Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calculator greoi

riciu

Postări Recomandate

Nici macar cind schimbi placa de baza de multe ori nu trebuie reinstalat, nici macar repair, inainte de schimbare pui ca driver pt. controlerele ide "standard ide controller" (te duci pe manual, specify si-l alegi din lista), iti pui pe hdd driverele pt. placa noua la-ndemina, shutdown, te muti pe placa noua, ii arati unde-s driverele daca te intreaba de ele si gata. Daca chiar vrei dupa aia sa cureti alea vechi se poate lamuri device manager sa-ti arate tot ce e inactiv ca sa le razi unul cite unul, da' nu cred ca ajuta prea mult. Nu mi-a mers doar cind am schimbat cu un hdd mare si naiba stie pe unde au nimerit fisierele de boot ca nu le-a putut accesa nicicum.Schimbatul de hdd se face cu ghost, o copiere disk to disk se ocupa inclusiv de mbr si boot sector, bonus poti face resize, bonus2 copiaza fisier cu fisier asa ca te alegi cu defrag gratis. Nu e rau inainte sa cureti fisierele temporare si cache-ul de la ie ca sa nu copieze aiurea mii de temporare.Reinstall doar cind ai o zi libera si femeia e pe stop sau a facut un virus sau un defect hw asa de rau ordine pe el ca nu mai reusesti sa-l faci sa ajunga in windows.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riciu

6

• MifTy

2

• Th3_uN1Qu3

2

• iulidan2

1

Top autori în acest subiect

Pentru a te asigura ca driverele de la placa video si cea de baza, respectiv mouse si alte minuni sant scoase complet din sistem, sau daca vrei sa le scoti sa fi sigur ca schimbi placa de baza sau cea video si nu o sa ai batai de cap cand o pui pe cea noua poti sa folosesti Driver Sweeper. Functioneaza ok, si e bun de curatat drivere.

Link spre comentariu

Nu stiu de ce v'ati mai batut capul, problema era clar de la acel HDD care rula in PIO si atat. Problema pe care am vazut'o de atatea ori, si pe care multi "avizati" se chinuie sa o rezolve cu nspe mii de reinstalari si tot nu reusesc.

Daca zici ca merge bine doar pe IDE2, probabil are placa de baza ceva hibe, sau nu ii place cablul. Buba tine doar de panglica si de compatibilitatea dispozitivelor conectate pe ea - unele nu se pupa. In momentul in care vad un calculator ca se misca greu fara motiv, chestia asta este prima pe care o verific. Ca ai pomenit de grosimea panglicilor - alea cu mai multe fire sunt absolut necesare pentru functionarea la viteza maxima a HDD'urilor moderne. Pe cele mai vechi cu mai putine fire mai groase, le poti folosi cel mult pentru un CD writer, chiar si un DVD este limitat de ele.

Singurul post la obiect este al lui radue, Driver Sweeper este intr'adevar un utilitar pe care e bine sa il ai la indemana. In rest, sa te complici cu Norton Ghost cand nu ai neaparata nevoie, e chiar mai greu decat o reinstalare. In afara faptului ca prefer softurile de la Acronis, sa iei un sistem cu probleme si sa ii faci backup ca sa poti veni cu toate belele pe alt calculator si sa'ti bati din nou capul sa le rezolvi mi se pare cea mai mare prostie. Windows'ul merge cum ai grija de el, eu am un XP instalat de peste 3 ani de zile care a trecut printr'o gramada de schimbari de hardware si inca merge impecabil. A trecut si printr'o schimbare de mobo fara Ghost sau alte prostii si n'a comentat nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări