Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

splitter 2 surse, 2 sisteme audio

hip_hop7575

Postări Recomandate

problema se pune in felul urmator: am un pc, un dvd, si 2 sisteme audio ( 2.1 si 2.0, dar nu conteaza). vreau sa fac un splitter care sa nu lase sa se influenteze intrarile intre ele, adica daca am calculatorul oprit, si dau semnal si dvd, sa nu intre semnalul si in pc ( nu cred ca e asa bine pentru placa de sunet). asta am presupus eu ca se face prin niste diode, le'am pus(zenner 5v1), dar nu am sunet. precizez ca semnalul de la pc, implicit dvd, este transmis pe 4 canale la splitter ( FR,FL,RR,RL)cum fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hip_hop7575

5

• bogdan_

2

• adicontakt

2

• ratza

1

Top autori în acest subiect

cine ti-a zis ca se face cu diode? e gresita metoda aleasa de tine , cel mai simplu ar fi prin niste comutatoare cu conditia sa nu le cuplezi pe toate odata , o alta solutie ar fi printr-un mixer audio

Link spre comentariu

de mixer nu prea am bani momentan, iar varianta cu comutatoarele nu prea imi surade, deoarece eu vrea sa fac splitterul, sa'l conectez, si sa'si faca treaba singur, sa nu mai am treaba cu el

Link spre comentariu

pai si nu mi'ar trebui cate un releu pe fiecare fir? adica vreo 12 in total?cred ca pana la urma las splitterul asa ... si, ce'o fi, o fi :bataie, cel putin pana o sa am bani de un mixer

Link spre comentariu

La tine ar merge un sumator, iti insumeaza sursele si ti le da catre o iesire, la care legi ambele amplificatoare. Cel mai simplu s-ar face cu cate 2 rezistente pe fiecare canal. Prin rezistente nu obtii o separare totala a surselor, dar asigura o buna izolare. De exemplu ca in poza de mai jos, totul repetat de 4 ori pentru fiecare dintre cele 4 canale. Rezistente foloseste de 1% ca sa nu ai diferente mari intre canale. Gasesti si rezistente si mufe cam la orice magazin de electronice.Desigur, ti-ai putea face si un mixer, dar asta deja devine complicat, asa ca mai bine iti cumperi unul.

Link spre comentariu

Da, dar in felul asta se amesteca si frontul si rear-ul in stereo.Asta nu e tocmai placut la auditie....daca tin bine minte.Cred ca ar fi mai bine sa renunti la partea de rear sau alegi si din PC si din DVD iesire stereo si pastrezi doar 2 canale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări