marius2006 Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Salutare! As dori sa imi construiesc o sursa de tensiune reglabila digitala intre 0-50V sau 60V (maxim 8Amperi si minim 5) folosind un transformator si doua butoane +- pentru reglajul tensiunii si un display LCD pentru afisarea tensiunii si a curentului consumat. Cred ca as avea nevoie de un controller PIC pentru toata treaba asta. Ce scheme imi recomandati? Ar fi mai interesant daca gasim o schema cu tensiune reglabila diferentiala +-GND 60V. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Sursa de alimentare si controlul sunt 2 parti diferite.Eu iti sugerez sa le realizezi pe fiecare separat.Sper ca ai luat in consideratie faptul ca sursa ta va avea 400W. (50V,8A).Cred ca ai putea mai intai sa te hotarasti asupra principiului de functionare, si apoi asupra comenzilor.La aceasta putere eu m-as gandi la un transformator+redresor cu cel putin 2 trepte apoi stabilizator liniar, sau stabilizator in comutatie + stabilizator liniar.Pentru reglajul tensiunii ai avea nevoie de o tensiune de referinta pe care o aplici din exteriorul modulului cu un potentiometru. Ulterior, in lucul potentiometrului vei cupla circuitul cu microcontroller care iti va furniza tensiunea de referinta, sa zicem de la un PWM cu circuit de integrare.Citirea tensiunii de lucru se poate face cu convertorul ADC al controllerului (initial o masori cu un voltmetru oarecare), iar pentru curent iti iei un transformator de curent (cu efect hall) si te legi la o alta intrare ADC. Link spre comentariu
marius2006 Postat Octombrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2009 sursa de alimentare pot sa o fac dar controlul este umpic mai dificil. Deci acest control digital cu microcontroler este mai greu de facut. Link spre comentariu
adynis Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Uite-te la linkul de aici:viewtopic.php?f=41&t=23163&st=0&sk=t&sd=a&start=15Eu am facut o sursa pelcand de la acea schema, dar am mai impopotzonat-o cu diverse blocuri ... (si in final am facut-o proiectul meu de licenta).Am pus pozele de mai jos poate te pot ajuta sa te inspiri in crearea unei scheme :)Daca mai ai intrebari, si estimezi ca am cu ce sa te ajut, contacteaza-ma.ahh:Ers: Element Regulator serie - un tranzistor (ma rog, e un darlington la mine)AU: amplificator in tensiuneDAC: Digital to Analog ConverterDE: Detector de eroare (a tensiunii)DS/S: Detector de supracurent/suprasarcina Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 http://www.tuxgraphics.org/electronics/ ... e379.shtml Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum