gheo23 Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 M-am "procopsit" cu un tv Arctic model 29FSP , care nu are imagine nici sunet.Am marit Ug2 si apare cursa de intoarcere.Am mas tens de comanda pt finalul video si sunt mici(0,3V) dar, banuind ca ar putea fi proc de vina , am inceput sa masor tensiunile pe pinii de alimentare si am gasit tens de 1,8V marita la 2,2V si am remarcat ca proc se cam incinge. Am reusit sa aduc tensiunea la normal din dvizorul stab de 1,8V dar bineinteles ca inafara de faptul ca proc nu se mai incalzeste asa tare nu s-a intamplat nimik. In rest totul pare normal. Sasiul este Beko ZX8.190-18( C7/C8 ) si as vrea sa intreb daca ati mai intalnit acest defekt si unde gasesc un procesor pt as vrea sa-l repar.Este var cu PIP si arata destul de bine neavand dekat o singura interventie In cadre. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Salut, pana sa crezi ca-i procesorul, parerea mea este sa masori tensiunile de pe secundarele sursei si cele stabilizate si apoi sa incerci si un BIN. Mai jos iti trimit schema. Cu schema in fata, masori si tot ce-i alimentare pe pinii procesorului.Poftim schema si spor la lucru. Link spre comentariu
gheo23 Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Aceeasi schema o am si eu iar tensiunile stabilizate sunt bune: 12 , 8 , 3,3 , 5V si akum e buna si cea de 1,8V. M-am gandit si la finalul video dar acesta este comandat pri 3 tranzistori smd care sunt bine alim si nu sunt defecti asa ca...Rectificare: Sasiul meu este de fapt ZX8.190-09 deci este Beko 14.5 iar procesorul are o eticheta pe care scrie :SC 8256-05 14.5 C08 BK. Sub eticheta este VCT 49XYF PZ. Am gasit VCT 49X3F PZ si nu stiu ce sa fac! Ar merge in locul lui VCT 49XYF ? Nu am incercat un dump de mem pt ca nu am gasit.Ma poate ajuta cineva? Memoria este smd 24 c 16.Nu mai sper intr-un raspuns dar voi cumpara procesorul si va voi tine la curent cu rezultatul.Poate altcineva se va lovi de aceeasi problema si-i va fi de ajutor.Revin.Am inlocuit procesorul si ...la fel .Poate ma ajuta cineva cu un dump .Ceea ce am gasit pana akum nu merge. Va rog! Link spre comentariu
Vizitator bogdann3t Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Ce se intampla cu sursa televizorului se aude doar un tacanit continuu,nu se aprinde nici ledul T 601 2SK 3562 pare sa fie OK ?Multumesc, Link spre comentariu
tv1 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Ce se intampla cu sursa televizorului se aude doar un tacanit continuu,nu se aprinde nici ledul T 601 2SK 3562 pare sa fie OK ?Multumesc,Trebuie dus urgent la un service pentru a fi reparat de oameni cu experienta. Link spre comentariu
gheo23 Postat Septembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Buna seara , revin cu rugamintea din decembrie pentru un dump , poate intre timp ...Am gasit atunci (in decembrie) un dump pe un site polonez pe care l-am incarcat si televizorul merge si acum dar problema e ca se modifica periodic dimensiunea pe orizontala si iar trebuie sa intru in service si asta cam la o saptamana - doua . Noroc ca se intra usor ! Deci , dragi colegi , poate are cineva un dump pentru Beko 14.5 cu VCT49XYF PZ. :cry: Link spre comentariu
sorinpavel Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Salut colegilor.Unde gasesc schema la acest tv? Pe sasiu scrie ZX8.1 190-09.Este un arctic de 29" cu pip.Din cautarile mele am gasit doar cu procesor SDA......Merci anticipat Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Salut colegilor.Unde gasesc schema la acest tv? Pe sasiu scrie ZX8.1 190-09.Este un arctic de 29" cu pip.Din cautarile mele am gasit doar cu procesor SDA......Merci anticipatBuna seara ! Vedeti si dvs daca va ajuta aceasta schema atasata de mine.Mult succes ! O seara placuta la toti Electronisti ! Link spre comentariu
sorinpavel Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Merci Florin.Parca asta ar fi ,dar maine iti spun sigur.Seara buna Link spre comentariu
ionel sm Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Am si eu o problema la sursa.Am verificat condesatori in primar si secundar. totul OK.Nu am scurturi pe iesire.Finalul linii decuplat si montat bec.Sursa tacane continu si becul semnalizeaza la fel ca la masina.Fara consumator tacanitul e mai slab. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Cu ce CI este sursa?are TL in secundar?este bun? Link spre comentariu
ionel sm Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Este cu 44608p40 .Tl431 este ,o sa incerc sa il schimb. Link spre comentariu
ionel sm Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 Revin dupa o perioada de abandon.Am schimbat tl 431,optocuplor,Ci-44608/p40,mcr 22 pe care l-am lasat si deconectat.Rezultat-defectul persista. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 Si fara mcr tot asa face?condul din snubber e ok? Link spre comentariu
ionel sm Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 Am rezolvat.R625-120K intrerupt.Acum nu pleaca din st-by si nu am nici telecomanda. sa incerc.Am una programabila panther dar nu gasesc sasiul in tabel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum