnal- am dedus ca acel continut va trebui scris in memoria Flash , corect ? De asemenea am o mare nelamurire privind scrierea propiu zisa. Progamatoarele folosite pot fi UPA-USB sau BeeProg+. In ambele softuri observ prezenta a Fuse Bits si Lock Bits. Trebuie sa marchez ceva in aceste casute sau poate functiona si fara ? 2 AT90S2313 este procesorul cerut dar nu am fost atent si am cumparat un ATTiny2313. Sunt cele 2 produse echivalente ? Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat. Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 17, 2009 Partajează Postat Octombrie 17, 2009 Salut tuturor membrilor , Domnilor , observ ca pe acest forum se discuta lucruri serioase , de aceea imi cer scuze ca intrerup cu intrebarile mele probabil stupide. Am de scris 2 memorii , un ATmega16 si AT90s2313. Problemele mele sunt : 1 Scrierea. Eu am un sigur continut de memorie si nu stiu cum sa il scriu, dar tinand cont de destinatia montajului -emitere de semnal- am dedus ca acel continut va trebui scris in memoria Flash , corect ? De asemenea am o mare nelamurire privind scrierea propiu zisa. Progamatoarele folosite pot fi UPA-USB sau BeeProg+. In ambele softuri observ prezenta a Fuse Bits si Lock Bits. Trebuie sa marchez ceva in aceste casute sau poate functiona si fara ? 2 AT90S2313 este procesorul cerut dar nu am fost atent si am cumparat un ATTiny2313. Sunt cele 2 produse echivalente ? Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat. Garantat daca citesti documentatia ai sa-ti raspunzi singur si-ti faci serviciul ca vei sti pe viitor si ce are inauntru !Programul la atmel de scrie in flash. Cat priveste compatibilitatea 90S cu attiny exista un pdf pe site la atmel despre trecerea de la unul la altul . Fuse Bits si Lock Bits = fiecare este foarte bine explicat in documentatie . Atentie : fiecare programator are altfel de "gandire" la fusebiti si lockbiti si o manevrare fara sa intelegi a acestor setari duce la blocarea microcontrolerului si imposibilitatea folosiri lui ! Te sfatuiesc sa pui mana sa inveti . Link spre comentariu
Vizitator hunterirc Postat Octombrie 17, 2009 Partajează Postat Octombrie 17, 2009 Iti multumesc pentru raspuns. Este prima data cand ma lovesc de aceste Atmeluri si cautam o solutie rapida , dar voi incerca sa citesc si documentatia aferenta. Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 17, 2009 Partajează Postat Octombrie 17, 2009 ca sa eviti totusi o blocare a microcontrollerului te sfatuiesc sa nu umblii la fusebiti... mai bine inveti pe "spare parts"... adica cand ai mai multe decat ai nevoie si sunt si ieftine (eventual chiar recuperate)...in felul acesta mcu va functiona cu setarile default din fabricala partea cu fusebits si lockbits cred ca fiecare incepator a facut cel putin o boacana fie ea din nestiinta sau neatentieeu de exemplu am programat rstdsbl ca pin de IO... dupa care am reusit sa-l deblochez folosind un altul dupa care din neatentie i-am pus pe amandoi la 12V intr-un montaj Link spre comentariu
ole Postat Octombrie 17, 2009 Partajează Postat Octombrie 17, 2009 Topic inchis. Este deja unul special pentru astfel de probleme: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=37&t=22396. Link spre comentariu
Postări Recomandate