Vizitator rapghost Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Salut. Mi-am facut cont acum 3 minute aici, deci pot spune ca sunt incepator. Am urmatorul proiect de facut: Numarator cu bariera dubla infrarosu. Ce stiu eu pana acum este:- bariera infrarosu trebuie dubla pentru ai numara doar pe cei ce intra/ies- semnalele infrarosii trebuie modulate pt a nu fi sensebile la lumina de la soare/bec- trebuie neaparat sa folosesc un uc 89s52 (programabil prin port serail, dar asta nu imi trebuie acum) pe care il voi pune intr-un soclu- am nevoie si sa imi creez un numarator- afisajul ca fi pe un ecran LCDAcum, am nevoie de orice, schem, indicatie, site, absolut orice, si cat mai repede. ma puteti ajuta? :)va multumesc Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Nu vreau sa fiu carcotasi, dar nu exagerezi un pic? Poate faci confuzie cu referate sau rentacoder, posteaza intrebari concrete si sigur o sa-ti raspunda cineva, sau posteaza la servicii. Link spre comentariu
Vizitator rapghost Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 pai... in primul rand nu stiu la ce te referi cand zici ca exagerez. Proiectul asta chiar il am de facut, exact asa cum l-am descris, si de aceea mi-ar fi benefica orice parere/sugestie/schema... Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Citeste postul asta, si poate te prinzi despre ce vorbesc viewtopic.php?f=13&t=33152&hilit=+ton+imperativ Link spre comentariu
Vizitator rapghost Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 ) da bine... crede-ma ca daca as gasi pe google ce caut nu as posta aici, ar fi mai simplus i pentru mine si pentru voi, si mai rapid. Dar asta e problema ca nu am gasit pe nicaieri... Am gasit schema numaratorului, cea a barierei de infrarosu, dar ceva care sa le cuprinda, si mai ales sa vad exact cum ar trebui sa montez uc-u 89s nu, si de aceea intreb... Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 89s52 este un microcontroller, trebuie sa legi la alimentare, si sa scrii un program pentru el, de conectat coneztezi la pini utilizati in program. uitate aici avrfreaks.net, sigur gasesti rutine pentru LCD, pentru partea de numarat probabil nu o sa gasesti. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 pai... in primul rand nu stiu la ce te referi cand zici ca exagerez. Proiectul asta chiar il am de facut, exact asa cum l-am descris, si de aceea mi-ar fi benefica orice parere/sugestie/schema...b?nuiesc c? e?ti student la vre-o facultate de profil...bun... dar... nu asta ai înv??at pân? acum??? Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Noiembrie 20, 2009 Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 - bariera infrarosu trebuie dubla pentru ai numara doar pe cei ce intra/ies- semnalele infrarosii trebuie modulate pt a nu fi sensebile la lumina de la soare/bec- trebuie neaparat sa folosesc un uc 89s52 (programabil prin port serail, dar asta nu imi trebuie acum) pe care il voi pune intr-un soclu- am nevoie si sa imi creez un numarator- afisajul ca fi pe un ecran LCD Hai sa iti spun eu cum sa faci:1 - Inainte de toate conecteaza LCD-ul la uC si scrie/dowloadeaza subrutina de afisare.2 - Conectezi senzorii la doi pini al unui port (care vrei tu, are o gramada) - setezi pinii portului pe 0. Cand ai semnal de la un senzor vei avea un 1 pe pinul portului. - senzorii trebuie sa functioneze intr-un singur sens. Scrii o subrutina care sa iti valideze 1 logic doar intr-un singur sens. - daca sensul este cel corect incrementezi un registru care iti trimite valoarea la afisaj.3 - Nu cred ca ai nevoie de modulator pt. desensibilizare la lumina naturala. Avand doua raze poti sa scrii o subrutina care sa iti valideze doar un anumit interval intre semnale (depinde de distanta dintre senzori). Daca ai intervalul corect si sensul corect poate numara fericit pana la adanci batraneti. Spor la lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum